pankek funday 4

Waffle Nasıl Yapılır: Karaca Funday ile Lezzetli Atıştırmalıklar

pankek funday 2 1024x576 1

Biliyoruz, kahvaltı herkes için vazgeçilmez bir öğün. Karaca Funday ile bu vazgeçilmez öğünü büyüleyici bir hale getirmeye ne dersiniz? Funday ile kahvaltınıza özel tatlar kazandırabilirsiniz. Granit malzemeden üretilen Waffle makinesi “Karaca Funday” son derece pratik ve kolay kullanıma sahip olması sebebiyle herkes için kullanışlı ürünler arasında yer almaktadır.

Pratik Bir Şekilde Waffle Hazırlamak İsteyenler Buraya!

Lezzetli ve bir o kadar pratik bir waffle için öncelikle waffle makinesine ihtiyacınız olacak. Funday ile son derece keyifli kahvaltılar sizleri bekliyor olacak. Tek yapmanız gereken malzemeleri eşit miktarda ve olması gerektiği şekilde kullanmaktır. Bu ürünlerin iyice karıştırılması elde edeceğiniz hamurun kalitesini belirler. Sıvılar ayrı karıştırılmalı ve un türevi malzemeler sıvılar karıştırıldıktan sonra ilave edilmelidir. Tüm bu işlemler sırasında ise malzemeleri karıştırma işlemi tamamlandığında un eklemeden önce Funday’i çalıştırabilirsiniz. Siz un ilave edip karıştırma işlemlerinizi tamamlarken, Funday waffle makinesi ısınmış bir şekilde sizi bekliyor olacak.

Bildiğiniz Waffle’ları Unutun: Lezzet Arttırmanın Püf Noktası

Waffle tatlı ya da tuzlu lezzetler ile son derece keyifli atıştırmalıklardan biri olmaktadır. Onu lezzetli kılan tamamen pişirme teknikleri ve pişirildikten sonra dâhil edilen waffle malzemeleri olmaktadır. İstenilen tüm malzemelerin pişirilmesinin ardından en son adımda ise meyve ve çikolata gibi malzemelerle son dokunuşlarınızı yaparak tatlınızı taçlandırmış olacaksınız. Siz de dilerseniz Karaca Funday ile En Güzel Atıştırmalıklar Nasıl Yapılır? videomuzu izleyebilir ve lezzetli atıştırmalık hazırlamanın en pratik halini keşfedebilirsiniz.

En Pratik Waffle Tarifi

Waffle tarifi için ihtiyacımız olan malzemeler ise sırasıyla şu şekildedir;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilin
  • 1,6 su bardağı un

Tüm malzemeleri ekleyerek elde edilen tarifin yapılışı ise belirli bir sıra gerektirir.

Hamuru Hazırlamaya Başlarken

Öncelikle yumurtaları bir kaba kırın ve köpürene kadar iyice çırpın. Bu nokta da yumurtaların son derece iyi homojenize olması ve köpürmesi çok önemli. Ardından malzemeleri yumurtalara karıştırın ve çırpmaya devam edin. Tüm sıvıları çırpma kabında karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilin üst üste ekleyerek aynı anda waffle hamuru içine karışmalarının sağlanması gerekir. Bu sayede elde etmiş olduğunuz karışım yoğun ve kıvamlı bir hal alırken topaklanma gibi sorunlar da yaşatmayacaktır. Tüm çırpma işlemi hamur pürüzsüz ve kusursuz bile olsa birkaç dakika devam ettirilmeli ve kıvam elde edildiğinde makineye hazır olduğu anlaşılmalıdır.

Ustalığınızı Pişirirken Konuşturun

Şimdi hazırlanan bu leziz karışımı işin ustasıyla buluşturmanın sırası geldi! Eşit bir miktarda makineye döktüğünüz hamuru Funday’in kapağını kapatarak kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra artık bir tabağa alarak üzerine çikolata sosu ve dilediğiniz meyve ya da ürünler ile süsleyebilirsiniz.Genellikle waffle tatlı yiyeceklerle süslenir. Ancak peynir gibi tuzlu tatlar da bu hamura son derece yakışır. İster tatlı ister tuzlu, damak tadınıza hitap eden waffle yapımı Funday ile hazırladıktan sonra ise artık sofrayı taçlandırmanın vakti geldi demektir! Afiyet olsun!