1 1

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Nedir?  Nevresim Nasıl Seçilir?

Yorucu bir iş gününün ardından herkes yatağına girip iyi bir uyku uyumak ister. Bu uyku, sonraki güne zinde ve enerjik başlamanız için önemlidir. Uyku kalitenizde ve süresinde sorunlar yaşamanız halinde bu gündelik yaşamınıza da yansıyacaktır. Bu sebeple, kişiden kişiye değişmekle birlikte günde 7 ila 9 saat arasında kaliteli bir uyku ihtiyacınız var. 

Kaliteli bir uykunun olmazsa olmazı ise, konforlu ve rahat hareket edebileceğiniz bir yataktır. Bu yatağın ölçülerinin vücudunuza uygun olması gerekir. Bunun yanı sıra yatak odanızın hacmini de unutmamak gerekir. Yatak seçimi yapacağınız zaman en önemli kıstaslardan biri ölçülerdir. Peki, çift kişilik yatak ölçüleri nelerdir, bu ölçülerin bir standardı var mı, size uygun ölçü nedir ve yatağınıza göre örtülerin ölçüleri ne olmalıdır? Yazımızın devamında bu tüm bu soruların yanıtlarını alarak, ihtiyacınız olan bilgilere kavuşabilirsiniz.

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Nelerdir?

Çift kişilik yatak, hem çiftlerin hem de geniş bir yatakta uyumak isteyenlerin tercihidir. Seçim yaparken konforunuz ve rahatlık kadar, yatağın ölçülerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. 

Çift kişilik yatak ölçüleri ne olmalı sorusunun genel geçer bir cevabı yoktur. Bu soru kullanıcıların boyu ve kilosuyla doğrudan alakalıdır. Boyunuza oranla en az 15 cm daha uzun bir yatak tercihi yapmanız gerekir. Bu seçimi yaparken yatak odanızın hacmini de hesaba katmayı unutmamalısınız.
Çift kişilik yataklar ölçüleri bakımından üç kategoride tanımlanabilir. Bunlar king size yataklar, battal boy yataklar ve standart yataklardır.

King Size Yataklar
King size yataklar, 200×200 cm ölçülerine sahip çift kişilik yataklardır. Bu yatakların fiziksel şekli diğerlerinin aksine kare formdadır. Genellikle çiftler tarafından tercih edilen bu yataklar, konforlarının yanı sıra, rahatça hareket edebileceğiniz büyük yataklardır.
Bu yatakların ebatlarının çok büyük olması nedeniyle küçük yatak odaları ve bazalarda kullanıma uygun değildir.

Battal Boy Yataklar
Battal boy yataklar, 180×200 cm ebatlarına sahip çift kişilik yataklardır. Boyu 2 metreyi geçen bu yatakları genellikle rahatına düşkün kişiler tercih ederler.
Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bu yataklara uygun nevresim takımı bulmak da oldukça kolaydır.

3 1

Standart Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Nedir?

Standart çift kişilik yatak ölçüleri 160 x 200 cm boyutundadır. Bu yataklar birçok karyola ve baza çeşidiyle uyumludur. Standart çift kişilik yataklar, hem çiftler hem de tek başına uyuyan yetişkinler tarafından sıklıkla tercih edilen, ortalama yataklardır.
Standart çift kişilik yataklar; birçok farklı yay sistemine, sünger tipine ve çeşitli özelliklere sahip olabilirler. Bunun yanı sıra standart yataklar için birçok farklı nevresim ve yatak örtüsü bulmak da oldukça kolaydır.

Çift Kişilik Yatak Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İster standart olsun, ister battal boy isterse king size; çift kişilik yataklar rahat, konforlu ve kaliteli bir uyku uyumanız için ideal seçeneklerdir. Bu yatakların seçiminde ise dikkat etmeniz gereken bazı faktörler vardır. 
Vücudunuza, yatak odanıza ve uyku halinize göre bir değerlendirme yaparak, kendiniz için en uygun yatak tipini belirleyebilirsiniz.

Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken ilk faktör, yatak odanızın büyüklüğüdür. Eğer odanızın boyutları küçükse, standart bir çift kişilik yatak dahi hareket imkanınızı kısıtlayabilir. Bu sebeple öncelikle odanızı değerlendirmeli, bunun ardından bir yatak tipi seçmelisiniz.

Eğer yatağı iki kişi kullanıyorsanız, bunu da hesaba katmanız gerekir. Yatak boyu seçiminde, partnerinizin boyunu da hesaba katmalısınız. Partnerinizin boyuna göre kısa gelen bir yatak, uyku kalitesini oldukça etkileyecektir. Bunun yanı sıra uyku şekliniz de, karar sürecinde önemli bir faktördür.

Eğer uyurken çok fazla hareket ediyorsanız, daha rahat bir uyku uyumanız için geniş ölçülerde bir çift kişilik yatak tipi seçmenizde fayda var. Eğer küçük bir yatak tercihinde bulunursanız, bu durum hem sizin hem de partnerinizin uyku düzenini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir.

Son olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer faktör, seçtiğiniz yatak tipinde dizlerinizi bükmeden rahat bir şekilde uyuyabiliyor olmanız gerekir. Boyunuza oranla daha uzun bir yatak seçimi bu tarz problemleri de çözecektir.

Çift Kişilik Yatak Örtüsü Ölçüleri Ne Olmalı?

Yatak örtüsü ve nevresim seçimlerinizin, yatağınızın ölçüsüne göre uygun şekilde olması gerekir. Eğer yatağınıza göre kısa bir nevresim takımı alırsanız, bu uyku kalitenizi de doğrudan etkileyen bir faktör olacaktır. Gece çarşafın altınızdan kayması, farkında olmasanız bile uykunuzu olumsuz yönde etkiler. 

Yatak örtünüzün, yatağa göre kısa kalması kullanım açısından oluğu gibi dekorasyon açısından da önemli bir sorun yaratabilir. Karaca’da yer alan ürün çeşitleri incelenerek tam da ihtiyaca uygun bir yatak örtüsü bulunabilir. Karaca Home Comfort Zone Serisi bu yatak örtülerinin de bulunduğu nevresim takımlarını ve uyku setlerini içerir. Hem terletmeyen hem  üşütmeyen özelliği bulunan Karaca Home Muse Çift Kişilik Spring Comfort Set Mercan gibi ürünleri inceleyerek beklentileriniz yönünde seçimler yapabilirsiniz.

Çift kişilik yatak örtüsü ölçüleri ne olmalı sorusuna, yatağınızın boyuna göre cevap verilebilir. Çift kişilik yatak örtüsü ölçüleri; 220×230 cm, 230×240 cm, 240×250 cm, 270×260 cm boyutlarında olabilir. Yatağınızın ölçüsüne göre 50 cm daha uzun bir yatak örtüsü ideal olacaktır. 

Bunun yanı sıra nevresim takımı seçimi de yatağın ölçülerine göre yapılmalıdır. Standart ölçülere sahip bir çift kişilik yatağınız varsa 200×220 cm boyutunda bir nevresim sizin için en uygunu olacaktır. Karaca Home White Collection Valse Gri Saten Şeritli Percale Çift Kişilik Nevresim Takımı bu boyutlara uygun nevresim takımları arasında yer alır.

Battal boy bir yatağınız varsa 220×220 cm ya da 240×220 cm ölçülerine sahip bir nevresim takımı seçebilirsiniz. King size yataklar için nevresim takımı bulmak görece olarak zordur. Buna karşın 260×220 cm nevresim takımları, king size yataklar için uygun ölçüleri oluşturur.