elyaf yastik 3 edited

Elyaf Yastık Nasıl Yıkanır?

elyaf yastik 3 edited

Yumuşak ve konforlu yapısından dolayı sıklıkla tercih edilen elyaf yastıkların diğer uyku tekstili ürünleri gibi düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Özellikle bakteri ve mantar oluşumunun engellenmesi, sağlık ve hijyenik bir uyku için elyaf yastıkların belirli aralıklarla yıkanması oldukça önemli. Elyaf yastık nasıl yıkanır merak ediyorsanız gelin birlikte yazımıza göz atalım.

Elyaf Yastıklar Nasıl Yıkanır

Bir takım hususlara dikkat ederek elyaf yastıklarınızın temizliğini pratik ve zahmetsiz bir şekilde makinede yıkayarak gerçekleştirebilirsiniz. Çamaşır makinesinde elyaf yastıkları yıkamak için ideal sıcaklık 30 derece. Yıkama işlemi yaparken her seferinde makineye tek bir yastık koymanız ve bu yastığı diğer çamaşırlarla karıştırmamanız dikkat edilmesi gerekenler arasında.

Kullanacak olduğunuz temizlik ürünlerinin seçimi sizin tercihinize kalıyor. Yine de ağartıcı temizlik ürünlerini yıpratıcı etkisinden dolayı seçmemekte fayda var. Önemli olan diğer bir konu ise yastığın yıkama işlemi bittikten sonra bekletilmeden kurutulması. Tercihen açık havada güneşin altında, kış aylarında ise herhangi bir ısı kaynağının yanında kapalı bir ortamda kurutabilirsiniz. Yalnız yastığınızı kullanmadan önce iyice kuruduğundan emin olun. Aksi halde mantar ve küf oluşumuyla karşılaşabilirsiniz.

Elyaf yastıkların uyku sırasında sağladığı rahatlık temizlik konusunda da kendini gösteriyor. En çok merak edilen konulardan biri olan elyaf yastık makinede yıkanır mı sorusunun cevabı satın aldığınız ürüne göre değişiyor. Bunun için yastıkları makinede yıkamadan önce mutlaka ürünün kullanma talimatlarına dikkat edin. Eğer yastığınız makinede yıkanmaya uygunsa işiniz oldukça kolay.

elyaf yastik edited

Elyaf Yastık Nasıl Kabartılır?

Yumuşak ve kabarık bir yastığa başınızı koyarak uyumak gibisi yok. Ancak zamanla yastıklar kabarıklığını yitirebilir. Kullandığınız yastık elyafsa korkmayın! Fazla zahmete girmeden çok kolay bir şekilde eski kabarık haline geri döndürebilirsiniz.

Elyaf yastık nasıl kabartılır sorusunun birkaç yanıtı mevcut. Eğer yastığınızı yeni yıkadıysanız zaten kururken kendiliğinden kabaracaktır. Ayrıca elyaf yastığınızı her gün balkonda ya da bahçede güneşin altında bir süre bekletip havalandırarak da kabartabilirsiniz. Bunun dışında her sabah yatağınızı toplarken ellerinizle kenarlarına vurarak da yastığınızı kabartmanız mümkün.

Elyaf yastıkların kabarıklığını etkileyen faktörlerin başında dolgu malzemesinin ağırlığı geliyor. Bunun için birçok farklı alternatifi ürünler arasında bulabilirsiniz. Elyaf yastık kaç gram olmalı diye merak ediyorsanız bu sorunun yanıtı tamamen sizin tercihlerinize kalıyor. Hafif ve yumuşak bir yastıkta uyumak istiyorsanız 500-600 gram ağırlığındaki modelleri deneyebilirsiniz. Ayrıca bu ağırlıktaki yastıkları kabartmak da oldukça kolay. Daha sert ve yüksek bir yastıkta uyumak istiyorsanız tercihinizi 850 gram ve üzeri yastık modellerinden yana yapabilirsiniz.

Silikon Yastık mı Elyaf Yastık mı?

Elyaf yastıklar kadar silikon yastıklar da sağladığı rahatlıktan dolayı sıklıkla tercih ediliyor. Birçok kişinin kafasını meşgul eden silikon yastık mı elyaf yastık mı sorusunun cevabı beklentilerinize göre değişebiliyor. Aslında ham madde ve konfor açısından silikon ya da elyaf yastıklar arasında pek fark bir bulunmuyor. İkisi de oldukça yumuşak ve konforlu olan bu yastıklar ihtiyaçlarınıza göre benzer özellikler sunuyor. Örneğin, boncuk silikon elyaf yastık içinde bulunan 5mm çapında elyaf toplardan oluşuyor. Bu ince silikonize elyaf toplarının sağladığı özellik ise yastıkta uyurken oluşabilecek topaklanmayı engellemesi. Minik elyaf toplar uyurken kafanızı hareket ettirdiğinizde pozisyonunuza göre yer değiştiriyor. Bu sayede yastık her taraftan eşit oranda bir destek sağlıyor.

Karaca’dan Elyaf Yastık Tavsiyeleri

Peki daha sağlıklı, kaliteli bir uyku deneyimi yaşamak için elyaf yastık tercih ederken nelere dikkat etmek gerekiyor? Karaca olarak sizlere sunduğumuz şu tavsiyelere göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz:  

  • Elyaf dolgusunun doğal malzemelerden elde edilmesi,
  • Ciltle uyumlu hipoalerjenik bir ürün olması,
  • Hafif ve yumuşak olması,
  • Yattığınızda başınızın şeklini alması ve kolaylıkla kabartılması,
  • Nemi emen ve terletmeyen özellikte olması,
  • Kaplamasının doğal, sağlam ve sağlıklı bir malzemeden yapılması,
  • Çamaşır makinesinde yıkanabilir olması gibi unsurları göz önünde bulundurarak kendiniz için ideal elyaf yastığı bulabilirsiniz.