nevresim2 havalii 1 1

Nevresim Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

nevresim2 havalii 1024x576 1

Kaliteli ve iyi bir uyku için gereken birçok özellik vardır. Pek çok insan huzurlu bir uykunun özlemini çeker. Huzurlu ve kaliteli bir uyku için olmazsa olmazların başında nevresim takımı seçimleri gelir. Yatak odanızın dekorasyonu, uyku kalitenizi de etkileyen faktörlerden biridir. Doğru nevresim takımının seçimi, odanın dekorasyonunu etkilerken, uyku kalitenizi de etkiler. Peki, nevresim alırken nelere dikkat edilmeli, bu soruyu detaylıca inceleyerek, cevaplandıralım.

Nevresim Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda, önümüze çıkan faktörlerin başında kumaş tipleri gelir. Bu takımlar birçok farklı kumaş tipinden imal edilmiş olabilir. Kumaş tipleri hem huzurlu bir uyku hem de uzun bir kullanım ömrü için önemli bir faktördür. 

Yüzde yüz pamuk nevresim takımları genellikle sağladıkları konfor nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Tensel kumaştan imal edilen ürünler ise yüksek nem alma ve pürüzsüz dokusu nedeniyle tercih edilen alternatiflerden biridir. 

Kış aylarında özellikle sıcak evlerde ise keten takımlar ideal seçimdir. Keten kumaş malzemelerle üretilen nevresimler, iri gözenekli yapıya sahiptir. Bu yapıları vücudun hava almasını ve bu sayede serin kalmasını sağlar. Nem çekme özelliği de bulunan keten kumaşlar yaz ayları için de iyi bir seçimdir.
 
Bir diğer kumaş tipi ise bambulardır. Günümüzde sıklıkla tercih edilen bambu kumaşlar antialerjik bir yapıya ve yumuşak dokuya sahiptir. Kumaş tiplerinden hangisinin seçileceği kullanıcının beklentileriyle doğrudan ilişkilidir.

Yatağın ölçüleri dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. İşe öncelikle yatağı ölçerek başlamak gerekir. Bu sayede hangi ölçülerde nevresim almanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Standart ölçülere sahip olan queen ve king nevresim takımları ülkemizde bulmak zordur. Geniş ya da bazalı yatak kullananların geniş çarşaf seçmesi hem pratik açıdan daha iyi olacaktır hem de yatağın şık görünmesini sağlar. Geniş bir çarşaf, yatağın gece boyunca düzenli kalmasını sağlar.

nevresim1encok satan 1024x576 1

Nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmeli gerekir konusunda bir başka faktör ise renkler, desenler ve modellerdir. Tercih edeceğiniz ürünün ölçüsü belirlendikten sonra yatak odanız için uygun tasarıma sahip bir model seçilmelidir. Seçilecek olan nevresim, odanızın bütün dekorasyonunu etkileyecek ve görüntüsünü değiştirecektir. Bu sebeple öncelikle hangi temayı seçmek istediğinize karar vermelisiniz.

Sade ve ekose tasarımlara yönelebileceğiniz gibi hareketli, çok renkli marine alternatifleri de tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz modellerin renkleri ve desenlerinin genel olarak yatak odanızla uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Yatak odanızda bulunan perde, halı gibi eşyalar ile nevresim takımınızın uyumlu olması daha doğru bir tercih olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise tel sıklığıdır. Tel sıklığı, nevresimin dokunduğu ipliğin sıkılığını ifade eder. Tel sıklığı yoğun olan takımlarda daha çok ve sık iple dokuma yapılmıştır. Bu sayede iplik gözenek görünümleri de daha azdır. Tel sıklığının fazla olması kumaşın sağlamlığını da arttırır. Dayanıklılık konusunda bir diğer faktörün de kumaş tercihi olduğu unutulmamalıdır.

Nevresim takımı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta yıkama dereceleridir. Bu dereceler, takımın üretildiği kumaşa göre değişkenlik gösterir. Pamuk ürünlerinin büyük bir bölümü 40 derecede yıkanabilirken, sentetik ürünler için hassas yıkama yapılması gerekir. Bir başka özellik ise nasıl ütüleyeceğiniz ile ilgilidir. Keten ürünler nemliyken, sentetik ürünler ise düşük ısılarda ütülenmelidir. Seçtiğiniz ürünlerin bozulmaması ve uzun ömürlü olmaları için etiketlerinde bulunan yıkama talimatlarına dikkat edilmesi gerekir.

Karaca Home Comfort Zone gibi serileri inceleyerek ihtiyaçlarınıza yönelik seçimler yapabilirsiniz. Yumuşaklık, rahatlık ve konfor sunan Comfort Zone Serisi ile yatak odanıza farklı dokunuşlar katabilirsiniz. Yaz için nefes alan dokusu ve pastel tonu ile öne çıkan Karaca Home Anna Çift Kişilik Müslin Summer Comfort Yeşil gibi seçenekleri değerlendirerek sizin için ideal olan ürünü bulabilirsiniz.

Nevresim Takımı Boyutları

Nevresim takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında ebatlar gelir. Bu takımların yatak boyutuna uygun olarak seçilmesi kullanım açısından çok önemlidir. Nevresimler, yatağı tamamen örtmeli, yorganlarda ve battaniyelerde potluk yapmamalı ya da dar gelmemelidir. Aksi takdirde bu durum uyku düzeninize de yansıyacaktır. 

Yatak ölçüleri dikkate alınarak belirlenecek nevresim ölçüleri şu şekildedir;

-90 x 190 cm yatak ölçüsü için 140 – 160 x 220 cm nevresim ölçüsü
-90 x 200 cm yatak ölçüsü için 140 – 160 x 220 cm nevresim ölçüsü
-100 x 200 cm yatak ölçüsü için 140 – 160 x 220 cm nevresim ölçüsü
-140 x 190 cm yatak ölçüsü için 200 x 220 cm nevresim ölçüsü
-160 x 200 cm yatak ölçüsü için 200 x 220 cm nevresim ölçüsü
-180 x 200 cm yatak ölçüsü için 200 x 220 cm nevresim ölçüsü
-200 x 200 cm yatak ölçüsü için 240 x 220 cm nevresim ölçüsü

Yorgan ve battaniyeler için farklı ölçüler kullanılmaktadır. Özellikle çift kişilik yorgan ve battaniyelerin uygun ölçüde olması kritik bir önem taşır. Sırtın ya da ayakların açıkta kaldığı bir yorgan kalitesiz ve kötü bir uykuya sebep olacaktır. Bu nedenle yorgan ve battaniye alırken yatak ölçüsü baz alınarak hareket edilmelidir. Bu ölçüler şu şekildedir;

-90 x 190 cm yatak ölçüsü için 135 – 155 x 215 cm yorgan ve battaniye ölçüsü
-90 x 200 cm yatak ölçüsü için 135 – 155 x 215 cm yorgan ve battaniye ölçüsü
-100 x 200 cm yatak ölçüsü için 135 – 155 x 215 cm yorgan ve battaniye ölçüsü
-140 x 190 cm yatak ölçüsü için 195 x 215 cm yorgan ve battaniye ölçüsü
-160 x 200 cm yatak ölçüsü için 195 x 215 cm yorgan ve battaniye ölçüsü
-180 x 200 cm yatak ölçüsü için 195 x 215 cm yorgan ve battaniye ölçüsü
-200 x 200 cm yatak ölçüsü için 235 x 215 cm yorgan ve battaniye ölçüsü

Yatağın sarıp sarmalanması ve sıkıştırma payı açısından çarşafların da doğru ölçülerde seçilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Doğru boyutlarda seçilmeyen çarşaflar, uyku sırasında yataktan ayrılabilir. Bu da uyku kalitesine olumsuz olarak yansıyacaktır. Çarşaflar, nevresim takımları, yorgan ve battaniyelere oranla çok daha büyük ölçülerdedir.

Battal boy nevresim takımı ölçüleri nedir sorusuna cevap verecek olursak, bu takımlar 220 x 220 cm ölçülere sahiptir.

King Size Nevresim Takımı Ne Demek?

King size nevresim takımları boyut olarak çift kişilik olanlardan daha büyüktür. Bu nevresim takımları büyük yataklar için kullanılır. King size takımda nevresim ölçüleri genel olarak 240 x 220 santim ölçüsündedir. Çarşaf ise 280 x 270 boyutundadır. Bununla birlikte kimi king size takımlarda ufak tefek ebat farklılıkları da olabilir.
King size takımların içerisinde bulunan yastık kılıfları ise 50 x 70 boyutundadır. Bu takımlarda 2 ya da 4 adet yastık kılıfı bulunabilir.

Nevresim Seti ve Nevresim Takımı Aynı Mıdır?

Nevresim seti ve nevresim takımı içerik olarak farklı ürünlerdir. Öncelikle, nevresim tek başına kullanılan ve genellikle yorgana ya da battaniye geçirilerek kullanılan ürüne verilen isimdir. Kış aylarında yorganları kaplayan bu ürünler, daha sıcak mevsimlerde battaniyelerde kullanılır. Yaz aylarında ise birçok kişi tek başına nevresimi üzerine örtmek için kullanabilir.

nevresim3gri 1 1024x576 1

Bu ürünlerin tamamı iki farklı şekilde satışa sunulmaktadır. Set ve takım olarak iki ayrı kategoride bulunan ürünlerin içerikleri değişmektedir. İki parçadan oluşan paketlere nevresim seti adı verilmektedir. Bu setler yalnızca nevresim ve yastık kılıflarından oluşur. Tek kişilik yataklar için olan setlerde bir yastık kılıfı varken, çift kişilik setlerde iki yastık kılıfı bulunmaktadır. 

Nevresim takımlarıysa üç ya da dört parçadan oluşmaktadır. Nevresim takımında neler olur sorusunun cevabı ise pakete göre değişkenlik gösterebilir. Bu takımın içerisinde genellikle çarşaf, nevresim ve yastık kılıfları bulunmaktadır. Buna karşın kimi zaman bu paketlerde dekoratif yastık kılıfları da yer almaktadır. Setlerde olduğu gibi takımlar da tek ya da çift kişilik yataklar için ayrı ayrı satışa sunulur. 

İki Parçadan Oluşan Nevresim Setleri

Yukarıda bahsettiğimiz gibi nevresim setleri yalnızca nevresim ve yastık kılıflarından oluşur. Bu setler birçok farklı desende ve modelde yer alabilir. Keyifli bir uyku için setlerin imal edildiği malzemeler de çok önemlidir. Nevresim kumaşı nasıl olmalı sorusu birçok kullanıcının kafasını karıştırır. 

Daha öncede bahsettiğimiz gibi pamuk, keten, tensel, saten, bambu, polyester gibi malzemeler nevresim yapımında kullanılabilir. Nevresim seti alırken bu malzemelere dikkat edilmeli ve mümkün olduğu kadar doğal kumaşlar tercih edilmelidir. Polyester gibi malzemeler görece ekonomik olsa da, sağlık açısından sorunlar oluşturabileceği gibi kullanım ömürleri de kısadır. Nevresim kumaşı nasıl olmalı, sorusunda dikkat edilecek bir husus da mevsimlerdir. Mevsime göre farklı nevresim setleri tercih edilebilir.

Yorgan ve yastıkların sıklıkla yıkanamıyor olması nedeniyle bu setlerin kolaylıkla yıkanması önem arz eder. Bu sebeple sık yıkanmalara karşı dayanıklı, hızlı temizlenebilen ve hızlı kuruyan setler kullanım avantajı sağlar. Yine bu setlerde onlarca farklı model, tasarım ve renk bulunur. Bu setler alınırken mevcut çarşaflarla uyumlu olması, dekorasyon açısından önem arz eder. Gene yatak odasının genel dekorasyonuna uyumlu modellerin tercih edilmesi ideal ortamın yaratılmasında önemlidir. 

Bu setlerde onlarca farklı renk ve desen bulmak mümkündür. Çift kişilik nevresim seti modellerinde iki yastık kılıfı ve bir adet nevresim vardır. Bu ürünlerde boyutlar değişiklik göstermekle birlikte genelde 200 x 220 cm ebatlarına sahiptir. Bu setlerde yastık kılıfları 50 x 70 ölçülerinde yer alır. Tek kişilik setlerde ise genellikle 160 x 220 cm ölçüsüne sahip ürünler kullanılır. Yastık boyları ise tek kişilikler ile aynıdır. Battal boy setlerde ise 260 x 220 cm ölçüleri kullanılır.

4 Parçadan Oluşan Nevresim Takımları

Nevresim takımlarında, setlere farklı aynı zaman çarşaflar da bulunur. Üç parça olan bu takımlarda çarşaf, nevresim ve yastık kılıfları vardır. Bunun yanı sıra dört parçadan oluşan nevresim takımları da vardır. Bu takımlarda ekstra olarak bir de volanlı yastık kılıfları yer alır.

Bu nevresim takımları tek ya da çift kişilik olabilirler. Bu takımlarda desenler genellikle aynı olmaktadır. Modern tasarımlarda çift renk kullanılan takımlar da vardır. Nevresim takımlarının içeriği ürünlerin tamamı birbirleriyle uyumlu olarak tasarlanır. Bu takımları seçerken de boyutlarına dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Karaca Home nevresim takımları içinde yer alan Karaca Home White Collection Victorie Gri Pikolu Percale Çift Kişilik Nevresim Takımı pikolu nevresim, 2 adet pikolu yastık kılıfı ve yatak çarşafı içerir. Bu sayede yatak odanızda istediğiniz uyumu kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Siz de ister tek kişilik ister çift kişilik bir Nevresim Takımı modelleri için Karaca’da bulunan onlarca farklı tasarımı inceleyebilir, huzurlu bir uyku ve şık bir tasarım için dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.