karaca blog 1 1 1

Düdüklü Tencere Kullanmanın Avantajları

KARACA QUICK SAFE 1937

Düdüklü tencereler birçok kişide aniden çıkan düdük sesi yüzünden ufak fobiler yaratsa da hem pişirme süresini kısaltmasıyla, hem de yemeklerin besin değerini korumasıyla mutfağın en önemli pişirme danışmanlarından biri. Düdüklü tencere kullanımının tercih edilmesi için pek çok sebep bulunmaktadır; Bunlardan en önemlisi de zaman tasarrufu tabii ki. Düdüklü tencere kullanımı ile yemeklerinizi yüzde 70 oranında daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Bu sayede kendinize ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Yemeklerin kısa sürede pişmesi aynı şekilde enerjide tasarruf etmenizi de sağlar. Ayrıca düdüklü tencere yemek pişirme işlemi sırasında buharı tencere içerisinde tuttuğu için mutfağınız daha az etkilenecek ve daha az ısınacaktır. Herkesin en çok hassasiyet gösterdiği temizlik konusunda da size fazlasıyla yararı olan düdüklü tencereden yemek taşması, sıçraması gibi durumlar olmadığı için içiniz rahat edebilir.

karaca blog 1 1 1

Düdüklü tencere kullanımını iyi bilmek; hem işleri daha kolay halletme konusunda, hem de oluşabilecek kötü durumlara karşı korunmada önemli avantajlar sağlar. Düdüklü tencere nasıl kullanılır? Kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Tüm püf noktaları yazımda bulabilirsiniz:

Düdüklü tencerede yemekleri asla susuz pişirmeyin.

Nedeni nedir derseniz; Çünkü diğer tencerelerde olduğu gibi düdüklü tencerenin kapağını açıp kontrol etme şansınız maalesef yok. Suyu fazla olan yemeği bir şekilde kurtarabilirsiniz ancak suyunu az koyarsanız dibinin tutma olasılığının yüksek olduğunu da unutmayın.

Düdüklü tencerede maksimum dolum seviyesini aşmayın.

Malzemeleri gereğinden fazla doldurmak oldukça risklidir. Buharın içerde sıkışmasına ve dışarı çıkmasına engel olabilir. Tencerede belirtilen max çizgisini geçmemeye özen gösterin.

Kapağın kapalı ve klipslerin tencere gövdesine kilitlendiğinden emin olun.

Eski nesil tencerelerde düdük elle açılıp kapandığı için tencerenizi ateşe koyduğunuzda hava çıkışının sağlanması için düdüğü açmanız gerekiyor. Yeni nesil tencerelerde bu sistem otomatik olduğundan yapmanız gereken kapakları düzgün kapattığınızdan emin olmanız.

Pişirme süresi dolunca ocağın altını kapatın fakat tencereyi ocaktan almayın.

Ocağı kapatsanız bile tencerede kaynama ve basınç devam ettiğinden dolayı tehlikeli durumlarla karşılaşmamanız için beklemeniz gerekiyor. Buhar dağıldıktan sonra tencerenizden havanın tamamen çıkmasını bekleyin, acele edip hemen kapağı açmaya çalışmayın. Tencere soğudukça kapakların kolayca açıldığını göreceksiniz.

Düdüklü tencerede yemeklerin farklı pişme sürelerine dikkat edin.

Normal tencerelere göre düdüklü tencerelerde yemekler daha kısa sürede pişse de her yemeğin kendine özgü süreleri olduğunu unutmayın. Her yemeği tavsiye edilen sürede kolayca pişirebilmeniz için Karaca Düdüklü Tencereleri tercih edebilirsiniz.

Düzenli olarak düdüklü tencere hava çıkış bölümünün temizliğini yapın.

Tencerenin düdük bölümünde yer alan delikli kısımlar taneli yiyeceklerin kaçmasına ve orayı tıkamasına neden olabilir. Özellikle hava çıkış bölümünü yemeğinizi pişirdikten sonra dikkatlice temizlemenizi öneriyoruz.