01 7

Mutfağınıza Güç, Doğaya Katkı Sağlayacak Mutfak Ürünleri

Lezzetli yemek yapımında kullanılacak tencere setleri oldukça önemli. Popülerliği ve kullanım kolaylığı ile dikkatleri üzerine çeken granit tencereler, tanecikli yapısı sayesinde ısıyı eşit şekilde dağıtarak yemeklerinizin kısa sürede pişmesini sağlar. Bunun yanı sıra yüksek sıcaklığa ve aşınmaya karşı ekstra dayanıklı olan granit tencerelerle farklı yemek tarifleri deneyebilir, misafirlerine lezzetli bir akşam yemeği menüsü sunabilirsiniz.

Özellikle yanmaz yapışmaz tencere setleri ise kullanacağınız yağ miktarını azaltarak daha sağlıklı yemekler yapma fırsatını size sunar. Hatta bazı yiyeceklerin pişirilmesinde yağ kullanımına bile ihtiyaç duymayabilirsiniz. Böylece özellikle diyet yemeklerini bu tarz tencere modeliyle rahatlıkla yapabilirsiniz. Az yağ kullanılarak pişirilen yiyecekler, kendi tatları ön plana çıkacağı için yanmaz yapışmaz tava ve tencereler, mutfakta farklı yemeklerin pişirilmesinde uzman! 

BioDiomand Serisinin Gücünü Keşfetmeye Hazır Mısın?

01 6 1024x576 1

En iyi tencere setleri arasına ismini yazdıracak olan BioDiomand serisi elmasın ışıltılı hikayesini sofralara taşıyor! BioDiomand serisinin elmas kristallerinden üretildiği su götürmez bir gerçek. Gücünü doğadaki en dayanıklı madenden alan bu seri ile farklı lezzetlere sahip pek çok yemeği yapabilmeniz mümkün.

Metal mutfak araç ve gereçleri gibi güçlü aşındırıcılara karşı tencere seti modelleri arasında dayanıklılığı ile dikkat çeken BioDiomand serisi ile çizik olacak mı endişesine son! Çizilmeye karşı dayanıklı yapısının yanı sıra her noktadaki eşit gövde kalınlığı ile dayanıklılık seviyesi ikiye katlanıyor!  Döküm çelik kulplarına sahip BioDiomand-Pro serisini ise fırın yemeklerinde harikalar yaratmak için tercih edebilirsiniz. BioDiomand-Pro serisinin tabanını kaplayan indüksiyon özelliği ise profesyonel tasarımın bir başka kanıtı olarak karşınıza çıkıyor.

Dayanıklılığı ile dikkatleri üzerine çeken bir başka tencere seti ise çelik tencere setleri. Çorbadan balığa kadar pek çok farklı yiyeceği çelik tencerelerde rahatlıkla pişirebilirsiniz. Kapakları iyice kapandığında çelik tencereler ısı kaybını minimuma indirir. Böylece lezzetli ve sıcak yemeğin keyfini aileniz veya dostlarınızla çıkarabilirsiniz.

Çıkmayan Desenleriyle Sofralarını Süsleyen Yemek Takımları

Elde etmek istediğiniz lezzet açısından tencere takımı modelleri, sahip oldukları pişirme özellikleri açısından olmazsa olmazlar arasında yer alır ancak yemeklerin lezzetli pişirilmesi kadar sunum da oldukça önemlidir. Farklı desen ve renklerde olan yemek ve kahvaltı takımları yemeğinizin lezzetine uygun bir şekilde sunulması için oldukça önemli. 6 kişilik yemek takımları desenleri ve renkleriyle sofranızın enerjisini değiştirecek!

Üstelik çok severek aldığın desenlerin yıkana yıkana çıkabilme ihtimali de tarihe karışıyor! Ne kadar yıkarsanız yıkayın bu renk ve desenler ışıltılı sofralarınızı süslemeye devam edecek! Sofralarınızı süsleyecek yemek takımlarının yıllarca kullanmanıza rağmen ilk günkü ışıltısını korumak istiyorsanız şıklığıyla son derece popüler olan Karaca New Blue Odyssey yemek takımını tercih edebilirsiniz.

Ayrıca yemek pişirmede ihtiyacınız olan en kullanışlı tencere setlerinin yanı sıra Karaca imzalı şık kahvaltı takımlarına da göz atabilirsiniz. Estetik tasarımıyla öne çıkan Karaca Lovely Pink içeriğindeki 26 parça ile kahvaltı sofralarınıza renk katabilir!

Hangi Tencere Seti Daha İyi?

Lezzetli yemeklerin püf Lezzetli yemeklerin püf noktalarından birisi de tencere seçimi. Isıyı eşit şekilde dağıtacağından emin olduğunuz bir tencere tercihi yemeklerinizin daha sağlıklı pişmesine yardımcı olur. Yemeklerin lezzetli olması kadar aldığınız tencerenin uzun yıllar kullanabilmesi de oldukça önemli. Dolayısıyla seçilecek olan tencerelerin dayanıklılığı açısından altının düz ve kalın olmasında dikkat edilmesinde fayda var.

Hangi Tencere Seti Alınmalı?

Tencere seti tercih etmeden önce kullanım amacını belirlemek avantaj sağlar. Çelik, teflon, seramik, döküm, granit ve titanyum olmak üzere farklı çeşitlerde olan tencerelerden kullanım amacına uygun olanı seçmek yemeklerin daha lezzetli olabilmesi için oldukça önemli. Bunun yanında setteki tencere boyutlarının Tencere seti tercih etmeden önce kullanım amacını belirlemek avantaj sağlar.

Çelik, teflon, seramik, döküm, granit ve titanyum olmak üzere farklı çeşitlerde olan tencerelerden kullanım amacına uygun olanı seçmek yemeklerin daha lezzetli olabilmesi için oldukça önemli. Bunun yanında setteki tencere boyutlarının ihtiyaçları karşılamaya yönelik olması da ayrı bir avantaj sağlar. Kullanım amacının yanı sıra seçilecek tencerenin tasarımı da bir o kadar önemli olabilir. Mutfak dekorasyonu ile uyumlu bir tencerenin seçilmesi hoş bir görünüm elde etmenizi sağlar.