muffin tarifi2

Çikolata Dokunuşu ile Airfryer Muffin Tarifi

Çikolata Dokunuşu ile Airfryer Muffin Tarifi

Çikolatanın lezzetine doyuran içi puf puf kabaran çay saatlerinin en pratik lezzeti muffin tarifi şimdi airfryer teknolojisi ile sofralarınızda! 7’den 70’e herkesin sevdiği bu pratik lezzet çat kapı gelen misafirlere, tatlısever miniklere ve canı tatlı çeken sizlere şahane bir lezzet olarak evinize misafir oluyor. 

Tarifi yaparken kullanabileceğiniz küçük ev aletleri kategorisine ve elektrikli pişirme aletlerine göz atmayı unutmayın. Karaca Multifry XXXL 9 Litre Airfryer modeli geniş haznesi ile pratik bir şekilde kekler yapmanıza imkân tanır. Muffin nasıl yapılır öğrenmek için okumaya devam edin.

muffin tarifi5

Airfryerda Damla Çikolatalı Muffin Nasıl Yapılır?

Kolaylıkla ulaşabileceğiniz gıda ürünleriyle yaklaşık 30 dakikada hava fritözünde lezzetli mi lezzetli kekler yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken püf noktalara da uyarak tam kıvamında yapabileceğiniz, damakları şenlendirecek bu tatlı herkesin favorisi olacak. Sunum önerilerini de inceleyerek akılda kalıcı sofraları pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

muffin tarifi6

Çikolata Dokunuşu ile Airfryer Muffin

Muffinler pek çok alternatif ile yapılabilir; meyveli, fındıklı, cevizli… Fakat biliyoruz ki favorimiz çikolatalı! Çikolatanın yumuşacık kekle buluştuğu airfryer muffin tarifi Karaca Blog'da!
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 6
Kalori 522 kcal

Çikolata Dokunuşu ile Airfryer Muffin Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Çikolata Dokunuşu ile Airfryer Muffin Malzemeleri
  

  • 1 orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata

Çikolata Dokunuşu ile Airfryer Muffin Nasıl Yapılır
 

  • Muffin tarifi çikolatalı yapımına başlamadan önce malzemeler bir kenarda hazır olmalı. Malzeme ararken geçecek vakitte yumurtanın sönmesi istenmeyen bir durum.
  • Derin bir çırpma kabına kırdığınız yumurtayı 2 dakika kabarana kadar mikser ile çırpın.
  • Kabarmış olan yumurtaya şekeri ve tuzu ekleyerek köpük köpük olana kadar 2 dakika daha çırpın.
  • Sırada sıvı malzemelerimiz var, yumurta ile şekere sıvı yağ ve sütü sırasıyla ekleyin, çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri bir yerde toplayıp mutlaka elekten geçirin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip biraz harmanladıktan sonra sıvı karışıma kontrollü olarak ekleyin.
  • En son damla çikolatanın yarısını ekleyin, diğer yarısını ayırın.
  • Muffin kaplarınıza paylaştıracağınız kek karışımının üzerine ayırdığınız damla çikolataları serpiştirin.
  • Eğer daha çok çikolata istiyorsanız pişirmeden önce muffinlerinizin orta kısmına 1 kare çikolata koyabilirsiniz.
  • Muffinleri 180 derecede kontrollü olarak 15 dakika pişirebilirsiniz. İlk 10 dakika açıp kontrol etmemeniz içerideki sıcaklığı kaybetmemek açısından önemli.
  • Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan ile orta kısımlarını kontrol edebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 130gCalories: 522kcalCarbohydrates: 59.75gProtein: 91gSaturated Fat: 27.6gSugar: 49.69gCalcium: 0.3mgIron: 0.11mg
Etiket muffin tarifi

Airfryerda Muffin Yapmanın Püf Noktaları

Airfryer muffin tarifi için püf noktalar yumurta ile başlıyor. Yumurtayı iyice çırpmak ve kekin içine baloncukları hapsetmek oldukça önemli. Yumurta; özellikle içerisine tuz, şeker gibi kıvamını artıracak muffin malzemeleri eklendikçe katı yapısı daha da güçlenir. 

Yumurta beyazının içerisinde uzun protein yapıları vardır. Bu protein yapılarını içeren moleküller ise amino asitleri oluşturur. Amino asitlerin bir kısmı suda çözünürken bir kısmı da çözünmeyip proteinin kıvrılmış bir hâle gelmesini sağlıyor. 

Yumurta beyazlarını çırparken içerisine giren hava, çözünmeyen kısımların açığa çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle de yumurta beyazı çırptıkça daha katı hâle geliyor. Yumurtayı kabartmak bu açıdan kek, mereng gibi ürünlerde önemli görülür.

muffin tarifi4

Diğer bir nokta ise muffin kalıplarını yağlamamak. Muffin kapları zaten iç yüzeyi yapıştırmayan ürünler olduğundan muffin yapımı sırasında kaplarınızı yağlamaya ihtiyacınız yoktur. Yağlamanız durumunda kekiniz kabarırken yüzeye tutunamazsa muffin kek kabaramayabilir.

Damla çikolatalı muffin için seçtiğiniz çikolatanın içeriği de önemlidir. Erime sıcaklığı daha yüksek olan ürünleri seçmeniz kek, kurabiye gibi lezzetler için önemlidir. Damla çikolataların formunun bozulması istenmeyen bir durum. Bu yüzden yağ oranı daha yüksek çikolataları tercih edilirsiniz.

Çikolata demişken, çikolatanın lezzetini artıran bazı ürünler vardır ki çikolatalı lezzetlerde kullanmanızı tavsiye ederiz; bunlardan biri de tuz! Tuz hem yumurtanın kabaran formunu kalıcı hâle getirir hem de çikolatanın lezzetini yükseltir.

Airfryer muffin kek tarifi pişirme tavsiyelerine gelirsek; sürekli açıp kontrol etmek içerideki ısıyı düşürecektir bu yüzden 10 dakika kadar pişmesine mutlaka müsaade edin. Daha sonraki aşamada 1-2 kere kontrol edebilirsiniz.

Damla Çikolatalı Muffin Sunum Önerileri

Çikolatalı muffin pişti, mis gibi kokuyor! Peki nasıl sunabiliriz? Muffin kek tarifi çikolatalı olduğunda zaten rengiyle kokusuyla iştah kabartıyor. Güzel bir servis ve sunumla misafirlerinizin beğenisini toplaması çok kolay!

Sunum için eğer isterseniz üzerine bir krema hazırlayarak muffinlerinizi cupcake hâline getirebilirsiniz ve üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz. Başka bir öneri olarak ise; yenilebilir çiçekleri hiç duymuş muydunuz? Eğer ulaşmanız kolay ise sunum yaparken yenilebilir çiçekler ya da süs malzemeleri kullanabilirsiniz. Hem farklı bir görüntü yakalar hem de pozitif bir enerji yaymış olursunuz.

Sunum için sofra grubu kategorisinde bulunan servis ürünlerinden yardım alabilir, görsel şöleni sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Renkli muffin kağıtları ile çok şık duracaktır. Bir diğer seçenek ise ayaklı stand gibi kek servis ürünleri olabilir. 

Muffinlerinizi kalıplarından çıkardıktan sonra ortadan kesip porsiyonlayarak üzerlerine biraz çikolata sosu döküp kek ve pasta takımları ile sunum yapabilirsiniz. Rendelenmiş çikolata serpmek tabakta çok şık gözükecektir.

Sunum yaparken yan ürün olarak çilek, muz gibi meyveler kullanabilir tabağınızı süsleyebilirsiniz. Hem renkli bir görüntü hem de iştah açıcı bir lezzet olacaktır. Çikolataya yakışan kırmızı meyveler ile lezzeti tamamlayabilirsiniz.

muffin tarifi3