cayagaciyagi1

Çay Ağacı Yağı ile Doğal Ev Temizliği

Çay ağacı yağı, oldukça şifalı bir bitkisel yağ olarak son dönemlerin en popüler doğal şifa kaynakları arasında yer alıyor. Hem vücuda hem de psikolojiye iyi gelen bu yağ, doğal temizlik çözümleri için de kullanılabiliyor. Temizlik sırasında “Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?” sorusunun yanıtı merak edilenler arasında. Çay ağacı yağı, beyaz sirke ve karbonat gibi maddelerle karıştırılarak etkili temizlik çözümleri sunuyor. Siz de bu yağ ile evinizi doğal yöntemlerle korumayı planlıyorsanız okumaya devam edebilirsiniz!

Çay Ağacı Yağı Nedir?

Son dönemlerin en popüler bitkisel yağlarından biri de çay ağacı yağı. O halde, çay ağacı yağı ne işe yarar, nedir? Çay ağacı yağı, çay ağacının ezilmesi sonucu elde edilen bir yağdır. Bu bitkisel yağ, Latince Melaleuca alternifolia olarak bilinirken Hint defnesi olarak da anılıyor. Beyaz-krem renkli çiçeklere sahip olan çay ağacının bildiğimiz çay bitkisinin aksine 6-7 metreyi bulan uzunluğa sahip olduğu görülebiliyor. Queensland, Güney Galler ve Avustralya’ya özgü endemik bitkiler arasında yer alan çay ağacı yağı faydaları arasında özellikle cilt ve saç bakımında yarattığı etki yer alıyor.

cayagaciyagi2

Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

Çay ağacının herkesçe bilinen birçok yararı mevcut. Bu faydaları şu şekilde ele almak mümkün:
Çay ağacı yağı faydaları dendiğinde akla ilk olarak cilt nemlendirme ve kızarıklıkları eşitleme geliyor. Bu yağ sayesinde ciltte yer alan kuru görünümden hızla kurtulmak mümkün oluyor.
Hastalıklara neden olan virüs ve bakterileri öldüren çay ağacı yağı, antibakteriyel etki sağlayarak bağışıklığı güçlendiriyor. 
Çay ağacı yağı saça faydaları da bulunan, kepeklenmeyi önleyen bir yağ. Bu yağı şampuan içerisine damlattıktan sonra saç derisi düzenli kullanım sayesinde kepeklerden arındırılabiliyor. 
Ter kokusunu engelleyen çay ağacı yağı, doğal bir deodorant olarak da kullanılabiliyor.
Küçük sıyrık ve kesiklerde antiseptik olarak da kullanılabilen çay ağacı yağı, yaraların daha hızlı iyileşmesine katkı sağlıyor. 
Çay ağacı yağı cilde faydaları da oldukça fazla olan bir ürün olarak öne çıkıyor. Akne ve sivilce için kullanılan bu esansiyel yağ sayesinde ciltteki ölü derilerden kurtulmak, sivilce ve akne oluşumunu azaltmak mümkün oluyor.
Sinek kovucu krem ve spreyler içerisinde de çay ağacı yağı esansından faydalanılabiliyor. 
Tırnak ve ayak mantarlarına karşı durmak üzere de çay ağacı yağının gücünden faydalanmak mümkün oluyor.
Diş çürümesi ve ağız kokusu gibi durumlarda da çay ağacı yağının etkili bir koku önleyici olduğu görülüyor. 
Tüm bu faydaların yanı sıra vücuda daha farklı pek çok olumlu etkisi bulunan çay ağacı yağı, kas gevşetmek için masajlarda da kullanılarak spazmları geçirmeyi sağlıyor. Ayrıca ruh hali üzerindeki etkileri de bilinen bir ürün olarak öne çıkıyor. Her derde deva kabul edilen bu ürünü Karaca Home esansiyel çay ağacı yağı 5 ml aramasıyla alıp kullanarak siz de tüm faydaları kendiniz gözlemleyebilir, her türlü ihtiyacınızda bu ürünü kullanabilirsiniz!

Çay Ağacı Yağı ile Bakım Önerileri

Çay ağacı yağı kullanarak cilt ve saç bakımları da gerçekleştirilebiliyor. Şampuan içerisine yahut saç kremine eklenen 2-3 mililitrelik çay yağı, saçlardaki kepeği gidermek ve derideki yaraları iyileştirmek için katkı sağlıyor. Saçı daha parlak, gür göstermek ve ışıltı katmak için de yine bu yağdan faydalanılıyor. Cilt bakımında özellikle nem oranını korumak, akne ve sivilce gibi problemlerden kurtulmak için çay ağacı yağından faydalanılabiliyor. Sedef, egzama gibi cilt hastalıklarına da iyi gelen bu yağı kullanarak etkili bir cilt bakım süreci sürdürmek de mümkün oluyor. Bununla birlikte Karaca Home Bali 3 parça banyo seti lila gibi tozu minimum seviyede hapseden ürünlerle de bakım işlemlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

cayagaciyagi3

Çay Ağacı Yağı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çay ağacı yağı, nasıl kullanılır, kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir gibi sorgular sıklıkla gerçekleştiriliyor. Her derde deva görülse de bu yağı kullanırken özellikle bazı noktalara dikkatli olmak gerekiyor. Yağı kullanan kişilerin öncelikle kullanım sıklığına ve miktarına dikkat ederek hareket etmesi, sonrasında doğabilecek sorunların önüne geçmekte etki sağlıyor. Ayrıca hamilelik, kronik rahatsızlık gibi ekstrem durumlara sahip kişilerin uzman onayı olmadan bu ürünü kullanmaması da önem taşıyor.  Çay ağacı yağını aşağıdaki belirtilerde dikkatli kullanmak yahut kullanımı tamamen bırakmak gerekiyor:

  • Alerjik deri döküntüsü
  • Tahriş
  • Kızarıklık
  • Deride kaşıntı
  • Batma
  • Yanma
  • Pullanma
  • Kuruluk

Güneşe karşı cildi hassas hâle getiren bu yağı özellikle yaz aylarında mümkün oldukça kullanmaktan kaçınmak öneriliyor. Ayrıca oral yollarla tüketmeden önce de yağa karşı alerjik reaksiyon gösterilip gösterilmediğini cilt üzerinde test etmek gerekiyor. Yağı kullanmadan önce son kullanma tarihine, muhafaza koşullarına dikkat etmek de olası sorunların önüne geçmeyi mümkün kılıyor. Tüm bu detaylara dikkat ederek ürün güvenle kullanılabiliyor.  Olası reaksiyonlarda en yakın sağlık kuruluşunu ziyaret ederek tedaviyi başlatmak da riskli durumların önüne geçmeyi sağlayarak kurtarıcı oluyor. 

Çay Ağacı Yağı ile Ev Temizliği

Vücuda ve bağışıklığa pek çok faydası bulunan çay ağacı yağı temizlik yaparken de kullanılabiliyor. Çay ağacı yağı ev temizliğini çok daha pratik hale getirirken özellikle mikropları öldürerek steril bir ortam oluşturmaya da yardımcı oluyor. Bir bardak su içerisine yardım bardak beyaz sirke ve 20 ml çay ağacı yağı katarak temizlik için gereken sihirli karışımı hazırlamak mümkün. Bu karışımı sonrasında bir püskürtme kabı içerisine alarak lekeli yahut kirli alanlara püskürterek uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrasında bir kurulama bezi yardımıyla da ilgili alanı iyice temizleyebilir, zemin temizliği sırasında ise vileda yardımıyla ortamı tüm mikroplardan arındırabilirsiniz. Özellikle halıları temizlerken bu karışımı kullanabilir, halı içerisindeki tüm mikrop ve kirlerden böylece kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Toz alma, zemin ve halı temizleme, duvardaki lekeleri arındırma gibi çeşitli temizlik adımlarında çay ağacı yağının mucizevi etkilerinden faydalanarak mikropsuz, temiz bir ortam oluşturabilirsiniz.

cayagaciyagi4