airfryer4

Karaca Airfryer ile Hamburger Tarifi

En sevilen yiyeceklerin sağlıklı ve suçsuz yollarını arayanlara tavsiye edilen mutfak aletlerinden Airfryer, bugün en popüler mutfak ürünleri arasında! Nasıl olmasın…. Airfryer tarifleri arasında et ve tavuk yemeklerinden hamur işlerine ve kızartmaya kadar hem alışkın olduğunuz hem de dışarıdan alıp yediğiniz birçok yemek mevcut!

Çok pratik bir şekilde kolayca lezzetli ürünler yapmanızı sağlayan Airfryer ile çoğu yemeği ve elbette tüketmekten çekindiğiniz fast food içeriklerini kolayca yapabilirsiniz. Yumuşacık ve lezzetli hamburger de bunlardan sadece biri…

Peki Airfryer’da hamburger nasıl yapılır? Size vereceğimiz Airfryer hamburger tarifi ile çok lezzetli ve pratik bir şekilde aradığınız lezzete ulaşabilirsiniz.

shutterstock 1633301752

Karaca Airfryer’da Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Etin çeşitli baharatların yanı sıra soslarla bir araya geldiği ve yumuşacık ekmekle bütünleştiği hamburgere çoğumuz “hayır” diyemeyiz. Fast food kategorisinde bulunan hamburgeri, kendiniz evinizde rahat ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Airfryer hamburger sayesinde yiyeceğinizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

İşte deneyebileceğiniz Airfryer hamburger tarifi için gerekli malzemeler…

airfryer5

Hamburger

Lezzetli ve tam kıvamında evde yapabileceğiniz bu hamburgeri dilediğiniz zaman pratik bir şekilde Airfryer yardımı ile hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 13 dakika
Toplam Süre 28 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 1 kişi

Hamburger Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Hamburger Malzemeleri
  

  • 1 adet burger ekmeği
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 dilim domates
  • 1 adet salatalık turşusu
  • 1 yaprak marul
  • ¼ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı ketçap ve mayonez

Hamburger Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle ayarladığınız 150 gr kıyma içerisine ½ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı karabiberi ekleyip sadece harmanlayın. Bu aşamada yoğurmanıza gerek yok.
  • Kıymalara burger köftesi şekli verdikten sonra buzdolabında yarım saat dinlendirmelisiniz. Zira kıymanın dağılmaması için dinlenmeye ve toparlanmaya ihtiyacı var.
  • Airfryer hamburger için hava fritözünü et modunda çalıştırın ve ısınması için 4 dakika bekleyin.
  • Şekil verdiğiniz kıymanız yeterince dinlendiyse, köftenizi sıcak hazneye yerleştirerek pişirme işlemine başlayabilirsiniz.
  • Airfryer hamburger tarifi için bu aşamada kıymayı 2-3 dakikada bir ters çevirmeyi es geçmeyin. Köftelerinizin orta pişmiş olmasını isterseniz 10 dakika pişirebilirsiniz. İyi pişmiş bir köfte için ise süreyi 2 dakika daha uzatabilirsiniz.
  • Burger ekmeklerinizi ortadan ikiye kesip her iki yüzüne de mayonez sürün. Daha sonra pişen köfteyi hazneden çıkartıp yerine ekmekleri koyun. Ekmeklerin içlerinin yukarıya bakacak şekilde olduğundan emin olun ve yaklaşık 1 dakika boyunca kızarmasını bekleyin.
  • Ekmeklerin her bir yüzeyine ketçap ve hardal sürdükten sonra köftenizi, turşuyu ve marulu üst üste yerleştirip ekmeğin üstünü kapatabilirsiniz.
  • Airfryer tarifleri içerisinde yer alan bu hamburger tarifi ile en sevdiğiniz lezzeti bu şekilde kolaylıkla hazırlayarak servis edebilirsiniz.
Etiket hamburger
airfry kurutma19

Karaca Airfryer ile Hazırlanan Hamburgerin Yanına Ne Gider?

Hamburger, lezzetli olduğu kadar doyurucu… Ancak burger ile buluştuklarında keyfinizi ikiye katlayacak atıştırmalıklar ile yeme zevkini artırabilirsiniz.

Patates kızartması: Hamburgerin yanında olmazsa olmaz bir atıştırmalık olarak öne çıkan patates kızartması ile efsane bir dokunuş yapabilirsiniz. Patateslerinizi, kajun baharatı gibi baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. Çıtır çıtır kızartmaların da Airfryer tarifleri içerisinde yer aldığını hatırlatalım.

Soğan halkası: Soslara banarak yiyebileceğiniz bu halkalar, hamburgerin yanına çok yakışacak.

Mısır gevrekli tavuk: Mısır gevreği parçaları ile kaplanarak hazırlanan bu tarif ile domates sosuna, mayoneze ya da yoğurda banarak yiyebileceğiniz lokmalık tavuk parçaları hazırlayabilir ve tadını Airfyer hamburger eşliğinde çıkarabilirsiniz.

İçecek: Hamburgerin yanına genellikle kola gibi gazlı içecekler tercih edilse de Cool Lime, Ice Tea ya da ayran gibi içecekleri de tercih edebilirsiniz.

Turşu: Salatalık turşusu ince dilimler şeklinde hamburger içerisinde de eklenir. Siz yine de salatalık ya da biber turşusunu da dilerseniz hamburger yanında tüketebilirsiniz.

Kaşar Kroket: Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan kroketleri hazırlamak çok kolay. Hamburger yanına sıcak servis edilecek bir lezzet koymak isterseniz, kroket yapmayı düşünebilirsiniz.

Hamburger gibi sevdiğiniz pek çok lezzeti daha pratik ve zahmetsiz yapabilmek için Karaca Airfryer çeşitlerini inceleyebilir ve mutfaktaki en büyük yardımcınız aday ürün ile çeşitli tarifleri denemeye başlayabilirsiniz

shutterstock 334369940