limonata 2

Aile Boyu Ferahlık: Limonata Nasıl Yapılır?

Geleneksel limonata tarifi pek çok kişi tarafından oldukça beğenilir. Her alanda rahatlıkla kullanılır. Limonata pek çok kişinin oldukça beğendiği ve hem yaz aylarında hem de kış aylarında sıkça tüketilen içecek çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. 

Kış aylarında içerdiği vitamin besin değeri nedeniyle pek çok kişi tarafından bağışıklık sistemine destek olmak amacıyla sıkça tüketilir. Özellikle de hasta olan kişiler hızlı bir şekilde iyileşmek amacıyla bu içeceği sıkça tüketmeye çalışır. İçerdiği C vitamini nedeniyle de pek çok ebeveyn tarafından sofralarda gazlı içecekler yerine tercih eder. 

Yaz aylarının ise sembol içecekleri arasında yer alır. Hem tadı hem de ferahlatıcı etkisi nedeniyle pek çok kişi tarafından tüketilir.

Oldukça beğenilen bu lezzet hem yemeklerde hem de çeşitli atıştırmalıkların yanında tüketilir. Bu içecek oldukça beğenilse de son zamanlarda limonataların organik olmaması gibi sebeplerden ötürü pek çok kişi hazır limonatayı tercih etmez. Fakat son zamanlarda birçok kişi kendi limonatasını evde hazırlar.

Evde doğal limonata nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız limonata tariflerini inceleyebilirsiniz. Hem doğal bir şekilde limonatanızı hazırlayabilir hem de dilediğiniz her an bu içeceği rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Katkı maddesi eklemeden limonata nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sizler için istediğiniz her vakit kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve oldukça beğeneceğiniz limonata tarifleri hazırladık. Birbirinden lezzetli olan bu limonataları hem yemek yerken hem de abur cuburların yanında rahatlıkla içebilirsiniz.

blog 4

En İyi Limonata Tarifi Burada

Pek çok kişi özellikle de son zamanlarda organik olan yiyecek ve içeceklere yönelir. Organik olmayan besinler ve içecekler insan sağlığına faydalı bir etki bırakmadığı için  meyve suyu limonata gibi içecekler evde hazırlanır. Bu içeceklerin hazırlanması zor gibi görünse de aslında düşünüldüğü kadar zor değildir.

Özellikle de limonatanın yapımı kolay ve pratik olduğu için limonata pek çok kişi tarafından oldukça beğenilerek yapılan içecekler arasında yer alır. Bu yüzden de evde tamamen doğal olan ve katkı maddesi bulunmayan limonata tarifleri son zamanlarda popülerliğini korur. Peki evde limonata nasıl yapılır?

Limonata tarifi, tarifte kullanılan malzemelere göre çeşitlilik gösterir. Dilerseniz limonatanızı portakallı yapabileceğiniz gibi naneli de yapabilir farklı tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Şimdi gelelim ev yapımı limonata nasıl yapılır sorusunun cevabına. Cevap oldukça basittir.

limonata nasil yapilir

Aile Boyu Ferahlık: Limonata Nasıl Yapılır?

Kış aylarında içerdiği vitamin besin değeri nedeniyle pek çok kişi tarafından bağışıklık sistemine destek olmak amacıyla tüketilen limonatanın birbirinden çeşitli tarifi bulunmaktadır. Gelin beraber inceleyelim.
Hazırlama Süresi 50 dakika
Kategori İçecekler
Mutfak Akdeniz Mutfağı

Aile Boyu Ferahlık: Limonata Nasıl Yapılır? Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Aile Boyu Ferahlık: Limonata Nasıl Yapılır? Malzemeleri
  

  • 2 adet limon (orta boy)
  • 1 adet portakal (tercihe bağlı)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 13 su bardağı su

Aile Boyu Ferahlık: Limonata Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır
 

  • Malzemeler de tamamlandığına göre geriye sadece harika bir limonata için kolları sıvama vakti geldi. Evde doğal limonata tarifi için yapacağınız ilk şey tarifte kullanacağınız meyveleri yıkamaktır. Meyveleri yıkadıktan sonra hazırlayacağınız tarifi sizler için sıraladık:
  • Meyveleri yıkadıktan sonra ise limonları, kabuklarında bulunan esansı rahatlıkla alabilmek için rendeleyin.
  • Rendeleme işlemine limonların parlak sarı rengi kar beyazı olana kadar devam edin.
  • Limon kabuğunu beyaz olana kadar rendeledikten sonra limon suyunu sıkmanız gerek.
  • Malzemeler kısmında da belirttiğimiz gibi tarif için portakal kullanımı tamamen isteğe bağlıdır.
  • Limonata dilediğiniz gibi mandalina, portakal gibi narenciyeleri eklemenize de uygun bir içecek olduğu için tarif içerisinde istediğiniz narenciyeyi de ekleyebilirsiniz
  • Limon suyunu sıktıktan sonra eğer tarife portakal da eklemek istiyorsanız portakallara da aynı işlemi uygulamalısınız.
  • Portakalları yıkadıktan sonra turuncu portakal kabuğunu beyaz olana kadar rendelemelisiniz.
  • Daha sonra ise portakalların suyunu sıkabilirsiniz.
  • Limon ve (tercihe göre) portakal sularınızı iyice sıktıktan sonra ise sıktığınız suyun içerisine 1.5 su bardağı şeker ekleyin.
  • Şekerin hemen ardından buzu da ekleyerek şeker eriyene kadar limon kabuğu, su ve şeker karışımını karıştırın.
  • Bu aşamada bir püf noktamız var. Buzu ve suyu eklemeden önce kısa bir süre limon kabukları ve şekeri ovarsak o zaman limonatanızın tadı daha da güzel olur.
  • Bu adımları teker teker uyguladıktan sonra şekeri karıştırarak iyice eritin.
  • Şeker eridikten sonra suyu ekleyin.
  • Zevkinizce içeceğinizin içine nane ve daha çok limon tadı için limon ekleyebilirsiniz.

Video

Etiket limonata

İşte, içeceğiniz hazır tamamen doğal olan limonatayı hem yemeklerde hem de atıştırmalıkların yanında yaz kış fark etmeksizin rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

Limonatanın Her Şeyi: Limonu Son Aşamaya Kadar Kullanıyoruz

Evde limonata tarifi hem kolay hem de sağlıklıdır. Bundan dolayı da pek çok kişinin limonatasını evde hazırlamayı tercih ettiğini söylemiştik. Limonata her alanda rahatlıkla tüketilen bir içecek olduğu için pek çok farklı tarifi mevcuttur. Naneli liomata tarifinden portakkalı limonata tarifine kadar pek çok farklı tarif deneyebilirsiniz. Fakat bütün tariflerde dikkat edilmesi gereken püf noktalar mevcuttur.

Siz limonata sevenlerin, iyi bir limonata içmeyi istediğini biliyoruz ve iyi limonatanın püf noktasını açıklıyoruz. İyi limonata tarifimizde açıkladığımız, limon kabuklarını biraz limon suyunda ovmaktan kaynaklanır. Bu sayede artık daha hoş kokulu ve yumuşak tatlı bir limonata elde edebilirsiniz.

Limonata malzemelerinin özünü aslında limon oluşturur. Fakat pek çok kişi hazırladığı limonatanın  içine farklı tatlara sahip olan doğal tatlandırıcılar eklemeyi sever. 

Bu doğal tatlandırıcıları eklerken ölçülü olmak gerekir. Bu noktada önemli olan limonata ile tatlandırıcılar arasında dengeli bir uyum yakalamaktır. Zira baskın tatlar sevmeyenler için rahatsız edici olabilir. Bunun dışında ferah bir limonata için nane ya da nefis bir fesleğen çok yakışabilir.

Limonatanızın güzel bir tada sahip olması için meyveleri buzlukta bekletebilirsiniz. Sıkma işlemi sonrası hazırladığınız içeceğinizi soğuk bir şekilde servis ederek de limonatanızın daha güzel bir tada sahip olmasını sağlayabilrisiniz.

Biraz karanfil ya da küçük bir parça tarçın daha farklı hissettirecektir. Sıradışı tarifler içinse limonatanızı:

  • Çilek Suyu
  • Nane Özü
  • Elma Dilimleri
  • Fesleğen Yaprakları
  • Portakal Kabukları

gibi çeşitli tatlandırıcılarla  zenginleştirerek farklı ve lezzetli bir limonata hazırlayabilirsiniz.

Daha çok tatlı olan bir limonata hazırlamak istiyorsanız sizler için Acısız limonata tarifi için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını araştırdık. 

Limonatayı çok seviyor ve içmeye doyamıyor musunuz? Fakat evde o sevdiğiniz tadı yakalamak isterken içeceğiniz acı mı oluyor? 

O halde sizler için pratik bir çözümümüz var. Eğer limonlarınızı ve limonatanıza tercihinize göre ekleyeceğiniz diğer narenciyelerinizi bir gece dolapta bekletirseniz işte o zaman hissettiğiniz o acı tat yok olacaktır.

Böylelikle istediğiniz gibi tatlı bir limonata elde edebilirsiniz.

Biraz da tarifinize tercihinize göre nane eklemenizde ferah bir his yaşamanızı ve acı tadı hissetmemenizi sağlayacaktır. Bir gece boyunca dolapta beklettiğiniz limonataları dolaptan çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra tarife uygun bir biçimde yapabilir ve artık ekşilik hissetmeden içebilirsiniz. Daha fazla limon tadı için ise limonları parçalayıp hazırladığınız limonatanın içine atabilirsiniz.

limonata 1

Portakal ve Limon Aşkına!

Fabrika çıkışlı organik olmayan limonata tüketmek istemeyen kişiler gerçek limonata nasıl yapılır oldukça merak eder. Fakat limonata yaparken fazla uğraşmak istemezler veya hızlı bir şekilde tarifi tamamlamak isterler. Bizler de sizler için özellikle de portakal ve limon kullanarak kısa bir süre içerisinde yapabileceğiniz limonata tarifi hazırladık. Bu tarifi istediğiniz her an rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Hızlı limonata tarifi pek çok kişi tarafından oldukça beğenilen limonata tarifleri arasında yer alır. Sizler için hazırladığımız bu tarif sayesinde hem dilediğiniz limonatayı hızlı bir şekilde hazırlayarak zamandan tasarruf edebilir hem de lezzetli bir içecek yapmış olursunuz.

Sizler için hazırlanması hızlı ve pratik olan kolay limonata tarifi:

portakalli limonata 1

Portakal ve Limon Aşkına!

Hızlı limonata tarifi pek çok kişi tarafından oldukça beğenilen limonata tarifleri arasında yer alır. Sizler için hazırladığımız bu tarif sayesinde dilediğiniz limonatayı hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Kategori İçecekler

Portakal ve Limon Aşkına! Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Portakal ve Limon Aşkına! Malzemeleri
  

  • 1 adet portakal (orta boy)
  • 1 adet limon (orta boy)
  • şeker
  • buz

Portakal ve Limon Aşkına! Nasıl Yapılır
 

  • Bir portakal ve limonu güzelce yıkayın.
  • Bu meyveleri yıkadıktan sonra ise buzlukta soğumaya bırakın.
  • Soğuyan portakal ve limonu geniş bir kabın içerisine portakal ve limon kabuklarını, portakal ve limonların yüzeyi beyaz rengi alana kadar rendeleyin.
  • Rendeleme işlemi bittikten sonra rendelenen kabuklarla meyvelerin suyunu karıştırın.
  • Daha sonra ise hazırladığınız suyun içerisine damak tadınıza göre arzu ettiğiniz miktarda şeker ve buz ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra içeceği rendelenmiş kabuklardan arındırmak için süzebilirsiniz.
  • Tüm bu işlemler bittikten sonra zevkle içilecek buz gibi lezzetli limonata hazır olacak.
  • Dilerseniz istediğiniz doğal tatlandırıcıları limonatanıza ekleyebilirsiniz.
  • Limonatanızı hazırladıktan sonra dolapta biraz soğutarak tüketebilirsiniz.
Etiket limonata, portakal

Hazırladığınız bu limonatayı iftar sofralarınızdan günlük sofralarınıza kadar pek çok alanda lezzetli bir şekilde içebilirsiniz. Bu tarif ile hem lezzetli hem de damak tadınıza uygun olan limonatanızı hazırlayabilirsiniz. Tarif içerisine damak tadınıza göre farklı tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Ben limonatamı daha hızlı ve basit olacak bir şekilde tek tuşla hızlıca hazırlamak istiyorum diyorsanız her an size ev yapımı tadında bir limonata hazırlayan Mutfaksever Drink Station tam size göre bir mutfak aletidir. Bu ürün sadece limonata yapmak amacıyla değil çeşitli sıcak ve soğuk içecekleri yapmak amacıyla da kullanılır. 

Hem pratik hem de rahat bir şekilde limonata tarzı içeceklerinizi hazırlamak istiyorsanız Karaca’nın sizler için sunmuş olduğu çeşitli ürünleri inceleyebilirsiniz. İncelediğiniz ürünler arasında dilediğiniz mutfak aletlerine Karaca aracılığıyla uygun fiyat seçenekleriyle sahip olabilirsiniz.

Limonatanızı Şık Bir Bardakla Taçlandırın

Bu harika limonata tariflerinden sonra ise sırada sunum var. Kendiniz ve sevdikleriniz için özenle hazırladığınız bu lezzeti şık bir bardak ve şık bir sunum ile sunabilirsiniz. Karacanın sizler için özenle hazırladığı çeşitli bardak takımlarını kullanarak dikkat çeken ve oldukça beğenilen bir sunum yapabilirsiniz. 

Detayları ve zarifliği ile ilk görüşte beğeninizi toplayacak olan bardak ve sunum takımları Karaca’da sizleri bekliyor. Birbirinden güzel olan bu ürünler arasında dilediğinizi uygun fiyat seçenekleri ile satın alabilirsiniz. Böylelikle içecek sunumunuzu gözler önüne serecek ve oldukça dikkat çekecek bir şekilde yapabilirsiniz.

Ev yapımı limonata tarifiniz için farklı ve dikkat çeken sunum bardakları istiyorsanız Karaca’nın sizler için sunmuş olduğu çeşitli bardak modellerini inceleyebilirsiniz. Bu bardak takımları arasında tarzınıza hitap edenleri satın alarak sadece limonatalarınızı değil çeşitli içeceklerinizi de sunabilirsiniz.

Daha farklı ve şık bir sunum istiyorsanız portakallı limonata tarifi için halka şeklinde kestiğiniz portakalları özenle satın aldığınız bardaklarınızın kenarına yerleştirerek sunum yapabilirsiniz.

Limonatanızın üzerine nane veya fesleğen gibi tatlandırıcıları da ekleyerek şık bir sunum elde edebilir, naneli limonata tarifi sunabilirsiniz.

Özel yemek ve davetlerinizin yanı sıra günlük yemek sofranız için de Karaca’nın sizler için sunmuş olduğu şık ve farklı bardak takımlarını kullanarak hem lezzetli limonatalarınızla hem de oldukça beğenilen sunumlarınız ile herkesi hayran bırakabilirsiniz.