karaca blog 7

Kek Yapmak Artık Daha Keyifli

shutterstock 1797632647

Kek her ne kadar basit gibi görünse de aslında çok sevilen bir tatlı. Çocukken annenizin elinden yediğiniz keklerin tadı, mutfaktan gelen o sürpriz koku eminiz hâlâ hafızanızdadır. Çünkü ailecek paylaştığınız sofrada sizin kahkahalarınıza, mutluluğunuza ortak oldu. Sonra büyüyüp “ne var, bunu ben de yaparım” deyip ilk kek yapma deneyiminizde yaşadığınız hüsran size de bir yerlerden tanıdık gelmiyor mu? ? Bu işin o kadar da kolay olmadığını, her tarifin olduğu gibi kekin de incelikleri olduğunu o günlerde anladınız. Sonrasında yaratıcılığınızı geliştirerek profesyonellere taş çıkardınız tabii. Üzümlüsünden çikolatalısına, tarçınlı havuçlusundan tutun da portakallısına kadar her çeşit keki denediniz. Denedikçe de kekleriniz için en güzel malzemeyi, en iyi kek kalıplarını, sunum için kullanacağınız en şık ürünü aramaya başladınız. Size favori kekinizi daha iyi hazırlayıp sunabilmenize yarayacak birkaç önerimiz olacak. Hazır mısınız?

Keklerinizi Güvenle Pişirin!

Kek yapmak marifet ister diyoruz ama bu marifet biraz da kullanacağınız kek kalıbına bağlı. Bazen keki fırından çıkardığınız zaman kekin kalıba yapışmış olduğunu görüyorsunuzdur. Sonrasında ise keki kalıbından ayırmaya çalışırken bir bakıyorsunuz ki bütün kek dağılmış! Bütün malzemeleri doğru ölçüde koyup özenle hazırladığınız kekinizi öyle görünce tadı ne kadar lezzetli de olsa görüntüsü üzüyor değil mi? Bunun için size sağlık açısından güvenebileceğiniz çizilmeyen, yapışmayan ve kolay temizlenen bir ürün öneriyoruz: Karaca Cake Pro Dilimli Pembe Döküm Kek Kalıbı

Özel günler için yaptığınız kekinizin o güne eşlik etmesini siz de istersiniz diye düşündük. Mesela sevdiklerinize sevginizi ifade ederken kekinizin kalp şeklinde olmasını istemez miydiniz? O zaman size Karaca Cassie Pink Kalp ürününü önerebiliriz. Bu kek kalıbıyla sevginizi katarak hazırladığınız kekleriniz daha da anlam kazanır.

Fırından Özel Sofralara Yolculuk

Kekiniz mis gibi fırından çıktı ve misafirlerinizin gelmesine çok mu az kaldı? İyi bir sunum yapmak için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Tamam tamam sakin olun! Kekinizi kalıbından alıp şöyle güzel bir sunum tabağına yerleştirin. Hangi sunum tabağı mı? Bazen böyle durumlar yaşanır ve paniğe kapılırız. Neyi nereye koyacağımızı bilemeyiz, elimiz ayağımıza dolaşır. Biz de bu durumla karşı karşıya gelmeyin, kekinizi dilediğiniz gibi sunun istedik ve önerilerde bulunduk. Mesela Karaca Kek Fanus ile sunduğunuz kek kendini sofrada kraliçe gibi hissedebilir. ? Ya da özel günlerde kekinizle birlikte beyazın saflığını ve ihtişamını Karaca Kar Tanesi Ayaklı Stand ile sofranıza taşıyabilirsiniz. Kekinizin yanına bir de çay ikram edecekseniz ve bütün her şeyin uyum içinde olmasını isterseniz, Karaca Pretty 19 Parça Pasta Seti ile gününüzü unutulmaz kılabilirsiniz. Güzel kek kokuları peşinizi hiç bırakmasın. Afiyetle!