tavuk pirzola1

Leziz mi Leziz Airfryer Tavuk Pirzola Tarifi

Leziz mi Leziz Airfryer Tavuk Pirzola Tarifi

Akşam ve öğle yemeklerinizde tüketebileceğiniz tavuk pirzola, öğünlerinizi protein açısından zengin kılar. Sebze ve yeşilliklerle yapacağınız sunumlarla vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılarken aynı zamanda tabaklarınızda iştah açıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Tavuk pirzola tarifi için malzemeleri oranlayarak kişi başına düşen porsiyon gramı ve kaloriyi diyet listesi, misafir sayısı gibi etkenlere göre ayarlayabilirsiniz. Bu sayede her türlü yeme alışkanlığına hitap edebilecek airfryer tavuk pirzola tarifi seçenekleri hazırlamanız mümkün.

Tavuk pirzola tarifi için uygulayabileceğiniz çok sayıda farklı yöntem vardır. Dışı kıtır ve içi yumuşacık bir sonuç için airfryer kullanabilirsiniz. Karaca mutfak grubu ürünleri arasında yer alan bu cihazlar, tariflerinizi çok daha hızlı ve lezzetli bir şekilde hazırlamanıza imkân verir. 

Siz de airfryer tavuk pirzola nasıl yapılır diye merak ediyorsanız okumaya devam edebilirsiniz. Yemeğinizin kıvamını tam ayarlamak ve kolayca nasıl yapılacağını öğrenmek için aşağıdaki önerileri uygulamanız yeterlidir. Böylece leziz mi leziz airfryer tavuk pirzola tarifini her canınız çektiğinde yapabilirsiniz.

tavuk pirzola2

Airfryerda Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?

Tavuk, içindeki besleyici ögeler ve kolay pişirilmesi sayesinde sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Lezzetli ana yemek türlerinden biri olan tavuk pirzola, tadını doğru ölçülerle yapılmış sosundan alır. Tavuk pirzola tarifleri için farklı şekillerde soslar hazırlayabilirsiniz. Tercihen sarımsak gibi ürünler ekleyerek kendi özgün tarifinizi bulabilirsiniz. Varlığı ağızda hissedilmeyecek şekilde ufaltacağınız sarımsağı Karaca hazırlık gereçleri kategorisinden seçtiğiniz rendeyle kıyabilirsiniz.

Airfryer kullanıcıları tarafından merak edilen konulardan biri de tavuk pirzola kaç dakikada pişer sorusudur. Pek çok farklı tarifi pratik bir şekilde hazırlamanıza imkân veren airfryer tavuk pirzola yapımında da oldukça maharetlidir. 

Airfryer tavuk pirzola kaç dakikada pişer sorusuna yaklaşık 15 dakika yanıtını vermek mümkündür. Üstelik bu kısa sürede yemeğiniz tam istediğiniz kıvamda olur. Sağlıklı bir öğün hazırlamak için daha az yağ kullanmak istiyorsanız airfryer tavuk pirzola tarifi tam size göre.

Kolay ve hızlı şekilde airfryer tavuk pirzola pişirme işlemini tamamlamak istiyorsanız Karaca elektrikli pişirme kategorisine göz atabilirsiniz. Yemeğinizin her noktasını eşit şekilde pişiren ve defalarca tavuklarınızı döndürmenize gerek bırakmayan hava fritözü seçenekleri mutfağınızdaki pratik yardımcınız olabilir. Karaca airfryer tavuk pirzola tarifiniz için bu cihazlardan yararlanarak arzu ettiğiniz sonuçları daha kısa sürede elde edebilirsiniz.

tavuk pirzola

Airfryer Tavuk Pirzola

Tavuk pirzola airfryerın közleme seçeneğinde pişirilir. Kolay hazırlanan, pratik bir ana yemektir. Salça, zeytinyağı, limon, sarımsak ve baharatların karışımı olan tavuk pirzola sosu, tarifinizin lezzeti için oldukça önemlidir.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 25 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 3
Kalori 506 kcal

Airfryer Tavuk Pirzola Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer Tavuk Pirzola Malzemeleri
  

  • 6 parça tavuk pirzola
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak isteğe bağlı

Airfryer Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır
 

  • 6 parça tavuk pirzolanızı geniş bir kabın içerisine alın.
  • Üstüne zeytinyağı, baharatlar, sarımsak, yarım limon suyu ve salçayı ölçülerine göre ekleyip 2 dakika kadar ellerinizle karıştırın. Zamanınız varsa bir süre marine edebilirsiniz.
  • Pirzolaları airfryera birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
  • Dizdiğiniz tavukları közleme seçeneğinde 15 dakika pişirin.
  • Pişen pirzolaları yassı bir tabağa alıp sunumunu yapın.
  • Sıcak servis etmeyi unutmayın.

Besin Değeri

Serving: 380gCalories: 506kcalCarbohydrates: 35.71gProtein: 31.85gSaturated Fat: 11.4gPolyunsaturated Fat: 20.45gTrans Fat: 0.3534gCholesterol: 277.4mgSodium: 169.79mgPotassium: 693.37mgSugar: 0.22gVitamin A: 197.78IUVitamin C: 63.03mgCalcium: 31.67mgIron: 1.31mg
Etiket tavuk pirzola

Airfryerda Tavuk Pirzola Yapmanın Püf Noktaları

Ana yemeğiniz için seçtiğiniz tavuk pirzola airfryer tarifi yapımında bilmeniz gereken bazı detaylar vardır. Bunlar, yemeğinizin tadını güzelleştireceği gibi mutfakta geçireceğiniz zamanı azaltır. Airfryerda tavuk pirzola nasıl pişirilir diyorsanız işinizi kolaylaştıracak püf noktalardan bazıları şunlardır:

  • İyi kurulanmamış tavukların dışının kızarması uzun sürebilir. Bu nedenle tavukları öncelikle kurulayın. 
  • Sosun tavuğu daha iyi marine etmesini istiyorsanız 30 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Bekleme süresini uzatmak, lezzeti artırmanızı sağlar. Ancak vaktiniz kısıtlı ise bu nokta opsiyoneldir.
  • Pratik şekilde yemeklerinizi yapabilmek için Karaca küçük ev aletleri seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Ruby modeliyle kısa sürede tavuk pirzola tarifiniz hazır hâle gelir.
  • Daha iyi bir kızartma performansı için airfryerınızın seçeneklerinden közleme veya ızgara kısmını tercih etmelisiniz. Eğer seçenekler arasında yoksa derece ayarını 180 °C (356 °F) sıcaklığına getirmelisiniz.
  • Tavukları cihazınıza birbirlerine temas etmemelerine dikkat ederek homojen bir şekilde yerleştirin. Eğer fritözünüzün haznesi küçükse iki seferde pişirebilirsiniz.
  • 15 dakikalık pişirme süreniz boyunca aralıklı olarak yemeğinizi kontrol etmelisiniz. Bu şekilde tavuk etinizin kalınlığına ve sertliğine göre değişebilecek kızarma aşamalarını rahatlıkla takip edebilirsiniz.
  • Daha çıtır pirzolalar elde etmek için pişirme süresinin ortalarında tavukların dışlarına yağ sürebilirsiniz. Fazladan yağ kullanmak istemeyen kullanıcılar için bu nokta opsiyoneldir.

Bu noktaları göz önünde bulundurarak daha lezzetli bir sonuçlar alabilir, yemeğinizin tadını fazla enerji harcamadan üst seviyelere çıkarabilirsiniz.

tavuk pirzola3

Tavuk Pirzola Sunum Önerileri

Özgün bir sunumun ilk şartı şık tabak ve çatallarla servis hazırlanmasıdır. Bu noktada, Karaca’nın sofra grubu kategorisinde yer alan ürünlerle sunumunuza şıklık katabilirsiniz. Yemek takımları içerisinde yer alan kullanışlı ve estetik parçalarla tariflerinizin lezzetine görselliğin gücünü ekleyebilirsiniz. Tavuk pirzola gibi lezzetli ana yemeklerinizin sunumu için Karaca Streamline Serisi Yemek Takımları uygun bir tercih olabilir.

Sunumunuza renk katmak için tarifinizin yanına farklı yiyecekler de ekleyebilirsiniz. Tavuk pirzola yanına ne gider sorusuna farklı sebze çeşitleriyle yanıtı verilebilir. Havuç, domates, patates ve biber gibi malzemeler hem pirzolanın lezzetine eşlik eder hem de servisinizin estetiğine de katkıda bulunurlar.

Sunumlar için mevsim yeşilliklerini de tabağınıza ekleyebilirsiniz. Fesleğen, maydanoz, roka, marul gibi ürünler zengin bir görünüm elde etmenizi sağlarken sağlıklı bir servise de olanak verir. Sebze ve yeşillikleri tabağınıza eklerken renk uyumuna dikkat ettiğinizde tarifiniz çok daha cazip görünebilir.

Sunumunuza ekleyebileceğiniz bir diğer seçenek de limon dilimleridir. Farklı şekiller vermek adına limon oldukça elverişlidir. Kolay kesilip oyulan yapısı sayesinde yaptığınız figürler ve sunumlar eğlenceli bir görünüm oluşturmanıza da fırsat tanır. 

Tavuk pirzola yanına en çok yakışan gıdalardan biri de soslardır. Yoğurtlu, acılı, mayonezli soslar eşliğinde servis etmek; tabağınıza iştah açıcı bir görünüm verir. Ayrıca soslarınızı farklı desenler oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Pirzolaların yanına sebze ve yeşillik gibi gıdaları eklediğinizde hem görüntü hem de sağlık açısından dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.