elmali kurabiye1

Nefis Harcıyla Airfryer Elmalı Kurabiye Tarifi

Nefis Harcıyla Airfryer Elmalı Kurabiye Tarifi

Mutfakların vazgeçilmez aletlerinden biri hâline gelen airfryer, sadece sağlıklı kızartmalar için değil, nefis tatlılar hazırlamak için de ideal bir yardımcıdır. Geleneksel fırınların aksine daha az yağ ile çıtır sonuçlar alabileceğiniz cihazda hazırlayacağınız elmalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz.

Airfryerın avantajı yalnızca kullanım kolaylığından kaynaklanmaz. Mutfakta birçok işlemi daha kısa sürede halletmenize izin veren bu cihaz, elmalı kurabiye yapımı için harcayacağınız zamanı azaltır. Küçük ev aletleri arasında bulabileceğiniz bu cihazlar, tariflerinize hem sağlık hem de lezzet açısından yeni bir boyut kazandırır.

Karaca, airfryer kurabiye tarifi için kullanabileceğiniz pek çok ürüne ev sahipliği yapar. Ürünleri ve özelliklerini inceleyerek mutfağınızda yardımcınız olacak modeli seçebilir ve hemen sipariş edebilirsiniz.

Cihazınızla kısa sürede kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifini hazırlayabilir, en lezzetli hâliyle sevdiklerinize sunabilirsiniz. Airfryer kurabiye tarifleri arasında favorilerden olan elmalı kurabiye, tadını iç harcından alır. Yumuşak bir hamur ve doğru metotlarla pişirilmiş iç harçla yapacağınız tatlının lezzeti damaklarda kalır. 

elmali kurabiye2

Airfryerda Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yetişkinlerin ve çocukların severek yediği elmalı kurabiye tarifi kolay yapımıyla mutfaklarda kokusu sık duyulan seçenekler arasında yer alır. Hafif tadıyla öne çıkan tarifi yapmadan önce airfryer kurabiye kaç dakikada pişer diye düşünebilirsiniz. Zaman kaybetmemek adına dışarıdan tatlı satın almanıza gerek kalmadan Karaca’da bulunan fritöz ailesi üyeleriyle yalnızca 12 dakikada pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Elmalı kurabiye kaç derecede pişer sorusu da merak edilen diğer bir konudur. 180 derecelik pişirme ayarıyla her yeri eşit şekilde pişmiş bir tatlı elde edebilirsiniz. Kolay elmalı kurabiye tarifi sayesinde tatlınızın kıvamı hakkında endişe etmenize gerek kalmadan pişirebilirsiniz.

Airfryer kurabiye, sevdikleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli tatlı seçeneklerinden biridir. Elektrikli pişirme aletlerini kullanarak mutfaktaki iş yükünüzü azaltabilir, bu enfes tatlıyı yorulmadan hazır hâle getirebilirsiniz. Elmalı kurabiye nasıl yapılır diye merak ediyorsanız detaylı adımları aşağıda bulabilirsiniz.

elmali kurabiye

Airfryerda Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye

Elmalı kurabiye tarifi, hızlı ve kolay şekilde yapılabilecek bir tatlı seçeneğidir. Leziz görüntüsü ve damakta kalan tadıyla airfryerda yaptığınız elmalı kurabiye tarifi kıyır kıyır bir kıvamda olacaktır.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 12 dakika
Toplam Süre 27 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 10
Kalori 613 kcal

Airfryerda Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryerda Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Malzemeleri
  

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Airfryerda Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır
 

  • Elmalı kurabiye tarifi hamuru için un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Pudra şekerini hamura, normal şekeri iç harcına eklemeniz gerektiğini unutmayın.
  • Homojen bir görüntü elde ettikten sonra yavaş yavaş unu ilâve etmeye başlayın. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettiğinizde yoğurma işlemini bitirebilirsiniz.
  • Elmaları tercihinize göre kabuklu veya kabuksuz bir şekilde rendeleyin. Rendelenmiş elmaları ve şekeri tavaya alın. Suyunu salıp çekene kadar karıştırmaya devam edin.
  • İç harca tarçın ekleyip 2 dakika daha karıştırın. İşlem bittikten sonra geniş bir kaba alıp soğumaya bırakın.
  • Harcı hazırlarken dinlenmiş hamurunuzu merdane yardımıyla açıp çay veya su bardaklarının ağız kısımlarını kullanarak kesin. Dilerseniz bardak yardımı olmadan istediğiniz şekli de verebilirsiniz.
  • İç harcı, kestiğiniz hamurun ağzını kapatabileceğiniz oranda yerleştirin. Hamuru ikiye katlayıp birbirine değen kısımları parmaklarınızla bastırarak kapatın.
  • Elmalı kurabiyelerinizi airfryer haznesine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. 180 derecede 12 dakika pişirin. Pişirme süresi içinde ara ara kurabiyelerinizi kontrol edebilirsiniz.
  • Yassı bir tabağa aldığınız sıcak kurabiyelerinizin üstüne pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
  • Hem sıcak hem soğuk servis için uygundur.

Besin Değeri

Serving: 180gCalories: 613kcalCarbohydrates: 72.33gProtein: 9.96gSaturated Fat: 12.5gMonounsaturated Fat: 9.12gCholesterol: 71.1mgSodium: 210.6mgPotassium: 231.72mgFiber: 2.51gSugar: 21gVitamin A: 142.29IUVitamin C: 6.84mgCalcium: 62.01mgIron: 1.91mg
Etiket elmalı kurabiye tarifi

Airfryerda Elmalı Kurabiye Yapımı Püf Noktaları

Elma kurabiyesi yapmadan önce püf noktalarını bilirseniz elde edeceğiniz sonuçlar daha lezzetli olabilir. Airfryer kurabiye yapımı aşamalarında dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar şunlardır:

  • Elmalı kurabiye malzemeleri arasında yoğurt haricinde hepsi oda sıcaklığında olmalıdır. Yoğurdun soğuk eklendiği hamurun kıvamı daha idealdir.
  • Hamurunuzu fazla yoğurmak tatlınızın kıvamını daha güzel yapmayacaktır. Aksine kulak memesi kıvamını yakaladığınız anda yoğurma işlemini bitirmelisiniz.
  • Tam kıvamında bir hamur elde etmek için Karaca mutfak şefi ürünlerinden size ve mutfağınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Sizin yerinize yoğurma işlemini yapan bu ürünler sayesinde kurabiyenizin kıvamını daha rahat ayarlayabilirsiniz.
  • İç harcı hazırlamaya başlamadan önce hamurunuzu yoğurmanız önerilir. Bu, hamurunuzun dinlenmesine ve daha iyi kabarmasına imkân verir.
  • Elmaların suyunu salıp geri çekmesiyle harcın esas tadı oluştuğundan rendeleme işlemi sonrası suyunu sıkmadan pişirme işlemine geçebilirsiniz.
  • İç harç soğuduktan sonra hamurlarınızın içine yerleştirin. Sıcak hâlde hamurla buluşan harç, rahat şekil vermenizi engeller.
  • Tatlınızın iyi pişmesi için hamuru kalın açmamaya dikkat edin. Böylece piştiğinde ağızda çiğ bir tat bırakmayacaktır.
  • Airfryer elmalı kurabiye pişirme sırasında belli aralıklarla kontrol etmeniz gerekir. Her cihaz aynı sürede işlemi tamamlamayabilir. Bu yüzden ortalama 8 dakika sonra kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Ruby sayesinde kurabiyeleriniz piştiğinde haberdar olabilirsiniz.
  • Eğer tatlınızın tamamını hemen tüketmeyecekseniz sadece bir kısmının üzerine pudra şekeri dökün. Bekleyen kurabiyelerin üzerindeki pudra şekeri sulanmaya sebep olabilir. Öncesinde hepsine serptiyseniz saklama kabında veya streçleyerek saklamayın. Bu, onların nemlenmesine sebep olur. Böyle durumlarda saklamak için temiz bir havluyu üzerine örtmeniz yeterlidir.

Bu önerileri dikkate aldığınızda kıyır kıyır elmalı kurabiye tadını damağınızda hissedersiniz. Doğru saklama koşullarını oluşturduğunuzda tatlınızı günlerce bayatlamadan tüketebilirsiniz.

elmali kurabiye3

Elmalı Kurabiye Sunum Önerileri

Yemeği, iştah açıcı kılan etkenlerden biri de sunumdur. Kendinizi, misafirlerinizi ve çocuklarınızı yaratıcı sunumlarınızla şımartabilirsiniz. Güzel bir sunumun ilk ögesi şık bir servis tabağı tercihidir. 

Karaca kek ve pasta takımları arasından tarzınıza, ihtiyacınıza uygun takımı seçebilirsiniz. Ayrıca herkesin kurabiyesini kendi alabileceği Karaca kurabiyelik ürünlerinden birini tercih ederek kurabiyeleri masanıza yerleştirebilirsiniz. Mevsim meyvelerini de kullanarak dikkat çeken, eğlenceli tasarımlar yapabilirsiniz. 

Kurabiyelerinizi tabağınıza belli bir düzende dizdikten sonra pudra şekerini üstüne serpebilirsiniz. Tercihen bu aşamada tarçın da kullanabilirsiniz. Elmalı kurabiyeler, henüz sıcakken yanına dondurma koyup servis ederek hoş bir kontrast oluşturabilirsiniz. Ayrıca dondurmayı estetik bir biçimde yerleştirdiğinizde tabağınız daha cazip gözükür.Karaca sofra grubu ürünlerinden kahve fincanı veya çay bardağı seçerek içeceklerle de servis edebilirsiniz. Piknik yapacağınız günlerde ise bu deneyimi yaşamak adına Karaca servis sunum kategorisinden şık ve kullanışlı bir termos alabilirsiniz. Böylece saatlerce çay, kahve ve kurabiye keyfinizi sürdürebilirsiniz.