tavuk sis1

Izgara Lezzetinde Airfryer Tavuk Şiş Tarifi

Izgara Lezzetinde Airfryer Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk yemekleri neredeyse herkes tarafından sevilir. Farklı tariflerle hazırlanabilmelerinin yanı sıra çeşitli baharatlar eklendiğinde oldukça lezzetli bir seçenektir. Üstelik farklı tekniklerle pişirebileceğiniz bu yemekleri günün ayrı öğünlerinde de dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Tavuğun en lezzetli hâllerinden biri olan tavuk şiş, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz seçenekler arasında yer alır.  Airfryer tavuk şiş tarifiyle bu yemeği ister kendiniz isterseniz de misafirleriniz için kolayca pişirebilir ve sunabilirsiniz. 

Son zamanların popüler fritöz modelleri arasında yer alan airfryerlar kullanışlı özellikleriyle Karaca’da yer alır. Birçok yemeği lezzetle pişirmek için tercih edebileceğiniz bu modeller, leziz yemekler hazırlamak için oldukça idealdir. Pratik tavuk şiş yapımı için kullanabileceğiniz airfryer modelleriyle hem hızlı hem de nefis sonuçlar elde edebilirsiniz. Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Ruby modeli, köz lezzetinde tavuk şiş tarifi airfryer cihazında hazırlamanız için ihtiyacınız olan tüm özellikleri barındırır. 

Tavuk çöp şiş nasıl yapılır sorusu sıklıkla merak edilir. Bu tarifi, gerekli malzemeleri temin ettikten sonra Karaca’nın elektrikli pişirme grubunda yer alan ürünlerle pratik bir şekilde hazırlamanız mümkün. Yenilikçi teknolojiyle üretilen küçük ev aletleri, tariflerinize tat katacak özelliklerle donatılmıştır. Tavuk şiş airfryer tarifi için bu ürünlerden yararlanarak mutfağınızda yeni bir lezzet sırrına sahip olabilirsiniz. 

tavuk sis3

Airfryer Tavuk Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

Airfryer tavuk çöp şiş tarifi hem pratikliği hem de lezzetiyle tercih edilen bir yemektir. Özellikle beyaz et sevenlerin bayılacağı bu yemek, Karaca’nın airfryer modellerinde oldukça kısa bir sürede hazırlanabilir. Az malzemeyle lezzetli sonuçlar elde edebileceğiniz airfryer tavuk çöp şiş tarifinde tavuğun dilediğiniz kısmını kullanabilirsiniz. Yararlanabileceğiniz  çeşitli sebzeler ve baharatlar ise yemeğinizin lezzetini artırmaya yardımcı olacaktır. 

Yumuşacık ve lokum kıvamında bir sonuç için etleri düzgün bir şekilde soslamanız oldukça önemli. Sosu hazırlarken sevdiğiniz baharatları içerisine ekleyerek kendinize özel bir tarif de oluşturabilirsiniz. Her ne kadar tavuğun bütün kısımları kullanılmaya uygun olsa da göğsü ve pirzolasını tercih ederek daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Etleri keserken faydalanabileceğiniz bıçak seti modellerine ise farklı seçenekleri ile Karaca’dan ulaşabilirsiniz.

Çöp şişe geçirerek pişireceğiniz etlerde kebap lezzeti almak için airfryer modellerinden yararlanabilirsiniz. Tavuk şiş nasıl yapılır sorusunun cevabı için okumaya devam edin.

tavuk sis

Airfryerda Tavuk Şiş

Airfryer çöp şiş tavuk tariflerinizi pratik bir şekilde hazırlamanıza imkân verir. Göğüs eti, çeşitli sebzeler ve baharatlarla yapılan bu tarif öğle ve akşam yemeklerinde sofralarınızı süsleyebilir.
Hazırlama Süresi 2 saat
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 2 saat 20 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 126 kcal

Airfryerda Tavuk Şiş Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryerda Tavuk Şiş Malzemeleri
  

  • 1 kg göğüs ya da pirzola eti
  • Yeşil biber
  • Domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça

Airfryerda Tavuk Şiş Nasıl Yapılır
 

  • Tavuğu kuşbaşından biraz daha büyük olacak şekilde küp küp doğrayın.
  • Orta boy derin bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası, yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı kimyon ve 2 diş sarımsağı rendeleyerek ekleyin.
  • Kaba eklediğiniz malzemeleri bir tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice karıştırın.
  • Hazırlanan sosun içerisine doğradığınız etleri ekleyin ve sosla birlikte iyice karıştırarak harmanlayın.
  • Sosu hazırladığınız ve etleri eklediğiniz kabın üzerini düzgün bir şekilde kapatıp buzdolabında 2 saat tavuk şiş sosu ile marine olması için dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada kullanmak istediğiniz kadar kapya veya yeşil biberi temizleyip şişe girebilecek şekilde doğrayın. Ardından aynı işlemi domatesler için de gerçekleştirin. Bu noktada çeri domates tercih ederseniz doğramadan direkt şişlere geçirebilirsiniz.
  • 2 saatin ardından dinlenen etleri buzdolabından çıkarın.
  • Tavukların çöp şişten kolayca ayrılabilmesi için şişleri güzelce ıslatın.
  • Ardından şişlere sırasıyla et, biber ve domates olacak şekilde dizin.
  • Airfryerı kullanıma hazır hâle getirin.
  • Sonrasında çöp şişleri airfryerda üst üste gelmeyecek şekilde düzgünce yerleştirin.
  • Cihazı 200 derecede 20 dakika olacak şekilde ayarlayın
  • Yaklaşık 20-25 dakika pişirdikten sonra airfryer çöp şiş tarifiniz hazır olacaktır. Artık yemeği servis edebilirsiniz!

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 126kcalCarbohydrates: 3.3gProtein: 18gSaturated Fat: 13.9gCholesterol: 50.06mgSodium: 0.31mgPotassium: 319mgVitamin A: 74IUVitamin C: 3mgCalcium: 39mgIron: 0.94mg
Etiket tavuk şiş tarifi

Airfryerda Tavuk Şiş Yapımı Püf Noktaları

Mangal yapmak için uygun bir ortama sahip değilseniz evde kendi alanınızda da aynı lezzette tavuk şiş yapabilirsiniz. Eğer lezzeti ve yumuşaklığı yerinde olsun istiyorsanız göğüs ya da kemiksiz pirzola eti tercih edebilirsiniz. Bunun ardından dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise marine etme işlemidir. Tavuk şiş marine edilirken sosun içerisinde ne kadar fazla kalırsa lezzeti ve yumuşaklığı o kadar iyi olacaktır. 

Dinlendirme işlemlerinin ardından etleri şişe geçirme kısmında da dikkatli davranmalısınız. Eğer etleri şişe çok sıkıştırarak dizerseniz tavuk iyi bir şekilde pişmeyebilir ve çiğ kalabilir. Ek olarak şişleri ıslatmanız da sunum aşamasında yüksek oranda pratiklik sağlar. Bu sayede yemeğiniz piştikten sonra tavukları kolayca ayırabilirsiniz. Ayrıca bu işlemi çok daha kolay gerçekleştirebilmek için Karaca hazırlık gereçleri seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Airfryerda tavuk şiş de dahil olmak üzere birçok yemeği hızlıca pişirebilirsiniz. Çeşitli yiyecekleri çok daha hızlı bir şekilde hazırlamanıza imkân veren bu cihazlar, mutfaklarınıza pratiklik katar. Peki, airfryer tavuk şiş kaç dakikada pişer? Cihaz, sıcak hava teknolojisi sayesinde yemeğinizi kurutmadan yaklaşık 20-25 dakika içerisinde hazır hâle getirecektir. Bu noktada et için doğru ısı ayarını seçmeli ve tavuk şiş tarifi için yukarıdaki talimatları takip etmelisiniz.

tavuk sis2

Tavuk Çöp Şiş Sunum Önerileri

Hazırladığınız yemeğin lezzeti kadar sunumu da bir o kadar önemlidir. Pişirdiğiniz tavuk şişleri estetik bir şekilde sunarak sofranızın daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Karaca’nın sofra grubu içerisinde yer alan yemek takımı gibi ürünler, yemeklerinizin servisi için hem kullanışlı hem de göz alıcı seçenekler sunar. Böylece sofranızın çok daha hoş gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Masanızı çeşitlendirmek için tavuk şişin yanına ne gider diye merak ediyor olabilirsiniz. Tarifinizi pilav veya makarna gibi yemeklerle birlikte servis ederek zengin bir menü hazırlayabilirsiniz. Tavuk eti yüksek oranda protein içerdiğinden yanında karbonhidrat ve vitamin değeri yüksek olan yiyecekler de iyi bir tercihtir. Karaca 6 kişilik yemek takımı modelleri birçok farklı yemeği bir arada, şık bir şekilde sunmanıza imkân verir. Tavuk şiş sunumunda bu parçaları tercih ederek masalarınızı güzelleştirebilirsiniz.