airfry kurutma15

Karaca Airfryer ile Çikolatalı Kek Tarifi

Çikolatalı kek, tatlı krizlerine iyi ielen bir alternatif olup küçük ya da büyük herkesin severek tükettiği lezzetler içerisinde! Ağızları tatlandıran ve yüzlerde gülücük açtıran çikolatalı keki şimdi çok daha leziz ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? 

Kızartmadan yemeğe pek çok tarifi zahmetsizce yapan, sağlıklı ve lezzetli pişirme olanağı sunan Airfryer tatlı tariflerini de hazırlayabileceğiniz harika bir teknoloji! Airfryer ile çikolatalı keki yumuşacık ve puf puf yapmanın ise yalnızca birkaç püf noktası mevcut. Doğru malzemeleri seçip iyice karıştırıp Airfryer’ı 180 derece sıcaklığa getirmek ve pişirmek! İşte bu kadar kolay… Ardından kekinizi damak tadınıza göre kekinizi dilediğiniz kadar çikolata, kuru meyve ya da kuruyemişler ile tatlandırabilirsiniz. 

Airfryer kek tarifi ile kendinize ve sevdikleriniz pratik bir şekilde ve ideal kıvamında çikolatalı kekler hazırlayabilirsiniz. İşte tüm zamanların en sevilenlerinden olan ve pratikliği ile gönlünüzü çalacak Airfryer kek tarifi…

airfry kurutma18 1

Karaca Airfryer’da Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Çikolatalı kekin enfes tadını bilenler ve yapmaktan vazgeçemeyenler, zamanlayıcı özelliği bulunan Airfryer hava fritözü seçenekleri sayesinde keklerini ideal kıvamda pişirebilir. İşte Airfryer kek yapımı için uygulayabileceğiniz tarif…

airfry kurutma16

Çikolatalı Kek

Lezzetli ve bir o kadar da iştahları kabartan bol çikolatalı bu lezzeti kısa zaman diliminde hazırlayabilir ve zahmetsiz bir şekilde tadına varabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 8 kişilik

Çikolatalı Kek Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Çikolatalı Kek Malzemeleri
  

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao ve çikolata (ekmeğe sürülen)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak Airfryer’ı önceden 180 derecede ısıtın.
  • 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri köpük köpük olana kadar birkaç dakika boyunca çırpın. Üzerine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakao ve çikolatanızı da ekledikten sonra çırpma işlemine devam edin.
  • Bu aşamada kabartma tozunu, vanilyayı ve unu eleyerek Airfryer kek tarifi içerisine ekleyin ve hepsini güzelce karıştırın.
  • Çırpma işlemi tamamlandığında karışımı, fırın kabına dökün ve kabı, Airfryer sepetine yerleştirin.
  • Zamanlayıcınızı da ayarlayıp sepeti kapatarak pişirme işlemine başlayın. Zamanlayıcı bittiğinde ise kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal batırabilirsiniz. Yapışkanlık olduğu takdirde bir süre daha pişirme işlemine devam edebilirsiniz.
  • Pişen keki soğumaya bırakın ve ardından kalıptan çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyebilir ve servis edebilirsiniz.
  • Airfryer kek tarifinizin lezzetine lezzet katmak için benmari usulü erittiğiniz çikolatayı kekinizin üzerine dökebilirsiniz.
Etiket çikolatalı kek
airfry kurutma17

Çikolatalı Kek Yapmanın Püf Noktaları

Tüm bu aşamalara geçmeden önce kekinizin tam kıvamında olması için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Lezzetli bir Airfryer kek yapımı için yumurta ve şekeri yaklaşık 3-4 dakika boyunca köpürene kadar çırpmalısınız. Ayrıca yumurtaların buzdolabından yeni çıkmamış olmaması lazım. Zira oda sıcaklığında yumurta kullanmak kekin kıvamını etkiler. Yumurta dışında süt ve kabartma tozunun da soğuk olmaması önemlidir. 

Tüm malzemeleri mikser ile çırparken kek hamurunun olması gereken kıvamda olması için mikseri çok yüksek hızda çalıştırmamalısınız. Keke unu da ekledikten sonra çok fazla karıştırmamaya özen göstermelisiniz. Unu ekledikten sonra spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırabilirsiniz. Kek hamuru hazır olduğunda ise bekletmeden yağlanmış fırın kabına dökülmesi gerekir. Özellikle kabartma tozu eklendikten sonra 2-3 dakika içerisinde pişirmeye gönderilmeli.

Siz de çeşitli Airfryer tatlı tarifleri ile sofralarınızı tatlandırmak isterseniz, Karaca Airfryer modellerine göz atabilirsiniz. Şık ve işlevsel ürünler ile mutfağınızda birbirinden farklı tarifleri zahmetsizce deneyebilirsiniz.