tavada kek tarifi 2

Tam Ölçülü Tavada Kek Tarifi 

Tatlı isteğini bastırmak için ya da çayın yanında ikram edecek yiyecekler bulundurmak istediğinizde kek çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Bu lezzetli hamur işini pişirmek için her zaman fırın kullanmanıza gerek yoktur. Hızlı ve pratik bir şekilde pişirme işlemi yapmak istediğinizde tavalardan yararlanabilirsiniz. Tavada kek tarifi ana adımları benzer olmakla beraber içerisine koymak istediğiniz malzemelere bağlı olarak da değişiklikler görülebilir. 

tavada kek tarifi 1

Klasik kakaolu bir tavada kek yapabilirsiniz. Tarif genelinde kakaolu reçeteler baz alınsa da ölçüleri sabit tutarak dilediğiniz aromaya sahip bir tatlı yapabilirsiniz. Özellikle bir anda misafir haberi aldığınızda hızlı bir şekilde tatlınızı pişirebilirsiniz. 

Tavada Kek Nasıl Yapılır?

tavada kek tarifi 3

Tavada kek nasıl yapılır sorusu fırını olmayanlar ya da kısa sürede bu lezzetli yiyeceği pişirmek isteyenler tarafından merak edilir. Bu tarifi pişirmek için ihtiyacınız olan en önemli malzeme kaliteli bir tavadır. Yanmaz ve yapışmaz özellik taşıyan modeller tavada kek tarifi kakaolu hazırlamak için ideal bir seçimdir. Bu ürünleri kullanarak yağsız fit tarifler de hazırlayabilirsiniz. 

Örneğin Karaca’nın mutfak grubu kategorisinde yer alan Swiss Crystal ürün seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bu modeller tava kek tarifi için oldukça uygundur. Ürün yüzeyinde yer alan cam kristaller sayesinde yanma ve yapışma gibi durumların ortaya çıkmadığını görebilirsiniz. Ayrıca su veya bir bez yardımıyla oldukça kolay bir şekilde temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. 

Karaca Swiss Crystal Tava 26 Cm Creamy tercihinde bulunabilirsiniz. 26 cm çapındaki bu modeli pek çok tarif için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tavada kek yapımı için de oldukça uygunluk gösterdiğini söyleyebiliriz. 

Bol soslu yiyeceklerden, yavaş yavaş pişmesi gereken zeytinyağlılara kadar gün içinde mutfakta birbirinden farklı yemekler pişirmenizi sağlayarak elinizin sürekli gittiği bir gereç hâline gelir. İnsan sağlığına zararlı PFAS gibi zararlı kimyasalları içermez. Ayrıca hiç yağ kullanmanıza gerek kalmadan pişirme sağlar.
Tava keki için kullanacağınız malzemeler evinizde kolayca bulabileceğiniz malzemelerdir.. Oldukça pratik olmakla beraber bir aileye rahatlıkla yetebilecek kadar tatlı çıkar. Dilerseniz tava keki nasıl yapılır detaylı bir şekilde inceleyelim.

tavada kek tarifi 1 1

Tava Keki

Fırın ile uğraşmadan birkaç dakikanızı ayırarak tava içerisinde sıcak ve güzel kokulu bir kek hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 35 dakika
Toplam Süre 50 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 8
Kalori 172 kcal

Tava Keki Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Tava Keki Malzemeleri
  

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Tava Keki Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle yumurta ve şekeri güzel bir şekilde köpürene kadar çırpmanız gerekir. Toz ürünler hariç diğer malzemeleri de ekleyerek biraz daha karıştırabilirsiniz.
  • Sonrasında un, kabartma tozu, şekerli vanilin ve kakao ekleyerek karıştırmaya devam edebilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz harcı tava üzerine dökebilirsiniz.
  • Ocağın orta gözüne ve en kısık ateş olacak şekilde koyarak pişmesini bekleyebilirsiniz. Tavanızın kapağında delik olmamasına dikkat etmelisiniz. Delik varsa bunu yağlı kağıt ya da folyo ile kolayca kapatabilirsiniz.
  • Ocağın performansına bağlı olarak pişme süresi farklılık gösterebilir. Tavada kek kaç dakikada pişer diye düşünebilirsiniz. Bu süre ortalama 35 dakikadır.

Besin Değeri

Serving: 50gCalories: 172kcalCarbohydrates: 23.53gProtein: 3.18gSaturated Fat: 6.54gSodium: 99.37mgPotassium: 48.7mgVitamin A: 32.9IUVitamin C: 0.11mgCalcium: 29.6mgIron: 0.49mg
Etiket tava keki

Tavada Kek Yapımı Püf Noktaları 

Tavada ıslak kek, pandispanya ya da meyveli tarifler yapmak için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Bu tatlı tarifinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şeker ve yumurtanın pürüzsüz bir köpük kıvamına gelene kadar hızlı devirde çırpılmasıdır. 

Köpük ne kadar yoğun olursa tarifiniz o oranda kabaracaktır. Bununla birlikte tava yağlanabilir ve un serpiştirilebilir. Bu gibi küçük detaylara dikkat ederek son derece lezzetli bir sonuç elde etmek mümkündür.  

Tava Keki Sunum Önerileri 

tavada kek tarifi 2

Tavada kolay kek yaptıktan sonra bir de pratik ve güzel bir şekilde sunmayı deneyebilirsiniz. Karaca’nın sofra grubu ürün seçenekleri içerisinden göz zevkinize hitap eden bir tabak tercihinde bulunabilirsiniz. Estetik bir tabak tercih etmeniz hâlinde tarifiniz pastaneden satın alınmış gibi görünebilir.

Pratik tava keki servis sunum için tabak satın aldıktan sonra çatal ve bıçak seçimi de yapabilirsiniz. Dilerseniz gümüş dilerseniz de altın detaylara sahip çatal bıçak takımı seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Özellikle tabak üzerinde bulunan detaylara uyum sağlayan bir ürün satın alabilirsiniz. Böylece küçük detaylarla görsel bir uyumu yakalayabilirsiniz. 
Kek servis ürünleri arasında ayaklı servis tabağı da yer alır. Pişen tatlıyı tavanın içerisinde bir süre bekleterek oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz iyi bir fikir olabilir. Böylelikle servis tabağına daha rahat bir şekilde alabilirsiniz. Özellikle misafirleriniz geleceğinde servis tabağı içerisinde servis etmek daha hoş olur. Tatlının sunumu için aradığınız şık ürün çeşitlerini Karaca kategorilerinde bulabilirsiniz.