pogaca 1

Pratik Poğaça Tarifi

Çay saatlerinde servis yapmak için harika bir alternatif olan poğaça tarifi yapmanın yolu oldukça kolay ve pratiktir. Poğaça tarifi Refika Birgül’ün pratik reçeteleri ile karşınıza çıkar. Bu tarifler çay saatleri için sevilen atıştırmalıklardandır. Peynirli poğaça tarifi sayesinde çay saatleri ya da atıştırmalık olarak her zaman kullanabileceğiniz hızlı ve lezzetli bir seçenektir.

Tavada Pratik Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

Kendi damak zevkinize göre farklı harçlar ile kullanabileceğiniz yumuşak poğaça tarifini servis ederek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. El yapımı atıştırmalıklar, özellikle de tavada poğaçalar, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinin başında gelir. Farklı iç malzemelerle yapılan peynirli poğaça tarifi refika hem kahvaltıda hem de çay saatlerinde tercih edilen lezzetli atıştırmalıklardır. Ancak poğaça yapmak için zaman ayıramayanlar için pratik peynirli maydanozlu poğaça tarifini bu yazıda bulabilirsiniz.

Bu tarif sayesinde normal poğaçalara kıyasla çok daha hızlı bir şekilde poğaça hazırlayabilir ve Karaca çaysever ile demleyeceğiniz çayla birlikte servise hazır hale getirebilirsiniz. Tavada poğaça tarifini tam olarak uygularsanız, kızarmış bir dış kabuğa sahip, yumuşacık bir iç dolguya sahip olan poğaçalar elde edersiniz. Tarifi Karaca Biodiamond tava modelleri ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

pogaca 4

Tavada Peynirli Poğaça Tarifi

Bu önerileri deneyerek pratik tavada kolay poğaça tarifi sayesinde lezzetli sunumlar hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 45 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 1
Kalori 274 kcal

Tavada Peynirli Poğaça Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Tavada Peynirli Poğaça Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu ya da tercihe göre maydanoz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya herhangi bir peynir
  • Tuz
  • Yaklaşık 2 su bardağı un yumuşak olması için kontrollü olmanız gerekir.

Tavada Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Un ve kabartma tozunu ayrı tutarak diğer tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve güzel bir şekilde karıştırın.
  • Karışımın üstüne yavaş bir şekilde un ve kabartma tozu ekleyin. Yaklaşık 2 dakika yoğurma işlemi yapın ve yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın.
  • Tezgahı güzel bir şekilde unlayın. Hamuru bu tezgaha koyarak eliniz ile kullanacağınız tava boyutu kadar açın. Kalınlığının yarım santim olmasını sağlayın.
  • Hamuru bıçak yardımıyla 8 eşit parçayı bölün. Kullanacağınız tavayı 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile ısıtın. Daha sonra hamurları tavaya dizin ve ocağı orta ateşte bırakın.
  • Öncelikle alt tarafının kızarmasını sağlayın. Daha sonra diğer tarafını çevirin ve ağır ağır hamuru pişirin.

Video

Besin Değeri

Serving: 70gCalories: 274kcalCarbohydrates: 21.4gProtein: 6.1gSaturated Fat: 18.29gCholesterol: 43.01mgSodium: 6mgPotassium: 276.33mgVitamin A: 137.58IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 76.33mgIron: 0.64mg
Etiket pratik poğaça yapımı, tavada poğaça tarifi

Tavada pratik peynirli poğaça tarifi sayesinde sadece 25 dakikada muhteşem atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. İsterseniz kahvaltılarda isterseniz çay saatlerinde servis edebilir ve ağzınıza layık lezzetler ile buluşabilirsiniz. 

Maydanozlu Peynirli Poğaça Sunum Önerisi

pogaca 3 1024x684 1

Maydanozlu peynirli poğaçalar, lezzetli ve pratik bir atıştırmalık olarak sıklıkla tercih edilir. Pratik poğaça tarifini lezzeti ve sunumu ile bir araya getirmek sizin elinizde. Biodiamond Pro tavalar ile çok leziz ve damak tadınıza uygun poğaça hazırlayabilirsiniz. Ancak nasıl sunulacağı konusunda bazı zorluklar yaşanabilir. Bu yazıda size maydanozlu peynirli poğaçaları şık bir şekilde sunmanız için bazı öneriler sunacağız.

  • Maydanozlu peynirli poğaçalarınızı lezzetli bir kahvaltı tabağına yerleştirin. Yanına taze sebzeler, çeşitli peynirler, zeytin ve taze sıkılmış portakal suyu ekleyin. Bu sayede çok lezzetli ve muhteşem bir sunum elde edersiniz.
  • Maydanozlu peynirli poğaçalarınızı dondurma kaşıkları ile sunun. Bu şekilde, misafirleriniz rahat bir şekilde poğaçaları alabilir ve atıştırmalık için ideal boyutlarda olur.
  • Maydanozlu peynirli poğaçalarınızını keserek mini sandviçler haline getirin. Üzerine roka, domates ve turşu ekleyin. Hem lezzetli hem de şık bir sunum elde edebilirsiniz.
  • Maydanozlu peynirli poğaçalarınızını şık bir parti tepsisine yerleştirin. Yanına farklı soslar ve garnitürler ekleyin. Böylece, davetlileriniz lezzetli atıştırmalıklarınızı kolaylıkla seçebilirler.
  • Maydanozlu peynirli poğaçalarınızını küçük özel kutulara yerleştirin ve misafirlerinize sunumunu yapın. Bu sayede sevdiklerinize lezzetli atıştırmalıklar sunmuş olursunuz ve onları mutlu edersiniz.
  • Poğaçaları bir tepsiye dizin ve buzdolabında 10 dakika bekletin. Bir adet kırmızı soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve bir avuç maydanozu kıyın. Küçük bir kaseyi 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, bir çay kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. 
  • Poğaçaları buzdolabından çıkarın ve üzerine zeytinyağlı soslu fırça yardımıyla sürün. Hazırladığınız soğan ve maydanozu poğaçaların üzerine serpin. 
  • Servis tabağına poğaçaları alın ve yanına taze nane yaprakları ekleyin. Servis yapacağınız zaman poğaçaları üzerine limon dilimleri koyarak sunumunuzu tamamlayın.

Maydanozlu peynirli poğaçalar, farklı sunum şekilleriyle her zaman şık ve lezzetli atıştırmalıklar olarak kullanılır. Bu önerileri deneyerek pratik tavada kolay poğaça tarifi sayesinde lezzetli sunumlar hazırlayabilirsiniz. Bu öneriler sayesinde, poğaçalarınızı kolayca sunabilir ve misafirlerinizin beğenisini kazanabilirsiniz.

Karaca Çaysever konuşan çay makinesi ile çayınızı demlerken bu tarifleri kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Tabakta sunum yapılan poğaçaların görsel açıdan zengin olması, lezzeti kadar önemlidir. Refika Birgül poğaça tarifini doğru şekilde uygulayarak özenli sunumlar hazırlayabilirsiniz.