losyon 0

Losyon Nedir ve Vücut Losyonu Nasıl Kullanılır?

Cilt bakım rutinimizin olmazsa olmazı losyonlar, cilt kuruluğunu engelleyerek kullanıldığı bölgeleri nemlendiren, besleyen ve güzelleştiren bir cilt ürünüdür. Pek çok kişinin vazgeçilmezi olan bu ürünleri ilk kez kullanacaklar ya da doğru olanı nasıl seçeceğine dair tüyolar arayanlar için losyon nedir, vücut losyonu nasıl kullanılır, losyon krem ne işe yarar, vücut losyonu nerelere sürülür ve kullanımında yapılan hatalar nelerdir gibi pek çok soruyu cevaplandığımız harika bir rehber yazı hazırladık. Gelin, adım adım bu ürünlerin kullanımıyla ilgili detaylara ve püf noktalara değinelim. İşte detaylar;

losyon 3

Vücut Losyonu Nedir?

Yazımıza başlarken elbette temel sorumuz vücut losyonu nedir ve vücut losyonu ne işe yarar soruları! Yukarıda da değindiğimiz gibi, cilt bakımında öne çıkan, nemlendirme ve besleme özellikleri bulunan bir kozmetik ürünüdür. Vücuttaki nem dengesini korumasıyla öne çıkan ürünler, genellikle akışkan ve sıvı bir kıvama sahiptir. Böylelikle kolay sürülür ve cilt tarafından hızlı emilebilir.

Vücut Losyonu Nasıl Kullanılır?

Cildinize uygularken bazı yöntemleri göz önünde bulundurabilirsiniz. İşte bu ürünleri kullanırken izleyeceğiniz adımlar:
1- Vücut Losyonunu Temiz Cilde Uygulayın!
Vücudunuza sürmeden önce duş alarak cildinizi arındırırsanız, gözenekleriniz açılarak kullanırsanız daha hızlı ve daha etkili emilmesini sağlarsınız. Duş sonrası vücut losyonu kullanmak, cildinizi daha yumuşak, nemli ve pürüzsüz hâle getirecektir.

2- Cilt Temizliği Sonrası Vücudunuzu Hafifçe Kurulayın!
Uygulama öncesinde vücudunuzu hafif nemli bırakarak kurulamanız, cildinize çok daha iyi nüfuz etmesini sağlar ve cildiniz çok daha sağlıklı görünür.

3- Losyonu Doğrudan Vücudunuza Dökmek Yerine Avucunuza Sıkın!
Vücudunuza sürmeden önce avuç içinize alarak kullanmanız hem fazla ürün kullanmanızı engeller hem de ürünün avucunuzda uygulamadan önce ısınmasını sağlar.

4- Losyonu Cildinize Masaj Yaparak Sürün!
Avucunuza sıktığınız ürünü cildinize masaj yaparak uygularsanız, kan dolaşımını artırarak cildiniz tarafından çok daha hızlı emilmesini sağlarsınız.

5- Vücut Losyonunu Uyguladıktan Sonra Birkaç Dakika Bekleyin!
Etkisini artırmak ve daha iyi hissetmek için sürdükten hemen sonra kıyafetlerinizi giymemenizi ve birkaç dakika vücudunuz tarafından tamamen emilmesini beklemenizi tavsiye ederiz.

6- Sık Sık Ya Da Belli Aralıklarla Tekrarlayın!
Cilt kuruluğunuza göre belli aralıklarla bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Eğer kuru bir cilde sahipseniz kullanımınızı sıklaştırabilirsiniz. Elbette aşırıya kaçmaktan her zaman kaçınmalısınız. Aksi hâlde nemli değil, yağlı görünümü olan bir ciltle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Vücut Losyonu Kullanımında Sıkça Yapılan Hatalar

Bu ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı kriterler var. Eğer vücutta etkili şekilde işe yaramasını istiyorsanız, uygulamada yapılan bu hataları öğrenerek kaçınabilirsiniz.

Kullanmanız gerekenden daha az ya da daha fazla ürün kullanmak!

Az miktarda ürün kullanımı kuruluğun giderilmesinde etkin rol oynamaz ve vücuda ihtiyacı olan nemi veremez. Fazla kullanımıysa cildin yağlı ve yapış yapış olmasını sağlar. Beklediğiniz etkiyi alabilmek için olması gereken miktarı aşmamalı ya da daha azını kullanmamalısınız.

Yanlış zamanda sadece belli bölgelere uygulamak!

Kullanım aşamasında yapılan en sık hatalardan biri de kurumuş cildi arındırmadan doğrudan uygulamak. Eğer etkili bir rutin oluşturmak istiyorsanız, daima duş sonrası, nemli bırakılmış vücuda uygulamalısınız. Ayrıca lokal olarak uygulamak yerine tavsiyemiz tüm vücuda sürmeniz. Özellikle bakım esnasında en çok unutulan ve aslında en çok kuruyan dirsekler, dizler ve topuklar mutlaka nemlendirilmelidir.

Cilt tipine uygun olmayan ürünü kullanmak!

Her cilt farklıdır ve farklı ihtiyaçları vardır. Bu yüzden cilt tipinize uygun olanları tercih etmelisiniz. Yağlı ciltler için hafif, çabuk emilen ve yağlı his bırakmayan ürünleri tercih ederken, kuru ciltler için daha yoğun nemlendirici özelliği olanlarına yönelmelisiniz. Unutmayın, cilt tipinize uygun olanı, en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olacaktır.

Yüze Uygun Olmayanları Yüze Uygulamak!

Bazıları yüze uygulanabilirken, bazıları yalnızca vücut kullanımına uygundur. Bu ayrıma dikkat etmediğinizde yüzde alerjik durumlarla karşılaşabilir ya da yüzünüzün yağlanmasına sebebiyet verebilirsiniz. Eğer aklınızda vücut losyonu yüze sürülür mü gibi bir soru varsa, cevabı ürün çeşidinizde gizli!

losyon 4

Vücut Losyonu Çeşitleri Nelerdir?

Bu ürünler cildin farklı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli formüllerde ve özelliklerde üretilebilmektedir. En yaygın olan ürün çeşitleri için işte listemiz:
·        Nemlendirici olanlar
·        Besleyici olanlar
·        Sıkılaştırıcı etkili olanlar
·        Yaşlanma karşıtı olanlar
·        Güneş koruyucu olanlar

Vücut Losyonları ve Kremler Arasındaki Farklar Nelerdir?

Oldukça benzer görünmelerine karşın bazı farklılıklara sahiptirler. İşte losyon ve krem farkı:
Kıvam: Kremler genellikle daha yoğun ve kalın yapıdadır.
Nemlendirme: Losyonların nemlendirme oranı kremle kıyaslandığında hafiftir. Kremler yoğun yapısı nedeniyle daha etkin nemlendirme sağlarlar.
Vücuda Nüfus Etme: Vücut losyonları hafifliğiyle ciltte oldukça hızlı şekilde emilirler. Kremler ise genellikle vücut tarafından daha uzun sürede emilir.
Cilt Tipine Göre Seçim: Losyonlar hafif, sıvı ve akışkan yapılarıyla normal ya da yağlı ciltler için oldukça uygundur. Kremler ise kuru ciltler için çok daha etkin kullanım sunar.

Vücut Losyonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ürünler arasında seçim yaparken tercihlerinize ve elbette cildinize uygun olanı seçmek önemli. İşte bu aşamada dikkat edilmesi gerekenler:
Cilt tipinize uygun çeşidi seçmek:
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yağlı, kuru ya da karma cilt tipinize uygun olan çeşidi seçmeye özen göstermelisiniz.
Ürün içeriğine dikkat etmek:
Kullanacağınız ürünün içeriğinde yer alan etken nemlendiricilerin, doğal yağların ve vitaminlerin ne olduğunu kontrol ederek, cildinize en uygun olanı seçmeye dikkat edebilirsiniz.
Güneş koruyucu etkisinin olması:
Tercih edeceğiniz ürünün güneş koruma özelliğinin bulunması önemlidir. Özellikle günlük kullanımlarda en az SPF 30 içerenleri tercih edebilirsiniz.
Koku hassasiyetiniz varsa, yoğun parfümlü olanlara dikkat:
Koku hassasiyetiniz varsa ya da hoşunuza gitmeyen kokular mevcut ise seçiminizi buna göre yapmalısınız. Aksi hâlde yoğun koku rahatsızlık yaratabilir.
Cilt hassasiyetinize uygun ürünler seçmek:
Alacağınız ürünün öncelikle güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer hassas bir cilde sahipseniz, hassas ciltler için uygundur ibaresi olanlara yönelin.
Sizin İçin Vücut Losyonu Önerilerimiz!
Kalitesi, kıvamı, kokusu ve şık tasarımlarıyla Karaca’da birbirinden güzel onlarca ürün sizi bekliyor. İşte en beğendiklerimizden sizin için hazırladığımız ve kullandığınızda bayılacağınıza emin olduğumuz bazı önerilerimiz:
       Çiçek Magnolia El ve Vücut Losyonu
       Çiçek Olive Lavender El ve Vücut Losyonu
       No.4 Verbena Citrus El ve Vücut Losyonu
       No.3 Argan Nature El ve Vücut Losyonu