sebze kizartmasi v2 1024x576 1

Karaca İle Kajun Baharatlı Sebze Kızartması

sebze kizartmasi 1

Hafta sonu kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biri de kızartmadır. Sevdiğiniz sebzelerin kızartmasını sofranıza koyarak ailenizle keyifli ve lezzetli dakikalar geçirebilirsiniz. Kajun baharatlı patates, kabak, havuç gibi sebzelerle yapacağınız kızartmalar ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Kajun veya Cajun baharatı patates kızartmasının üzerinde sıklıkla karşınıza çıkar. Kajun kızartmalarını ev yapımı hazırlamak da oldukça pratik ve kolaydır. Bu sayede herhangi bir lokanta ya da kafede servise sunulan baharatı istediğiniz gibi kullanabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. 

Yöntemler arasından ağız tadınıza en uygun olanı seçerek sofranızı neşelendirebilirsiniz. Bu muhteşem lezzeti ailenize servis ederek onları mutlu edebilirsiniz. Kajun baharatlı çıtır patates ve sebzelerin mükemmel lezzeti bağımlılık yapar ve paket kızartmalardan çok daha iyi olur.

Kajun Baharatlı Kızartılmış Çıtır Sebzeler Nasıl Yapılır?

Kajun baharatı nerelerde kullanılır sorusunun yanıtı çok geniştir. Kajun baharatının en sık kullanıldığı sebze patatestir.

sebze kizartmasi 2

Kajun Baharatlı Kızartılmış Çıtır Sebzeler

Kajun baharatı birçok ürün ile kombin edilerek kullanılabilir. Baharat sayesinde ağzınıza layık çıtır sebzeler yapabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 5
Kalori 323 kcal

Kajun Baharatlı Kızartılmış Çıtır Sebzeler Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Kajun Baharatlı Kızartılmış Çıtır Sebzeler Malzemeleri
  

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
  • Kekik
  • Biberiye
  • Sarımsak tozu
  • Kimyon
  • Ayçiçek yağı Sebzeyi kızartmak için

Kajun Baharatlı Kızartılmış Çıtır Sebzeler Nasıl Yapılır
 

Sebze kızartmalarına en çok yakışan baharat kajun bu tarifte başrolde. Kajun baharatlı kızartma nasıl yapılır sorusuna aşağıda adım adım cevap vereceğiz.

  • Öncelikle kızartmak istediğiniz sebzeyi güzelce temizleyin.
  • Sebzeyi doğru bir kızartma tekniğine göre dilimleyin. Örneğin patatesleri uzunlamasına kesmeniz gerekir. Sebzeleri eşit büyüklükte kesin. Bu sayede sebzenin her yeri eşit şekilde kızarır.
  • Kızartma yağını önceden ısıtın. İster fritöz ister fırın ya da tavada kızartma yağını hazır hale getirin.
  • İlk kızartmada kızartmak istediğiniz sebzeleri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca kızartmaya devam edin. Sebzeleri oluklu bir kaşık eşliğinde yağdan alın ve kağıt havluların üzerine koyun. Daha sonra sebzelerin soğumasını birkaç dakika boyunca bekleyin.
  • Kızartma yağının sıcaklığını artırın. Yağın sıcaklığını 350 ° F (175 ° C)’ ye kadar getirin.
  • İkinci kızartma için yağ tamamen ısındığı zaman sebzeleri tekrar ekleyin. Daha sonra 5 dakika daha bekleyin. Sebzeler güzelce kızardıktan sonra kağıt havluya doğru çıkarın. Kağıt havlunun kullanılmasının nedeni fazla yağdan arınmasını sağlamaktır.
  • Kızaran sebzeleri geniş bir kaba alın ve üzerine kajun baharatını sebzeler kapanana kadar atın.
  • Kızartma işlemini Karaca fritöz çeşitleri ile pratik biçimde yapabilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 323kcalCarbohydrates: 5.55gProtein: 2gPolyunsaturated Fat: 13.59gSodium: 4.46mgPotassium: 235.68mgVitamin A: 43.11IUVitamin C: 19.4mgCalcium: 18.12mgIron: 0.66mg
Etiket çıtır sebze tarifleri

Kajun Baharatlı Kızartılmış Çıtır Sebzeler

Kajun baharatı sebzelere çok yakışır. Bu baharat halk arasında patates baharatı olarak da bilinir. Kajun baharatı özellikle son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. 

Kajun baharatı içeriği birçok ürünün birleşmesi ile oluşur. Bu ürünler sarımsak tozu, soğan tozu, kekik, kimyon, kırmızı biber, fesleğen, karabiber, kereviz tohumu, toz kırmızı biber ve deniz tuzu bulunur.
Kajun baharatı sebze kızartması dışında salata ve soslarda kullanılan bir çeşnidir. Bu baharat özellikle patates ve tavuklarda kullanılır. Izgaralarda, balık, et ve tavuk gibi yemeklerde tat vermek için kullanılır. Kajun baharatı özellikle Hint ve Fransız mutfaklarında çokça kullanılır.

Kajun Baharatlı Kızartılmış Çıtır Sebze Yapmanın Püf Noktaları

sebze kizartmasi 3 v2 1024x576 1

Baharatlar mutfakların vazgeçilmez ürünlerin başında gelir. Fakat bu ürünleri doğru kullanmak gerekir. Özellikle kajun baharatını doğru kullanarak lezzetli yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Kajun baharatını hazırlarken ürünleri doğru bir şekilde ve doğru ölçekte kullanmak gerekir.

Kajun baharatı birçok mutfakta kullanılan baharat karışımıdır. Baharatı ortaya çıkarırken tüm ürünleri tam kıvamında kullanmanız gerekir. 

Daha sonra kavanozun içinde ağzı sıkı bir şekilde kapatılıp serin ve kuru bir biçimde saklanması gerekir. Daha sonra istediğiniz zaman baharatı kavanozun içinden ıslak bir kaşık ya da ürün değdirmeden rahatlıkla alıp kullanabilirsiniz.