menemen tarifi

Airfryer ile Enfes Menemen Tarifi

Karaca Airfryer, kısa zamanda lezzetli yemekler yapmanızda size yardımcı olur. Teknolojik donanımları sayesinde, Airfryer kullanarak istediğiniz yemekleri çok kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. 

Karaca Airfryer sayesinde evinizde kısa bir sürede yemeklerinizi hazırlayabilir ve her yere götürebilirsiniz. Normal yemeklere göre oldukça az yağ kullanarak, Airfryer ile birçok tarif hazırlayabilir ve gereksiz yağları vücudunuza almazsınız.

Karaca Airfryer ile lezzetli yemekler yaparken, yemeğin sonundaki bulaşıkları düşünmenize gerek yok. Normalde birçok tencere ve tava ile yapacağınız yemekleri Airfryer ile tek seferde yapabilir ve temizliği kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Günlük hayatın büyük bir kısmı iş yerinde geçirilir ve bu yüzden eve yorgun olarak dönülebilir. Böyle durumlarda siz başka işleriniz ile uğraşırken Airfryer sizin yerinize yemeğinizi hazırlar ve bittiğinde size haber eder. 

Teknolojik özellikleriyle kullanıcılarının bir numaralı yardımcısı olan Karaca Airfryer sayesinde, mutfağınızda vakit geçirirken eğlenebilirsiniz.

menemen nasil yapilir 1024x576 1

Airfryer menemen tarifi adımlarını izleyerek oldukça pratik ve kolay bir şekilde eşsiz menemenler hazırlayabilirsiniz. Soğanlı, sucuklu ve lokanta usulü gibi damak zevkinize uygun olan çeşitli menemenler ile gününüzü güzelleştirebilirsiniz.

Normal zamanlarda oldukça zahmetli bir iş olan menemen hazırlamak, Karaca Airfryer ile son derece basittir. Karaca Airfryer’ın geniş haznesi sayesinde ister tek kişilik isterseniz de kalabalık sofralar için menemen hazırlayabilirsiniz.

Karaca Airfryer’ın kendi kendine pişirme özelliği sayesinde, menemeniniz bir taraftan hazırlanırken çay koyabilir, ekmek kızartabilir ve kahvaltılık malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Böylece, vakitten tasarruf yaparak kahvaltınızın tadını daha çok çıkarabilirsiniz.

Kahvaltıların en sevilen yiyeceklerinden biri olan eşsiz menemenler hazırlamak istiyorsanız, menemen tarifi adımlarını adım adım izleyebilir ve damak zevkinize göre çeşitli menemenleri hazırlayabilirsiniz.

360 derece hava sirkülasyonu sayesinde, menemenin içindeki tüm sebzeler eşit bir derecede pişer ve hepsinin lezzeti ortaya çıkar. Bu sayede, menemeninizi istediğiniz pişme kıvamına kadar pişirebilir ve menemenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. İşte menemen nasıl yapılır tarifi sorusuna cevabımız…

Airfryer ile Menemen Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden birisi olan menemenin içerisinde domates, kapya biber, yumurta ve soğan gibi birçok sağlığa faydalı besinler bulunur. Yumurta, vücudunuz için gerekli olan protein ve sağlıklı yağları almanız için oldukça önemlidir. 

Biber ve domatesin içeriğinde ise oldukça fazla A, P, B1, B2 ve C vitamini bulunur. Özellikle kış aylarında hastalıktan korunmak için uzmanlar tarafından önerilen bu besinlerde vücut için yararlı birçok antioksidan bulunur. 

Menemenin içindeki besinler, hazımsızlık ve gaz sıkışması gibi sindirim bozukluklarına karşı iyi gelebilir. Ayrıca, yüksek vitamin ve mineraller sayesinde sizi gün boyu tok tutar.

Menemen, soğanlı, sucuklu, lokanta usulü, bibersiz ve kaşarlı gibi birçok çeşitte yapılabilir. Damak zevkinize göre çeşitli malzemeleri tarife ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz. Aşağıdaki menemen tarifi, genellikle tercih edilen soğanlı menemen içindir.

Karaca Airfryer ile menemen hazırlamak oldukça pratik. Kahvaltınız için siz çay demlerken ve kahvaltılıkları hazırlarken, Karaca Airfryer sizin yerinize menemeninizi hazırlar. Menemeni hazırladıktan sonra, yanında çeşitli kahvaltılıklar ile tüketebilir ve güne zinde bir başlangıç yapabilirsiniz. İşte izlemeniz gereken adımlar:

airfryer menemen tarifi

Airfryer ile Menemen Nasıl Yapılır?

Karaca Airfryer sayesinde menemen hazırlamak için mutfakta saatler geçirmeye gerek yok. Siz başka işler ile uğraşırken menemeniniz Airfryer’de hazırlanır. Lezzetli ve bir o kadar da iştahları kabartan menemeni, kısa sürede hazırlayarak kahvaltılarınızda lezzetle tüketebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Kategori Kahvaltı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 2
Kalori 71 kcal

Airfryer ile Menemen Nasıl Yapılır? Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Menemen Nasıl Yapılır? Malzemeleri
  

  • 2 adet domates
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Airfryer ile Menemen Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır
 

  • Domates, yeşil biber ve soğanları ince ince doğrayın.
  • Daha sonra, tüm malzemeleri Airfryer pişirme sepetine koyun ve yağı ekleyin.
  • 15 dakikalık pişirmeyi ayarlayın ve Airfryer’ı çalıştırın.
  • Son 3 dakika kala, Airfryer pişirme sepetine yumurtaları kırın ve tekrar pişirmek için kullanın.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra menemeninizi kahvaltılık tabağına alın ve istediğiniz baharatlar ile servis edin.

Besin Değeri

Serving: 100grCalories: 71kcalCarbohydrates: 3.39gProtein: 13.52gCholesterol: 78.75mgSodium: 72.99mgPotassium: 220.1mgVitamin A: 154.7IUVitamin C: 49.21mgCalcium: 28.67mgIron: 0.98mg
Etiket Airfryer ile Menemen, Menemen Tarifi

Eğer tek kişilik menemen tarifi arıyorsanız, yukarıdaki malzemelerin yarısını kullanarak tek kişilik de hazırlayabilirsiniz. Pişirme süresini 10 dakikaya ayarlayarak, leziz bir menemen hazırlayabilirsiniz.

Sucuklu menemen tarifi için, başlangıçta sucukları dilediğiniz kalınlıkta doğrayıp diğer malzemelerin içine karıştırabilirsiniz. Tercihinize göre soğanı çıkararak da aynı tarifi uygulayabilirsiniz.

Kaşarlı menemen tarifi istiyorsanız, normal bir şekilde yukarıdaki gibi menemeninizi hazırladıktan sonra pişirmenin bitmesine 2 dakika kala kaşarları Airfryer pişirme sepetinin üstüne rendeleyebilir ya da ince ince keserek ekleyebilirsiniz. 

Bibersiz menemen tarifi için, yukarıdaki tarifte bulunan 2 adet yeşil biberi kullanmayabilirsiniz. Karaca Airfryer sayesinde bibersiz menemeniniz 15 dakika içerisinde hazır olur ve lezzetle tüketebilirsiniz.

Lokantalarda severek tercih edilen menemeni hazırlamak istiyorsanız, lokanta usulü menemen tarifi adımlarını takip edebilirsiniz. Bu tarifte soğan kullanmanıza gerek kalmaz. Yapmanız gereken şey, menemenleriniz pişerken herhangi bir karıştırma işlemi yapmadan son 1 dakika yumurta ve kaşar eklemektir. Böylece, yumurta ve kaşarlar ekmeği sürerek yemeye uygun bir şekilde pişer.

Airfryer ile Menemen Tarifi Püf Noktaları 

Karaca Airfryer ile menemen hazırlarken, yemeğin tadını en iyi şekilde alabilmeniz için bazı püf noktalar bulunur.

Bunlardan birisi, yumurtaların dağılmaması ve dengeli pişmesidir. Son 3 dakika kala yumurtaları kırarak, eşit bir şekilde pişmelerini sağlayabilir ve dağılmalarını engelleyebilirsiniz.

Bir diğer püf nokta ise sebzeleri kurutmamak. İçindeki domates ve biber gibi sebzelerin tadını tam olarak almak için, 15 dakikalık bir pişirme süresi yeterlidir ve bunun üstüne çıkmamak gerekir. 

Menemen Yemeğinin Yanında Ne Yenir?

Menemenin yanında yenebileceklerin başında ekmek gelir. Karaca Airfryer menemeninizi sizin için hazırlarken, yiyebileceğiniz kadar ekmeği tavada ya da fırında kızartarak hazır hale getirebilir ve menemenin yanında lezzetle tüketebilirsiniz.

Menemenin tadlarını dengelemek için, yanında taze beyaz peynir tüketebilirsiniz. Kahvaltılar için oldukça iyi bir ikili olan menemen ve beyaz peynir, içerdiği mineral ve vitaminler ile sizi büyük bir zaman tok tutar.

Dilerseniz menemenin yanında kahvaltılık soslar da yiyebilirsiniz. Acı ya da acısız olarak çeşitli sebzelerden yapılan kahvaltılık sosları ekmeğinize sürerek, menemenin lezzetini tamamlayabilirsiniz.