tavuk sote blog

Enfes Airfryer Tavuk Sote Tarifi

tavuk sote

Tavuğun her hâlini seviyoruz, peki bir de böyle denemeye ne dersiniz? Hem de hızlıca hazırlayabilir ve kolayca pişirebilirsiniz. Pişirmesi ise hava fritözü sayesinde oldukça pratik! 

Aslında sote bir pişirme tekniğinin adıdır. Kızgın tavada, yüksek ateşte sürekli karıştırılan sebze ve et karışımlarının renk, doku ve tatlarını kaybetmeden kısa sürede pişmesine sote denir. Etler sertleşmiyor, sebzeler kurumuyor. Bu sayede de ortaya hepimizin sevip mutfaklarımıza kabul ettiği bir lezzet çıkıyor. Airfryer sayesinde pratik bir şekilde tarifi yapabilirsiniz.

Airfryer Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Daha az yağ kullanarak lezzetini kaybetmeyen yemekler yapmak artık çok kolay. Yemekleri sağlıklı bir şekilde pişirmek için ise çözüm teknolojiden geldi! Mutfakların sevilen kahramanı küçük ev aletleri kategorisinin hava fritözleri daha sağlıklı lezzetler için harika bir seçenek! Örneğin Karaca’nın yeni nesil Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer modeli ile hem sağlıklı lezzetlere kolayca ulaşabilir hem de sofralarınızda daha pratik ve hızlıca yeni yemeklere imza atabilirsiniz.
Lezzetlerinizi kolayca ve zaman kazandan tasarruf ederek pişirmek için inceleyebileceğiniz elektrikli pişirme aletlerini keşfederken deneyebileceğiniz tarifimiz ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Sofralarınızda birden fazla seçeneğe yer verebilmek için Karaca Blog’daki airfryer tariflerimize de göz atmayı unutmayın.
Birbirinden güzel tarifler ve lezzetlerle renklendirdiğiniz sofralarınızı şıklıkla tamamlamak ve göz alıcı bir sunum yaratmak için yemek takımları ve sofra grubu ürünlerimizi hemen inceleyin. Davet sofralarınızı zarafet ile tamamlarken tariflerinizi ön plana çıkarın.

tavuk sotee 1

Enfes Airfryer Tavuk Sote

Yemekte hem pratiklik hem de lezzet arayanların yardımına koşan Karaca airfryer tavuk sote tarifi şahane bir öneri olarak sizlerle! Ulaşılabilir malzemeleri ile airfryer tavuk sote tarifi şimdi daha hızlı ve daha az yağlı olarak sofralarınızda. Çokça tercih ettiğimiz sebze ve proteinin buluşması olan tavuk sote sofralarınızda lezzetli bir uyum sunarken aynı zamanda kısıtlı zamanlar için şahane bir çözüm.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 160 kcal

Enfes Airfryer Tavuk Sote Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Enfes Airfryer Tavuk Sote Malzemeleri
  

  • 1 adet tavukgöğsü
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet orta boy kabak
  • 4 adet küçük domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber

Enfes Airfryer Tavuk Sote Nasıl Yapılır
 

  • Tüm sebzeleri çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.
  • Eğer tercih ediyorsanız jülyen kesim tekniğini de deneyebilirsiniz.
  • Tavuğunuzu da sebzelerinizle aynı ölçüde olacak şekilde ufaltın.
  • Tüm malzemelerinizi yağ ve baharatları dahil ederek bir karıştırma kabında iyice harmanlayın.
  • Malzemeleri hazneye aktardıktan sonra 180 dereceye ayarlayın.
  • 15 dakika pişirin.

Besin Değeri

Serving: 170gCalories: 160kcalCarbohydrates: 7gProtein: 8gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gCholesterol: 30mgSodium: 75mgPotassium: 150mgFiber: 3gVitamin A: 300IUVitamin C: 125mgIron: 4mg
Etiket airfryer tavuk sote

Airfryerda Tavuk Sote Yapmanın Püf Noktaları

tavuk sote head 1024x576 1

Püf noktalarıyla doğru şekilde airfryer tavuk sote nasıl yapılır diyorsanız tüm cevaplar işte burada! Airfryerda tavuk sote yaparken ilk olarak değinmek istediğimiz nokta besinlerin su kaybetmeden lezzetli şekilde pişmesi. Bu yüzden yüksek ısı ile kısa sürede pişirmek ilk püf noktamız.

Tavuk sote airfryer için bir diğer püf nokta ise daha çok lezzet! Tavuk sote malzemelerinizi karıştırdığınız kapta biraz bekletirseniz sebzelerin aroması birbirine geçer, baharatlar ve soğanın yardımı ile tavuklar marine olur. Bu yüzden pişirmeden önce harmanladığınız karışımı buzdolabında yarım saat kadar bekletirseniz lokma kıvamında tavuğa ulaşmanız kaçınılmaz olur.

Bu tarifte dilerseniz sebzelerin çeşitliliğini artırabilirsiniz. Örneğin airfryer mantarlı tavuk sote şahane bir lezzettir ve pişerken mantarlar suyunu salacağından yemeğinizi daha da lezzetli hâle getirecektir. Damak zevkinize göre tarife; kuşkonmaz, patlıcan, havuç gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.