6 4

5 Adımda Sevgililer Günü İçin Hazır Olun!

Sevgililer gününe sayılı günler kalmışken siz hala planlamanızı yapmadınız mı? Üzülmeyin, sizin için hızlandırılmış harika bir liste hazırladık. Evde romantik ve unutulmaz bir 14 Şubat için tüm hazırlık süreçlerini kaleme aldığımız bu rehber yazımızda yok yok! Gelin hazırlıklarınızı birlikte tamamlayalım ve 5 adımda sizi ve evinizi sevgililer günü için hazırlayalım!

1- Sevgililer Günü Kahramanı Olarak Önce Siz!

Elbette hazırlık sürecine öncelikle kendinizden başlamalısınız. Biraz cilt, biraz saç bakımı, sıcak bir duş ve çok şık kıyafetlerle işe ilk olarak kendinizi şımartmakla başlayın! Böylece hem günün yoğunluğuna ve hazırlık sürecine kendinizi hazırlayacaksınız hem de sevgilinizin karşısında ışıl ışıl parlayacaksınız.

Bu madde için sıralamamızsa şöyle olsun;

  • 14 Şubat sabahına erkenden merhaba deyin ve enfes bir kahve hazırlayarak, enerji depolayın!
  • Ardından sıcak bir duş alın ve yumuşacık havlularınıza sarılarak cilt bakımlarınızı gerçekleştirin.
  • Sevgililer günü konseptine uygun şık bir kıyafet seçimi yapın. Kırmızı bir elbise ya da pantolon ve bluz konsepti güzel olabilir. Pantolon giymeyi tercih ederseniz de yüksek bel bol paça kumaş bir pantolonla beraber büstiyer ve ceket takımı bizce hoş bir seçim.
5 Adımda Sevgililer Günü İçin Hazır Olun!

2- Evinizi Sevgililer Günü Konseptine Uygun Hazırlayın!

5 Adımda Sevgililer Günü İçin Hazır Olun!

Sıra geldi evinizin ambiyansını değiştirmeye… Sıcacık ve romantik bir ev konsepti için aşkın rengi kırmızıdan faydalanabilirsiniz. Kırmızı renk dekoratif aksesuarlar, mum ve mumluklar, kırlentler, nevresimler, yatak örtüleri ya da battaniyeler şık ve sevgi dolu bir ortam oluşturabilir.

3- Sevgililer Gününe Özel Çok Şık ve Romantik Bir Sofra Hazırlayın!

5 Adımda Sevgililer Günü İçin Hazır Olun!

İşte geldik sevgililer gününün en özenilen hazırlık sürecine. Siz hazırsınız, eviniz hazır, şimdi ise sırada enfes yemeklerle donatılmış çok romantik bir sofra organize etmek var. Evde romantik bir akşam yemeği için sofra düzeni en az hazırlanan yemekler kadar önemli. Parıl parıl parlayan, buram buram aşk kokan bir sofra için işte önerilerimiz;

5 Adımda Sevgililer Günü İçin Hazır Olun!
  • Bu romantik sofrayı tamamlayacak çatal bıçak takımları ile beraber sofra aksesuarları ve mumlar da kesinlikle olmazsa olmazınız! Şamdanların da romantik sofralar için biçilmiş kaftan olduğunu sanırım söylememize gerek yok.
  • Sevgililer günü için menü önerilerimize geçecek olursak, önerimiz çok ağır olmayan hafif tercihlerde bulunmanız.

Çorba Önerileri:

Domates çorbası

Kremalı mantar çorbası

Aşk çorbası

Ara Sıcak ve Atıştırmalıklar:

Zeytinyağlı tabağı

Fırında kaşarlı mantar

Fırında baharatlı patates

Gül böreği

5 Adımda Sevgililer Günü İçin Hazır Olun!

Ana Yemek Önerileri:

Sebzeli Yelpaze Tavuk

Rosto

Fırında somon fileto

Salata Önerileri:

Brokoli salatası

Roka salatası

Mevsim salatası

Meze çeşitleri

4- Tatlı İçin Özel ve Romantik Bir Şeyler Hazırlayın!

5 Adımda Sevgililer Günü İçin Hazır Olun!

Yukarıdaki öneri listesine tatlıyı özellikle eklemedik. Çünkü bize göre sofranın imzasını taşıyan lezzet tatlı ve kesinlikle vurucu olmalı! Unutmayın ki ağızda kalan son lezzet, akılda kalan lezzettir. Sevgililer günü için özel bir tatlı hazırlamalısınız. Oluşturduğunuz ambiyansa uyacak, romantik bir etki yaratacak ve sevgilinize ne kadar özel olduğunu hissettirecek bir seçim yapmanız önemli.

Bizim tatlı için önerimiz, oldukça hafif bir meyve salatasının yanına eşlik edecek enfes bir çikolata sosu… Evde kendi çikolata sosunuzu hazırlayabileceğiniz ve konseptinize birebir uyacak Cookplus Fondü ve Çikolata Şelalesi kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir ürün.

Fondünün yanı sıra yine meyvelerin başkahramanı olduğu lezzetine doyulmaz bir waffle hazırlamanız da mümkün. Pratik kullanımıyla Waffle makinesi işinizi oldukça kolaylaştıracak!

Diğer bir romantik tatlı önerimiz beyaz çikolata, ahududu ve fındığın uyumuyla damaklarda iz bırakan Blondie! Hem bu konuda hem de diğer tatlılarda uzman yardımcınızsa şüphesiz mutfakların en profesyoneli Mastermaid Chef Stand Mikser!

5- Sevgililer Günü İçin Ona En Özel Hediyeyi Seçin!

Geldik sevgililer gününün en romantik anına! Ona en özel hediyeyi seçmek istediğinizi ve bu yüzden de biraz zorlandığınızı biliyoruz. Oysa sevgilinizi ne kadar iyi tanıdığınızı düşündüğünüzde doğru hediyeyi bulmanın o kadar da zor olmadığını hemen anlayacaksınız. Size bu konuda Sevgililer Günü Hediye Rehberi sayfamızla yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Gelin sevgiliniz için en uyumlu hediyeyi bulmanız konusunda size yardımcı olalım ve onun için mükemmel bir hediye hazırlayalım…