aydinlikev1

Evi Aydınlık Gösteren Boya Renkleri

Evinize güneşin aydınlığını getirmek istiyorsanız boya renkleri seçimine dikkat etmeniz tavsiye edilir. Boya seçiminiz, evinizi karanlık gösterebileceği gibi daha ferah ve aydınlık bir görünüm de kazandırabilir. Ev dekorasyonunda tercih ettiğiniz dekoratif obje modelleri ve mobilyaların ışığı yansıtma şekilleri de evin aydınlık görünmesinde önemli rol oynayan faktörler arasında yer alır. Evi aydınlık gösteren boya renkleri hakkında daha fazla püf nokta öğrenerek ferah bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. 

aydinlikev2

Aydınlık Bir Alan Yaratmada Renk Ne Kadar Önemli?

Aydınlık bir alan, evinizin tüm atmosferini etkileyebilecek güce sahip olabilir. Işıklandırma, mobilya seçimi ve aksesuarlar kadar boya rengi de etkili bir faktör olarak karşınıza çıkar. Evi ferah gösteren boya renkleri ile gözünüzü yormayan sakin ve aydınlık bir ortam oluşturmak mümkündür.. Evinizin sıcaklığını hissetmek ve rahat bir dinlenme alanı yaratmak için renk seçiminin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Yaşam alanınızın ferah olması kadar neşeli bir atmosfere de sahip olmasını istiyorsanız açık pembe tonlarına yönelebilirsiniz. Allık pembesi, özellikle gün batımı saatlerinde odanıza romantik bir hava katarken etrafın daha aydınlık görünmesine de imkan tanır. 
Evi aydınlık gösteren renkler ile birlikte dekoratif objeleri de doğru kombinlerseniz hayalinizdeki ferah eve sahip olabilirsiniz. Farklı renk, boyut ve tasarımlara sahip olan vazo çeşitleri ve diğer dekoratif objelere göz atarak ev dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz. Parlak renklerde vazo seçimi yaparsanız ev içerisindeki aydınlatma sistemiyle yansıma oluşturabilirsiniz. Böylece ev içerisindeki ışıklar sadece duvar renginizden değil dekoratif objeler üzerinden de yansıyarak daha aydınlık bir görünüm ortaya koyabilir. Mobilyalarınız ile kontrast renklerde dekoratif objeler tercih ederek de benzer etkiyi oluşturabilirsiniz. 

Hangi Renkler Evi Aydınlık Gösterir?

Evinize tazelik getiren renklerle dingin ve huzurlu bir ortam oluşturmanız mümkündür. Evi aydınlık gösteren renkler arasında güneş ışığını yansıtan tonlar ön plana çıkar. Bu renkler genellikle açık tonlara sahip olabilir. Evi ferah gösteren renkler arasında ise beyaz, krem ve fildişi dikkat çeker. İlk akla gelen bu renklerin yanı sıra özgün bir dekorasyon oluşturmak isteyenler için açık mavi, lavanta ve bej tonları da önerilir.
Evinizi aydınlık gösterecek renkleri, odalara göre de kategorize edebilirsiniz. Sık vakit geçirilen salon ve oturma odaları için toprak tonları ya da açık gri renklerini kullanabilirsiniz. Yatak odaları için ise dinlenmenize yardımcı olacak lavanta ve açık mavi renk tonları tercih edilebilir.. Bebek ve çocuk odalarında aydınlık bir görünüm yakalamak istiyorsanız mavi, pembe ve yeşil renklerin açık pastel tonlarına bir şans verebilirsiniz. Dekorasyonunuza uygun renk tonlarıyla bütüncül bir görünüm oluşturmanız mümkündür. 
Evi geniş gösteren renkler ışığı yansıtarak sakin bir atmosfer yakalamanıza da yardımcı olur. Ev dekorasyonunda nötr renkler kullanarak aydınlık bir konsept oluşturabilirsiniz. Birbirinden şık çerçeve modelleri arasından duvar renginize uygun bir seçim yaparak dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Çerçeve seçimi yaparken geniş duvarlara uygun büyük çerçeveler kullanarak ortamın genişlik algısını artırmanız mümkün olabilir. Mobilya üzerinde sergilemek için seçeceğiniz çerçevelerin de renklerini açık veya kontrast tonlarda seçerek uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz. 

aydinlikev3

Evi Aydınlık Gösteren Boya Rengi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evi geniş gösteren boya renkleri arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Kum beji, uçuk mavi, somon, soluk sarı gibi evinize aydınlık bir görünüm kazandıracak boya renkleri ile evinizi olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Boya rengi seçimini yaparken mobilyalarınızı da göz önünde bulundurabilirsiniz. Tercih ettiğiniz boyanın rengine yakın tonlarda mobilya kullanmanız, etkileyici bir görünüm yakalamanıza yardımcı olabilir. 

Geçiş noktalarında ayna kullanarak da ışık yansımasını artırarak boya renginizin aydınlatıcı etkisini bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. Evinizi aydınlık gösteren boya renginin yanı sıra yaşam alanında kullanacağınız dekoratif objelere de dikkat etmelisiniz. Biblo modelleri arasından duvar boya renginizin farklı tonlarına sahip ürünlere yönelebilirsiniz. Geniş bir yaşam alanında sahipseniz açık tonlarla kontrast oluşturacak koyu renk biblolar tercih edebilirsiniz.

Karanlık Evi Aydınlık Göstermek için Hangi Renk Seçilmeli?

Karanlık evi aydınlık göstermek için ışığı emen renklerden uzak durulması gerekiyor. Hem karanlık hem de dar alanlarda lacivert, siyah, mor, kırmızı gibi koyu renkler kullanmak, ferah bir görünüm elde edilmesini engelliyor. Karanlık evi aydınlık gösteren renkler arasında açık renkler ön plana çıkıyor. Su yeşili, kırık beyaz, somon, soluk sarı gibi renkler hem evinizi olduğundan daha aydınlık göstermeye yardımcı oluyor hem de sıra dışı tonlarıyla zengin bir görünüm elde edilmesini sağlıyor. Yaşam alanınızın aydınlık bir görünüme sahip olması için bej, krem, fil dişi, lavanta, açık yeşil gibi renklere şans verebilirsiniz. 
Evinizin büyük bir bölümünü oluşturan duvarların yanı sıra halılar da ortamın ferah  bir görünüme sahip olmasında önemli rol oynayan faktörler arasındadır. Halı seçiminizi ortamın genişliğine dikkat ederek yapmanız halinde geniş bir alan yaratabilirsiniz. Açık renkli halılar tercih ederek aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Boya rengi, mobilyalar, dekorasyon detayları ve halıların yanı sıra aydınlatma da ortamın ferah görünmesi için oldukça önemli. Doğru aydınlatma türünü kullanarak evinizi olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Bu maddelere dikkat ederek yaşam alanınızı daha ferah gösterebilir ve istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

aydinlikev4