sac kabarmasi

Saçın Kabarmaması için Ne Yapılmalı?

Saçın Kabarmaması için Ne Yapılmalı? 

Kabaran saçlarla baş etmek zorlu olabilir. Ne yaparsanız yapın yumuşamayan, pürüzsüz ve biçimli bir hâl almayan saçınızın neye ihtiyacı olduğunu bulmak için çok sayıda yöntem denemiş olabilirsiniz. İstediğiniz sonucu elde edemediyseniz merak etmeyin, doğru stratejiler sayesinde kabarma sorununun önüne geçebilirsiniz. Peki, saçın kabarmaması için ne yapılmalı

Problemin kaynağına yönelmek, saçın kabarması nasıl önlenir sorusuna karşı denemeniz gereken ilk yaklaşım. Örneğin nemli hava koşulları karşısında böyle bir durumla karşılaşıyorsanız bu duruma uygun bir çözüm seçeneği denemek mantıklı olabilir. Çeşitli sebeplerle oluşan kabarıklığa nasıl önlemler almanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz. 

sac kabarmasi6

Saç Tipine Göre Doğru Şampuan ve Saç Kremi Seçimi

Saç kabarmasına ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, bilmeniz gereken ilk nokta her bir bireyin ayrı saç tipine sahip olduğudur. Bu sebeple ihtiyaç duyduğunuz ürünler farklılık gösterebilir. Saç tipi, genel olarak kıvrılma şekline göre kategorize edilir. 

Düz yapı, kabarmaya karşı daha güçlüdür fakat hava koşulları, şekillendirme teknikleri ve şampuan tercihi gibi değişkenler düz tellerin de elektriklenmesine neden olabilir. Sülfatsız, E vitamini içerikli krem ve şampuanlar bu konuda iyi bir yardımcıdır. 

Dalgalı ve kıvırcık tellere sahip bireyler, bu zorlukla sık sık karşılaşır. Bedenin ürettiği doğal yağlar, kıvırcık yapıda aşağı taraflara inmekte zorlanır. Sürekli olarak nem ihtiyacı duyduğu için kolaylıkla kuruyabilir. Bu da elektriklenmeyle sonuçlanır. Saçın kabarmaması için ne yapılmalı evde diye merak ediyorsanız doğru şampuan ve krem tercihiyle ihtiyaç duyduğunuz nemi dışarıdan temin etme şansına erişirsiniz. Bu da kabarma sorununun önüne geçmenize imkân verir.

Kıvırcık saçın kabarmaması için ne yapılmalı diyorsanız alkol içerikli saç bakımı ürünleri yerine nemlendirici özelliği yüksek şampuan ve kremleri seçmek, atabileceğiniz ilk adımdır. Aşağıdaki içeriklerin bulunduğu ürünler, kabarmayı önlemeye yardımcı olur: 

  • Hindistan cevizi yağı
  • Aloe vera
  • Bal
  • Keratin
  • Avokado yağı 

Güçlü nemlendiriciler içeren şampuanlara ek olarak benzer nitelikteki kremlerle de bakım rutininizi güçlendirebilirsiniz. Karaca’da bulunan bitkisel yağ kategorisindeki hindistan cevizi yağı ile, yıkama öncesi nemlendirme desteği sağlayabilirsiniz. 

sac kabarmasi3

Haftalık Saç Maskeleri ile Bakım Önerileri

Saç kabarması nasıl önlenir sorusunun bir diğer cevabı, düzenli uygulayacağınız maskelerdir. Hafta boyunca ısı ve nem gibi çeşitli koşullara maruz kalmaları, yıpranmaya yol açar. Maskeler ise besleyici özelliktedir. İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri sağlarlar. Kuru, ışıltısız tellere derinden etki ederek elektriklenmenin önüne geçerler. 

Özellikle şekil verme yöntemi olarak ısı veren cihazları kullanıyorsanız, saçınıza hasar vermeniz muhtemeldir. Ancak bu yolla kaybettiğiniz sağlıklı görüntüye tekrar kavuşabilirsiniz. Haftada bir veya iki kere uygulayacağınız bakım maskesi, istediğiniz canlılığa ulaşmanıza yardımcı olur. 

Karaca yağlar kategorisinde yer alan doğal içeriklerden dilediklerinizi kombine ederek evde kendi bakım maskenizi hazırlayabilirsiniz. Kuruluk kaynaklı kabarma için oldukça faydalı olan bu maskeler eşliğinde zararlı kimyasallar bulundurmayan bir karışım kullanmış olursunuz. 

Saç kabarmasını önlemek adına maske bakımlarını düzenli yapmanız önerilir. Yağlanma probleminiz mevcutsa haftada bir, kuruluktan muzdaripseniz haftada iki kere maske bakımına başvurabilirsiniz. Uzun vadede sağlıklı, güçlü ve yumuşak saçlara sahip olursunuz. Böylece, ısıya karşı dayanıklılık da kazanırsınız. 

sac kabarmasi4

Saç Kabarmasını Önleyen Doğal Yöntemler

Evde deneyebileceğiniz çeşitli yöntemlerle de elektriklenme sorununa bir çözüm getirebilirsiniz. Saç kabarmasını önleyen doğal yöntemler, günlük rutininizde yapacağınız birtakım değişiklikler, yağlar ve nemlendirici özelliğe sahip malzemeler gibi içerikleri barındırır.

Banyo öncesi doğal yağlar yardımıyla saçınızı besleyebilirsiniz. İhtiyacı olan besinleri dışarıdan emen teller, elektriklenmeye karşı güç kazanacaktır. Karaca’da bulunan Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı, bunun için iyi bir seçenektir. Uygulaması da oldukça kolaydır. Her bölgeye eşit miktarda uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra yıkamanız yeterlidir. Haftada bir veya iki defa kullanabilirsiniz.

Banyodan sonra saçların kabarmaması için doğal yöntemler söz konusu olduğunda havlu tercihiniz de hassas davranmanız gereken bir konudur. Birçok insan farkında olmasa da temas ettiği her yüzey saç yapısında değişikliklere yol açabilir. Kaliteli bir havlu yardımıyla yıpranmaya yol açmadan kurutma imkânına sahip olursunuz. Karaca ev tekstili kategorisindeki çeşitli havlular arasından ihtiyaçlarınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. 

sac kabarmasi5

Saça Zarar Vermeden Şekillendirme İpuçları

Şekillendirmede seçtiğiniz yöntem, saçınıza zarar veriyor olabilir. Her ne kadar ısı içeren metotlar hasarla ilişkili gibi görünse de kaliteli bir cihaz kullanmanın faydası büyüktür. Çeşitli teknolojik özelliklerin yardımıyla, sıcaklık düşmanınız olmak zorunda değil. Karaca elektrikli ev aletleri kategorisinden satın alacağınız şekillendirme ürünleri, zarar vermeden dilediğiniz modele ulaşmanıza yardımcı olur. 

Homend Hairforce 4405H Dokunmatik Ekranlı İyonik Saç Kurutma Makinesi, yüksek teknolojisi sayesinde saçınıza zarar vermeden şekillendirmenizi mümkün kılar. Soğuk hava fonksiyonu ile kurumuş telleriniz sabitlenerek parlak bir görünüm sağlanır. Bir fırça yardımıyla dilediğiniz tarzı elde edebilirsiniz. İyon teknolojisi, ısı yardımıyla yapacağınız stillerde bile hasarı minimum seviyeye indirmeye yardımcı olur.

sac kabarmasi2 1

Saçın kabarmasını önleyen yağlar, şekillendirme öncesi koruma sağlar. Aynı zamanda besleme ve nemlendirme açısından destek olurlar. Çeşitli yağların yardımıyla fön makinesi, düzleştirici ve maşa gibi cihazları güvenle kullanabilirsiniz. 

Eğer ıslak saçınızı bir havlu yardımıyla kuruluyorsanız sert hareketlerden kaçınmanız önemlidir. Yumuşak hareketlerle yıpranmanın önüne geçerek fazla sudan arınabilirsiniz. Kullandığınız havlunun temiz olması da saçınızın sağlığında etkilidir. Bu sayede güçlü köklere sahip olabilir, şekillendirme süreçlerinden alabileceğiniz hasar seviyesini en aza indirebilirsiniz. Karaca küçük ev aletleri kategorisinde şekillendirmede kullanabileceğiniz ürünleri bulabilirsiniz.