tavuk kanat1

Köz Tadında Airfryer Tavuk Kanat Tarifi

Köz Tadında Airfryer Tavuk Kanat Tarifi

Evinizde akşam yemekleriniz için tavuk kanat yapmayı düşünüyor, köz kokusu oluşumundan endişeleniyorsanız yenilikçi bir yöntem deneyebilirsiniz. Köz tadında airfryer tavuk kanat tarifi ile arzu ettiğiniz bu lezzete ulaşabilir, akşam yemeğinize bu özel seçeneği dâhil edebilirsiniz.

Karaca küçük ev aletleri kategorisinden satın alabileceğiniz airfyer modelleriyle yemeklerinizi çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapmanız mümkün. Tavuk kanat sosu ile leziz sonuçlar elde edebilirsiniz. Sosu hazır alabileceğiniz gibi aynı zamanda tarifte yer alan şekilde evde hazırlamayı da deneyebilirsiniz. Airfyer tavuk kanat pişirme için sizin ve sevdiklerinizin damak tadına uygun soslar kullanabilirsiniz.

Cazip bir tavuk kanat ızgara için dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da sunumdur. Lezzetli yemeği ailenize ikram ederken zevkinize göre alabileceğiniz Karaca yemek takımı parçalarıyla sofranızın daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Airfryer tavuk kanat pişirme aşamasından sonra lezzetini güzel bir masayla güçlendirerek kendiniz ve sevdikleriniz için akşam yemeklerinizi şenlendirebilirsiniz!

tavuk kanat2

Airfryerda Tavuk Kanat Nasıl Yapılır?

Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Ruby, köz tadında tavuk kanat tarifi için kullanabileceğiniz bir üründür. Bu cihazı kullanarak yemeğinizi çok daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken faktörler arasında kullanacağınız baharatlar ve soslar bulunur. Bu nedenle airfryer kanat tarifi kapsamı oldukça geniştir. Sık sık kullanılan baharatlar; pul biber, karabiber ve kimyondur. Siz de çıtır çıtır kanatlar için bu malzemeleri sosa dâhil edebilirsiniz.

tavuk kanat

Airfryer Tavuk Kanat

Leziz marine sosuyla köz tadında airfryer tavuk kanat tarifi ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Tarifi adım adım takip ederek ve püf noktalarına da göz atarak köz lezzetine ulaşabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 1 saat
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 1 saat 30 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 506 kcal

Airfryer Tavuk Kanat Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer Tavuk Kanat Malzemeleri
  

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Airfryer Tavuk Kanat Nasıl Yapılır
 

  • Büyük bir kâsenin içerisine karabiber, pul biber, kekik, domates salçası, ayçiçek yağı, kimyon, toz biber, tuz ve ezilmiş iki diş sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • Tavuk kanat marine için kanatları kâseye ekleyip her yerini sosa bulayın.
  • Sosladığınız kanatları, bir saat boyunca buzdolabında bekletin.
  • Airfyer tavuk kanat için cihazda uygun modda hazır hâle getirin.
  • Haznenin içine tavukları dizin. Kapağını kapattıktan sonra 15 dakika olarak süresini ayarlayın.
  • Ortalama 10 dakikada bir veya cihaz uyarı verdiğinde haneyi açıp kanatları ters-düz çevirin.
  • Tavuklar tamamen piştiğinde cihazınızı kapatın.
  • Sıcak bir şekilde servis edin.

Besin Değeri

Serving: 236gCalories: 506kcalCarbohydrates: 1.27gProtein: 15.1gSaturated Fat: 16.2gCholesterol: 94.69mgSodium: 613.4mgPotassium: 556.51mgFiber: 0.43gVitamin A: 72.11IUVitamin C: 0.9mgCalcium: 1.15mgIron: 1.74mg
Etiket tavuk kanat tarifi

Airfryerda Tavuk Kanat Yapmanın Püf Noktaları

Airfyer tavuk kanat tarifi için düşündüğünüzden daha lezzetli bir yemek ortaya çıkarmanız mümkün. Bu noktada Karaca elektrikli pişirme aletleri kategorisinden size uygun airfyerı satın alarak tarifinize lezzet katabilirsiniz. Cihaz sayesinde kanatlar dilediğiniz gibi çıtır çıtır pişer.

Tavuk kanat nasıl yapılır sorusunun bir diğer önemli noktası sostur. Seçtiğiniz baharatların tavukla uyumlu olması gerekir. İsteklerinize göre değişse de olmazsa olmaz baharatlar; karabiber, pul biber, tuz ve kekik şeklinde sıralanabilir. Aynı zamanda zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Böylece tavuk kanat airfryer tarifiniz çok daha lezzetli hâle gelecektir.

Kanatları airfyerda pişirmeden bir gece önce marine ederek bekletirseniz sos ete iyice işleyebilir. Eğer buna vakit ayıramıyorsanız bir saat boyunca buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Bu sayede airfryer tavuk kanat yapımı sırasında marinasyonu etkili şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca tüketim sırasında da lezzetinde büyük bir fark olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

tavuk kanat3

Tavuk Kanat Sunum Önerileri

Bir yemeğin tadı kadar sofrada nasıl göründüğü de önemlidir. Hava fritözü ile yaptığınız tavuk kanatları için masaya öncelikle bir örtü serebilirsiniz. Böylece şık bir masada sevdiklerinizle birlikte yemeklerinizi yiyebilirsiniz.

Sunumda dikkatli olmanız gereken diğer durum, kullandığınız servislerdir. Servis sunum ürünleri arasında birçok seçenek bulunur. Nasıl bir masa oluşturmak istediğinizi düşünerek seçiminizi kolayca yapabilirsiniz. Bu sayede sunum tabağı modelleriyle sofranızı tamamlayabilirsiniz.

Sunumun yanında ana yemeğinize eşlik edecek diğer detayları da düşünmenizde fayda vardır. Tavuk kanat yanına ne gider diye merak ediyorsanız salata ve pilav uygun seçeneklerin başında gelir. Aynı zamanda öncesinde çorba içebilirsiniz. Bunların yanında yemeğe eşlik edecek içeceklere yer verebilirsiniz. Örneğin; gazlı içecekler sunabilir veya ayran gibi daha geleneksel tatlara yönelebilirsiniz.

Karaca airfryer tavuk kanat sunumunuz için masanızın şık ve güzel görünmesi gerekir. Özel bir gün veya günlük rutininiz için bu yemeği yapıyorsanız Karaca’da bulunan yemek takımları arasında seçim yapabilirsiniz. Daha kolay tercihte bulunabilmek adına kaç kişiyle birlikte yemek yiyeceğinizi belirleyerek 6 veya 12 kişilik yemek takımı modellerine göz atabilirsiniz.

Sunum tabaklarınızın yanında çatal bıçak takımını da doğru bir şekilde yerleştirmelisiniz. Böylece düzenli görünen bir masa hazırlamış olursunuz. Karaca sofra grubu kategorisi içerisinde ihtiyacınız olabilecek çeşitli ürünler mevcuttur.