kozbiber2

Sağlıklı ve Hızlı: Airfryer Biber Közleme Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve lezzetli yemekleri kısa sürede hazırlayabileceğiniz Karaca airfryer modelleri ile yalnızca 1 kaşık yağ kullanarak közleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Modeller; az yağlı ve sağlıklı kızartmalardan fırın ve ızgara yemeklerine kadar pek çok seçeneği hazırlama imkanı sunuyor. Kahvaltıda, öğle ve akşam yemeklerinde sıklıkla tercih edilen mezeler için airfryer biber közleme tarifini yapabilirsiniz. 

Biber közleme, hem lezzetli hem de hafif bir yemek olarak çoğu kişinin damak zevkine hitap ediyor. Diyet olan ve spor yapan kişilerin deneyebileceği bu tarif, çeşitli baharatlarla ve proteinlerle dengelenebiliyor. Misafirleriniz geldiği zaman sofraya şık bir görünüm katacak ve damaklarda iz bırakacak bu tarifi denemek için tek yapmanız gereken içeriğimizi okumaya devam etmek!

kozbiber3

Airfryer Biber Közleme Nasıl Yapılır?

Sofraların vazgeçilmezi olan mezeler için çoğu zaman közlenmiş sebzeler kullanılıyor. Kırmızı biber közlemek, Karaca airfryer modelleri sayesinde hem hızlı hem de pratik bir işlem haline geliyor. Közlenmiş biberleri, kahvaltılarda ve günlük öğünlerde meze şeklinde tüketebileceğiniz gibi çeşitli soslarda da kullanabilirsiniz. Kısa sürede ve az yağlı airfryer kırmızı biber közleme, özel günlerin kurtarıcısı. Başlangıçta kesme tahtası kullanarak biberlerin üzerine çizik atabilir, közleme işlemi sırasında sebzelerin hava almasını sağlayabilirsiniz. Tarifte verilen detaylar sayesinde biber nasıl közlenir sorusuna cevap bulabilirsiniz. Kalorisi düşük olmasına rağmen besin değeri oldukça fazla olan sebzelere köz tadı verebilmek, yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Airfryer biber közleme kaç dakikada pişer ve nasıl yapılır merak ediyorsanız malzemeleri ve tarif özetini inceleyebilirsiniz.

kozbiber1

Pratik ve Lezzetli Biber Közleme Tarifi!

Lezzetli bir salata, meze ya da ana öğün hazırlarken yardımcınız olan közlenmiş biberler ile harika sofralar kurabilirsiniz. Seçtiğiniz kırmızı ya da yeşil biberleri, üzerlerine hava alması için çizik attıktan sonra bütün şekilde haznelere yerleştirebilirsiniz. Közlenen biberleri istediğiniz malzemelerle birlikte tüketip afiyetle yiyebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Meze
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 2 kişi
Kalori 27 kcal

Pratik ve Lezzetli Biber Közleme Tarifi! Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Pratik ve Lezzetli Biber Közleme Tarifi! Malzemeleri
  

  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 1/2 fincan zeytinyağı
  • ½ çk tuz

Üst Süslemesi İçin:

  • 1 avuç avuç maydanoz
  • 2 yk Zeytinyağı
  • 1 yk Limon suyu

Pratik ve Lezzetli Biber Közleme Tarifi! Nasıl Yapılır
 

  • Közlemek için seçtiğiniz kırmızı biberlerin üzerine küçük kesikler atın. Bu aşama, közlenen ürünlerin hava almasını sağlıyor.
  • Kırmızı biberleri bütün halde airfryer haznesine yerleştirin. Fritözü 180 dereceye ayarlayın.
  • Közleme için gereken süreyi 10 dakika yapıp cihazınızı çalıştırın.
  • Közlenme işlemi tamamlandıktan sonra kabukları soyulmaya hazır hale gelen biberleri soyun. Biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini güzelce temizleyin.
  • İsteğe bağlı olarak bir kap içerisinde zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırarak sos elde edin.
  • Küçük ya da jülyen şekilde doğradığınız közlenmiş biberlerin üstüne hazırladığınız sosu döküp afiyetle tüketebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 27kcalCarbohydrates: 5gProtein: 1.2gFat: 0.2gSodium: 5.86mgPotassium: 345.57mgVitamin A: 351.43IUVitamin C: 271.38mgCalcium: 21.48mgIron: 1.46mg
Etiket Airfryer Biber Közleme Tarifi

Airfryer ile Biber Közleme Yapımının Püf Noktaları

Biber közleme nasıl yapılır sorusunu cevaplandırdıktan sonra tariflerin püf noktalarını öğrenmek, hazırladığınız mezeye lezzet katıyor. Çeşitli ürünler eşliğinde ya da sade şekilde tüketilecek közlenmiş biber tarifini uygularken bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu detaylar, airfryer da biber közleme işlemi sırasında ve sonrasında istediğiniz köz tadını elde etmenize yardımcı oluyor.

Hava Aldırmak Amaçlı Çizik Atmak ve Doğramak

Mevsim sebzelerini közlemeden önce üzerlerine hava alması için çizik atmak, doğru ve lezzetli ürünler elde etmenize yardımcı oluyor. Geniş airfryer haznesine bütün olarak yerleştirebileceğiniz biberleri, közlendikten sonra yapacağınız meze ya da salata tarifine göre küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz. Doğrama işlemlerinde keskin ve konforlu kullanım sunan Karaca bıçak seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Sebzeleri En İyi Şekilde Temizlemek

Közlenmiş ve tarifleriniz için hazır hale gelmiş olan biberleri temizlerken sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizlemek gerekiyor. Bu püf noktaya dikkat ederek lezzetli mezeler, salatalar ve yemekler çıkarabilirsiniz.

Pişirme Derecesini ve Süresini Doğru Ayarlamak

Pişirme ve közleme işlemini 180 derece ile 10 ve 15 dakika arasında gerçekleştirebilirsiniz. Yemeklere köz tadı vermek ve harika tarifler hazırlamak için cihazınızdaki farklı pişirme fonksiyonlarından yararlanmanız mümkün. Pişirme işlemi sonrasında hazır olan közlenmiş biberlerinizi birbirinden şık modellere sahip Karaca kayık tabak seçenekleri ile sunuma hazırlayabilirsiniz.

Biber Közleme ile En İyi Neler Gider?

Biber közlemesi; ara öğünlerde, salataların içerisinde ya da yemeklerin eşlikçisi olarak tercih ediliyor. İşte biber közlemenin yanında tercih edebileceğiniz alternatiflerden bazıları;
Karaca airfryer ile pratik şekilde közlediğiniz kırmızı biberlerinizi, sarımsak ve çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Bu sayede yemeklerin içerisinde ve kahvaltılık közlenmiş biber sosu olarak kullanabilirsiniz. Airfryer domates biber közleme fonksiyonundan yararlanarak köz biber sosunuzun içerisinde köz domatesi ekleyebilir, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. 
Karaca XXL airfryer fritöz sayesinde bir haznede biberlerinizi közlerken diğer haznede köftelerinizi az yağda kızartabilirsiniz. Köfte ve közlenmiş biber salatası ile hazırlayacağınız kısa süre içerisinde hazırlayacağınız öğün, hem doyurucu hem de şık olmasıyla sofralarda beğeni kazanıyor.
Airfryer modellerinin sunduğu iki hazne avantajından yararlanarak közlenmiş biberin yanında tercih edebileceğiniz lezzetler arasında tavuk but da yer alıyor. Enfes şekilde kızarmış butlarla sofranızı zenginleştirebilir ve biber közlemesiyle eşsiz bir tat yakalayabilirsiniz. 
Lokum gibi yapısıyla adeta bir şölen sunan kuzu tandır da 2 hazneli airfryer’da biber közlemesiyle aynı anda hazırlayabileceğiniz yemekler arasında bulunuyor. 
Damaklarda yer edinecek közlenmiş biber mezenizi ve diğer yemeklerinizi aynı anda hazırlarken kokularının birbirine karışmaması ise büyük bir avantaj! Siz de Karaca airfryer modellerini tercih ederek pratik bir şekilde yemek yapmanın zevkini çıkarabilirsiniz.

kozbiber4