Lovely 01

Güne Özel Bir Başlangıç için Şık Bir Kahvaltı Sofrası Hazırlayın

Bugün bir çocuğa günün en önemli öğünün hangisi olduğunu sorsak rahatlıkla bize kahvaltı diyebilir. Kahvaltı sayesinde gün içerisinde enerjimizi maksimum düzeye taşıyarak zinde kalmamıza yarayacak her türlü vitamin ve mineralleri alırız. Bu nedenle günün en önemli öğününde neler yediğimiz oldukça önemlidir. Konsantrasyonumuzun artması ve rahatlıkla güne devam etmemize sağlayan bu öğünün, dengeli beslenmemize katkısı büyüktür. Size bu yazımızda mükemmel bir kahvaltı sofrası için ipuçları paylaşacağız.


Önce özenli ve sevdiğiniz bir masa örtüsü ardından zevkinize göre seçtiğiniz kahvaltılık tabakları bir araya getirerek işe başlayabilirsiniz. Ardından peynir, zeytin, salam, sosis ve daha pek çok kahvaltılık ile masayı donatabilirsiniz. Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi demlenen çayı koyacağınız, ince belli bardaklar ya da şık fincan takımlarını da masaya eklemeyi unutmayın! Ailenin her bir ferdi ya da konuklar için en şık servis tabaklarını seçin. Bu noktada, tatlı ve tuzlu lezzetlerin birbirine karışmaması için ikişer adet servis tabağı tercih etmeniz, çok daha keyifli bir kahvaltı deneyimi yaşamanız için önerimizdir.

Şık Bir Kahvaltı Sofrası ile İştahınızı Açın

Kahvaltı için neler yapılabilir diye düşündüğümüzde bir klasik olarak peynir, zeytin, domates ve birkaç çeşit yeşilliğin yanı sıra poğaça, simit gibi lezzetlere de sofrada yer verilebilir diyebiliriz. Pek tabii, bu kahvaltılıklarımızı şık sunumlarla kahvaltı masanıza taşıyarak iştahınızı daha da açabilir; güzel bir kahvaltı sofrası ile kendinizi şımartabilirsiniz. Hafta sonlarınızı bu özel kahvaltı masalarıyla değerlendirebilir ve günün ilk öğününde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Güzel Bir Kahvaltı Sofrasında Neler Olmalı?

lovely 02 1024x576 1

Yemek yemek, her birimiz için farklı şeyler ifade etmektedir fakat hepimiz için ortak olan en güzel yönlerinden bir tanesi de iyi hissettirmesidir. Kahvaltı veya akşam yemeği fark etmeksizin her öğün ayrı bir hoşluk ile misafirlerini karşılar. Zira uykudan uyandığında karşısında harika bir sofraya kim hayır der ki?

Bu şekilde düşündüğümüzde akıllara gelen soru: güzel bir kahvaltı sofrasında neler olmalı?  Burada cevap kişiden kişiye değişecektir fakat önemli olan vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini sunan ve dahası mutlu hissettiren besinler olmasıdır. Örneğin A vitamini deposu domates veya mineral zengini yeşil zeytin… Kendinizi iyi hissettirecek her şey diyebiliriz. 

Bir kahvaltı sofrasında olmazsa olmaz olan ve güne zinde başlamaya katkı sağlayan unsurlardan birisi de çaydır. Çay demlenirken, bizler de kahvaltı soframızı kurmaya başlayabiliriz. Çay içmeyi tercih etmeyenler için ise süt, meyve suları ve bitki çayları en güzel alternatiflerdir. 

Kahvaltı Sofranızı Zenginleştirebilirsiniz

Bir kahvaltı sofrasında yiyeceklerimiz bizim zevk ve tercihlerimiz ile çeşitlenecektir zira bir dilim ekmeği dahi bal ve reçelle harmanlayarak harika bir kahvaltılık hazırlayabiliriz. Mesela kısa bir tarif vermek gerekirse; bir gün önceden evinizde kalan ekmekleri küçük parçalar halinde kesin. Önceden ısıttığınız tavaya biraz tereyağı ekleyin.

Tereyağ eridiğinde içine biraz salça koyun. Kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından kestiğiniz ekmekleri bu karışımla birlikte harmanlayın. İçine fesleğen veya maydanoz kıyıp eklerseniz mükemmel bir kahvaltılık elde edebilirsiniz. Son olarak da kaşar veya sevdiğiniz bir başka peynir ile yiyeceğinizi süsleyin. Bunun gibi daha pek çok tarif ile kahvaltı sofrasını süsleyebilirsiniz. Mutfakta şef sizsiniz.

Şık Bir Kahvaltı Sofrası İle Sunumlarınızda Fark Yaratın

Yemek yemek ve hazırlamak kadar önemli olan bir diğer konu ise sunumdur. Kahvaltı günün ilk öğününde bizi enerji verecek ve daha iyi hissetmemizi sağlayacaktır. İşte biz de buna ek olarak şık bir sofra ile daha iyi hissedebiliriz. İyi bir sofra kendimizi daha özel hissettirecek ve misafirlerimize ise daha özenli gelecektir. Elbette kusursuz bir kahvaltı sofrasının olmazsa olmazının kahvaltı takımı olduğunu unutmayalım. Şık bir masa örtüsü; zarif ve özenli seçilen çatal bıçak takımı ile tamamlayarak kendimize şık bir ziyafet sofrası kurabiliriz.

Süt ve süt ürünleri ya da sıvı yiyecek ürünleriniz için ise derin kâseler oldukça uygundur. Geleneksel bir tercih için ise sıcacık bir çorba içmek adına da kâse kullanılır. Bir adım daha özel hissetmeniz için ise şık peçeteler ile kahvaltılarınız daha şık ve gösterişli olacaktır. Siz de günün bu en özel öğününde hem kendinizi daha iyi hissetmek hem de sevdiklerinizi mutlu etmek için Kahvaltı Sofrası videomuzu izleyebilir, şık sunumlar hazırlamanın püf noktalarını keşfedebilirsiniz.