kisa sac 0

Kısa Saç Şekillendirme Nasıl Yapılır?

Kısa Saç Şekillendirme Nasıl Yapılır?

kisa sac 1

Saçlarımız, tarzımızın önemli bir parçası. Görünümümüzü mükemmelleştirmenin ise en etkili yolu. Siz de kısa saçlarınıza düz, dalgalı, kıvırcık ya da hacimli bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, Karaca ile şekillendirme yollarını anlatacağımız, pratik ipuçları ile adım adım uygulama yönergelerine değineceğimiz bu rehber yazımıza bayılacaksınız. Kısa saç nasıl şekillendirilir diye düşünüyorsanız okumaya devam edin. İşte detaylar A’dan Z’ye evde kısa saç şekillendirme yöntemleri:

Birinci Adım: Hazırlık

Listenin ilk sırasında elbette hazırlık var. Bunun için yapmanız gereken öncelikle yıkama ve kurutma işlemi. Temiz ve kuru tabana uygulanan işlemler hem daha canlı hem de daha hacimli görünür.

İkinci Adım: Koruma

Aşırı ısıya maruz kalan teller, zamanla yorulur, yıpranır ve canlılığını yitirir. Bu olumsuz sonuçlara temel hazırlamamak için ısı uygulamadan önce ısı koruyucu ürünler kullanın. Isı koruyucular şekil verme aşamasında da daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacak.

Üçüncü Adım: Uygun Ürün Tercihi

Şekillendirme aşamasında hayal ettiğiniz görünümü elde edebilmeniz için size uygun ürünleri seçmenizi öneriyoruz. Örneğin hacim istiyorsanız, doğru sertlikteki köpüklerden ya da spreylerden destek alabilirsiniz. Köklerinize ürünü uyguladıktan sonra bir tarak veya fırça yardımıyla şekillendirin.

Aynı şekilde kısa kıvırcık saç şekillendirme aşamasında da yine köpük ve spreyler doğru tercihler olacaktır.

Dördüncü Adım: Düzleştirici Ya Da Maşa Kullanımına Dikkat Edin

Eğer düzleştirici ya da maşa kullanacaksanız, fazla ısı uygulamaktan kaçının. Aşırı ısıya maruz bırakırsanız yıpranma ya da yanma yaşayabilirsiniz.

Düz kısa saç şekillendirme yöntemi için düzleştirici kullanırken, küçük parçalar hâlinde ayırarak düzleştirin ve yavaşça yukarı doğru çekerek şekil verin.

Kısa kıvırcık saç şekillendirme yöntemi içinse düzleştirici ya da maşa kullanırken, telleri küçük tutamlar hâlinde sarın ve yalnızca birkaç saniye bekletin. Ardından parmaklarınızı hafifçe gezdirerek dalga şeklini belirginleştirin.

Beşinci Adım: Son Dokunuş

Şekil verme aşamasında son adımımız, son dokunuş adımı! Bu aşamada şekillendirme işlemini sprey ya da sabitleyici bir ürün kullanarak kalıcı hâle getirin. Elbette ürünü çok kullanarak kalıp gibi durmasından ziyade daha doğal olmasına dikkat edin.

Saç Şekillendirme Ürünleri ve Araçları: Hangilerini Kullanmalısınız?

Şekillendirme ürünleri ve araçları, dilediğiniz tarzda şekillendirme yapmanıza yardımcı olur. Özellikle kısa yapıdakileri şekillendirirken, bu ürünleri ve araçları sıklıkla kullanacağınıza eminiz. İşte yaygın olarak kullanılan ürünlerden ve araçlardan bazıları:

1- Saç Jölesi

Günümüzde artık çok yaygın olarak tercih edilmese de şekil vermek ve bu şeklin kalıcılığını sağlamak için jölelerden destek alabilirsiniz. Jöleleri ıslak ya da nemli uygulama yapabilir, dilediğiniz gibi şekil vererek uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

2- Saç Köpüğü

En çok tercih edilen ürünlerden biri hâline gelen köpükler, özellikle kısa kıvırcık saç şekillendirme aşamasında oldukça iyi sonuçlar verebilir. Hem hacim kazandıracak hem şekil verecek hem de kalıcılığını sağlayacak bu ürünler bizim de size tavsiyemiz.

Doğal görünüm için sertlik oranı az olanları tercih edebilirsiniz.

3- Saç Spreyi

Köpüğün yanı sıra en çok tercih edilen bir diğer şekillendirici ürün spreyler! Özellikle kuaförlerde sıklıkla bu ürünün kullanıldığını fark etmişsinizdir. Şekillendirilme işlemini korumaya alan bu spreyler tıpkı köpükler gibi sertlik derecelerine sahip.

4- Saç Kurutma Makinesi

Her evin vazgeçilmezi fön makineleri, hem kurutma hem de kısa saça şekil verme için en çok tercih ettiğimiz ürün listesinin başında.

Homend Hairforce 4405H Dokunmatik Ekranlı İyonik Saç Kurutma Makinesi gelişmiş iyon teknolojisi sayesinde daha hızlı kuruma, yumuşak ve elektriklenmeyen sağlıklı bir görünüm sağlar.

5- Saç Düzleştiriciler

Düzleştiriciler hem düz hem de dalgalı form elde etmek için kullanılan bir araç. Düzleştirici kullanmayı tercih ediyorsanız, tavsiyemiz keratin ya da seramik kaplı olanlar. Böylece ısıdan zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Homend Hairmony 4605H 2 in 1 Saç Düzleştirici ve Maşa ısıyı eşit dağıtan seramik plakaları sayesinde yıpranmayıı ve yanmayı önler, en güzel şekli vermenizi sağlar.

6- Saç Maşaları

Bukle ya da kıvırcık forma sahip olmak için işte aradığınız ürün! Farklı kalın, orta ya da ince seçenekleriyle farklı uçlara sahip maşalar sayesinde dilediğiniz şekli elde edebilirsiniz. Bu ürün sayesinde ister ince kıvırcık ister dalga isterseniz de harika bukleleriniz olabilir.

7- Saç Fırçası

Şekillendirme aşamasında en çok kullanacağınız bir diğer ürün fırça. Seçiminizi yaparken şekillendirme tercihlerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, yuvarlak formda fırçalar, düzleştirme ve hacim katma için idealken; geniş dişli taraklar dalgalı ya da kıvırcık yapıya sahip olanlar için idealdir.

Kısa Saçı Hazırlama: Şekillendirme Öncesi Adımlar

Şekillendirme aşamasından önce aşağıdaki adımları izleyerek çok daha hoş ve kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.

  • Yıkayın ve temizleyin
  • Krem ya da spreyle nemlendirin, bu aşamada Karaca’da bulunan Organik Hindistan Cevizi Yağı’nı da kullanabilirsiniz
  • Havlu ile hafifçe kurulayın
  • Isı uygulayacaksanız öncesinde ısı koruyucu sprey ya da krem kullanarak tellerinizin zarar görmesini engelleyin
  • Köpük, jöle ya da sprey kullanmayı tercih edebilirsiniz
  • Isı ile şekillendirme işlemi tamamlandıktan sonra uygun bir tarakla şekli son hâline getirin
  • Sonrasında sprey kullanarak sabitleyebilirsiniz

Kıvırcık Kısa Saç Nasıl Şekillendirilir?

kisa sac 2

Kıvırcık kısa saç şekillendirme aşamasında yukarıda bahsettiğimiz tüm şekillendirme adımlarına ek olarak, spesifik şekilde kıvırcık görünüm sağlaması için üretilen ürünleri (köpük, jöle, krem vb.) kullanabilirsiniz.

Tercih ettiğiniz ürünü avucunuzun içine alarak her telinize eşit şekilde yayın. Bu aşamadan sonra ister ısı uygulayarak isterseniz de doğal kuruma yöntemine bırakarak kıvırcık bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Isı uygulayarak kıvırmak için parmaklarınızı veya bir vigoyu kullanabilirsiniz. Vigo, kurutma makinesine takılan bir aparattır ve hava üfleyerek kurutma aşamasında kıvırcık şeklin daha belirgin olmasını sağlar.

Kıvırcık yapıyı daha fazla şekillendirmek veya belirginleştirmek için ince bir maşa da tercih edebilirsiniz. Ardından sprey ile sabitlerseniz uzun süre kalıcı hâle getirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus, doğal görünümü yapaylaştırmamaktır. Sprey ya da diğer şekillendirici ürünleri yoğun olarak kullanmaktan kaçının.

Düz Kısa Saçlar İçin Şekillendirme Teknikleri Nelerdir?

İşte uygulayabileceğiniz bazı teknikler;

  • Köpük ya da sprey yardımıyla hacim kazandırma
  • Fön makinesi ve yuvarlak fırça yardımıyla uçları içe veya dışa doğru şekillendirme
  • Düzleştirici ile düzleştirme ya da dalgalandırma
  • Tokalar ya da farklı aksesuarlarla şekillendirme

Kısa Saçta Dalgalı Görünüm Elde Etme İpuçları

Dalgalı bir görünüm elde etmek istiyorsanız, işte uygulayabileceğiniz bazı saç şekillendirme yöntemleri;

1- Dalgalı saç spreyleri kullanın.

Ürünü sıktıktan sonra ister elinizle isterseniz de vigo başlık ile şekillendirme yapabilirsiniz.

2- Saçınızı örün.

Hafif nemli hâldeyken örmeniz kuruduktan sonra dalgalı bir görünüm elde etmenizi sağlar.

3- Maşa kullanın.

Kalın tutamlar hâlinde maşa yardımıyla kıvırarak dalgalı görünüme kavuşabilirsiniz.

4- Vigo başlıkla kurutun.

Kurutma makinesinin ucuna takılan vigo başlık ile dalgalı hâle getirebilirsiniz.

Kısa Saç Şekillendirmenin Püf Noktaları

En iyi şekilde şekillendirme için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Buyurun listesi:

  • Tarzınıza uygun olarak doğru şekil alabilmesi için, doğru kesime sahip olması gerekiyor. Başarılı bir kesim, sonrasında istediğiniz şekilde kullanabilmenize olanak sağlar
  • Nemini koruyarak da düzgün şekillendirilmesine katkı sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken yıkama esnasında ya da sonrasında etkili bir krem kullanmak
  • Doğru şekillendirme ürünleri ile istediğiniz şekle ulaşmanız mümkün! Doğru şampuan, krem ve size uygun köpük ya da spreyler kullanarak hacim kazandırabilirsiniz
  • Eğer kahküllü kısa saç sahibiyseniz, kahküllerinizi fırça yardımıyla şekillendirebilirsiniz. Bunun için iyi bir fırça tercih etmeye özen göstermenizi öneriyoruz
  • Fırça kullanımına dikkat edin. Yuvarlak fırçalar hacim katmak için kullanılabilirken, geniş dişli taraklar daha kalın veya kıvırcık teller için uygundur
  • Düzleştirici, maşa veya fön makinesi gibi ısı şekillendirme araçlarını kullanırken dikkatli olun. Isıya karşı koruyucu ürünler kullanın
  • Şekil verme aşamasında telleri tutam tutam ayırın. Böylece çok daha düzenli ve pratik bir şekillendirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz
  • Doğallığı bozmamak ve yapay görünümden uzak olmak için sertlik oranı düşük olan yani hafif tutuculuğa sahip sprey, köpük ya da jöleleri tercih edin
  • Doğal olarak kurumaya bırakın. Fön makinesi kullanmadan kuruyan teller çok daha kolay şekil alır ve kolay bozulmaz