french press 1

Karaca French Press İle Kahve Keyfiniz Hep Sürsün!

Kahve tutkunları için kahve içmenin yeri ve zamanı bulunmaz. Dumanı üstünde bir fincan kahve ile gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Kahve hazırlamak için her zaman işlevsel makinelere de ihtiyacınız olmaz. Bir french press yardımıyla da tadına doyulmaz kahveler hazırlamak çok kolay!

French Press Nasıl Kullanılır?

Kahve demlemenin en pratik yardımcısı olan french press dünya üzerinde en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Oldukça basit bir düzeneğe sahip olan french pressin cam gövdesinin içinde metal bir filtre bulunur. “French press nasıl kullanılır?” diye soruyorsanız hemen anlatalım:

Kettle‘da bir fincan su kaynatıp 45 saniye dinlenmeye bırakın.
-Damak tadınıza uygun kaliteli bir filtre kahveyi french pressin içine koyun.
-Beklettiğiniz suyu kahvenin üzerine ekleyin.
-Kahve ile suyun birbirine karışması için 5 dakika süre tanıyın.
-French pressin filtresini aşağı doğru indirerek 1,5 dakika kadar daha bekleyin.
-Sürenin sonunda kahvenizi afiyetle yudumlayabilirsiniz.

French press filtre kahvedışında cold brew ve cappuccino yapmak için de kullanılabilir. French presste kahve hazırlarken kişi başı 7 gram kahve kullanmanız gerekir. Alışkın olduğunuz sertlik derecesine göre kahveyi daha fazla koyabilirsiniz. Sütü french pressin filtresi ile köpürterek lezzetli bir cappuccino da hazırlayabilirsiniz. Sabah, öğle, akşam kahveye ihtiyaç duyduğunuz her an Karaca french press ile dakikalar içinde içeceğinize kavuşabilirsiniz.

French Press Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

french press 1

Büyük makinelere gerek duymadan birkaç dakika içinde lezzetli bir kahveye kavuşmanızı sağlayan french pressler pratik yapılarıyla dikkat çeker. French press alırken bazı kriterleri göz önünde bulundurmak gerekir. French pressin cam yapısı güvenli kullanım açısından oldukça önemlidir. Çok ince camlı ürünler sıcak suyun etkisi ile kırılabilir, sıcak kahvenin etrafa yayılmasına neden olabilir. Alacağınız french pressin ısıya dayanıklı camlardan yapılmasına özen gösterebilirsiniz.

Kolay temizlenebilir olması açısından vidalı bir filtre sistemine sahip olmasını da isteyebilirsiniz. Vidalı filtreyi sökerek aralarda kalan kahve posalarını kolayca temizleyebilirsiniz. Metal filtrelerin paslanmaz çelikten yapılması da oldukça önemlidir. Paslı bir filtrede demlenen kahveleri içmek istemezsiniz. Kapağının sıkıca kapanması ama hava alabilir yapıda olması gerekir. Kapak hava almazsa sıcağın etkisi ile kahve taşıp kazalara yol açabilir. Sıkı kapanmadığında da benzer sorunlar meydana gelir.

French press ile sadece kahve değil bitki çayları da yapabilirsiniz. “French press bitki çayı nasıl yapılır?” sorusunun cevabı filtre kahve ile benzerdir. Bir miktar kurutulmuş bitki ve meyveyi french press içine döküp üzerine kaynar su ekleyin. Birkaç dakika bekledikten sonra sevdiğiniz bir kupaya doldurup içebilirsiniz.

French Press Avantajları Nelerdir?

French press kullanmanın sağladığı pek çok avantaj vardır. Diğer ekipmanlara oranla French press kahve yapımı son derece kolaydır. Kahve demlemeye yeni başlıyorsanız bu ürün sizin için doğru seçim olabilir. French press kullanırken filtre kağıdı, süt köpürtücü gibi farklı ekipmanlara ihtiyaç duymazsınız.

Tek başına en işlevsel makine ile yapabileceğiniz lezzette filtre kahveler hazırlamanıza yardımcı olur. Çalıştırmak için elektrik aramak zorunda da değilsiniz. Dilediğiniz an, dilediğiniz yerde içeceğinizi kolayca hazır hale getirebilirsiniz. Temizliği de oldukça kolaydır. Karaca french press ile kahve keyfinize aralıksız olarak devam edebilirsiniz.