pilav1

Airfryer ile Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

pilav2
pilav1

Pirinç Pilavı

Tereyağı, tavuk suyu ve baharatlarla lezzetlendirilmiş pirinç pilavı sevilen yemeklerin tamamlayıcısı olarak seçenek olur..
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 332 kcal

Pirinç Pilavı Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Pirinç Pilavı Malzemeleri
  

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır
 

  • Pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzün.
  • Airfryer kabına pirinçleri, tavuk suyunu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın.
  • Airfryer kabını kapatın ve 180 derece sıcaklıkta 20 dakika boyunca pişirin.
  • Pişme süresi bittikten sonra airfryer kabını açın ve pirinç pilavını spatula yardımıyla karıştırın.
  • Servis yapmadan önce pilavın 5-10 dakika dinlenmesi için bekleyin.

Video

Besin Değeri

Serving: 250gCalories: 332kcalCarbohydrates: 58gProtein: 5.5gSaturated Fat: 6.5gPolyunsaturated Fat: 2.5gCholesterol: 21mgSodium: 305mgPotassium: 135mgFiber: 1.5gSugar: 0.5g
Etiket airfryer tarifleri, pirinç pilavı tarifi

Pirinç Pilavı Malzemeleri

Pirinç pilavı dünya genelinde sevilerek tüketilen pirinç yemeği olarak bilinir. Genellikle yanında et, tavuk, balık gibi protein ağırlıklı yemekler ya da sebze eklenir. Pirinç pilavı yapımı oldukça pratik gerçekleşir. Bu yemeğin eşitli tarifleri bulunabilir. Pirinç pilavı yapmak için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanır:

  • 2 su bardağı uzun taneli pirinç
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu (tercihe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tane Tane Pilav Yapmak için Püf Noktaları

pilav3

Pirinçleri kevgir yardımıyla bol su altında yıkamanız gerekir. Bu işlem pirinçteki fazla nişastayı ve tozları temizler.

Yıkadığınız pirinci su dolu kaba koyup yaklaşık 30 dakika kadar bekletebilirsiniz. Bu işlem pirincin suyu çekmesini ve tane tane pişmesini sağlar.

Pilav yapacağınız tencereyi seçerek içine tereyağı ya da margarini koyabilirsiniz. Isınınca pirinçleri ekleyebilir ve kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak kavurabilirsiniz.

Suyu ya da tavuk suyunu pirinçlerin üzerine ekleyerek karıştırabilirsiniz. Tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edebilirsiniz. Daha sonra kısık ateşe almanız ve yaklaşık 10-15 dakika daha pişirmeniz gerekir. Kapağı açmadan önce buharın kaçmamasına dikkat etmeniz önerilir.

Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatmanız ve kapağı hala kapalı şekilde 10 dakika kadar dinlendirmeniz önerilir. Bu işlem pilavın kıvamını iyileştirir ve tane tane pirinç pilavı olmasını sağlar. Pilavı servis tabağına almadan önce karıştırmamalısınız. Pilavın üst kısmındaki tane tane oluşumu bozulabilir. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra kevgir veya spatula ile hafifçe karıştırabilirsiniz.

Servis Önerisi

pilav4

Pirinç pilavı Türk mutfağının en sevilen ve en çok tüketilen yemeklerinden biri olur. Airfryer ile hazırlanan pirinç pilavı son yıllarda popüler hale gelen sağlıklı ve hızlı pişirme yöntemi olabilir. Bu tarif hem lezzetli hem de pratik bir yemek haline gelir.

Pilavı geniş servis tabağına veya kaseye alarak servis edebilirsiniz. Tabak pilavın lezzeti kadar görsel olarak da önemli yer tutar. Şık tabak veya kase pilavın lezzetini artırır ve görsel açıdan daha hoş hale getirir.

Pirinç pilavının yanına ne gider sorusunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Pilavın üstüne birkaç dal taze maydanoz ve dereotu serpiştirebilirsiniz. Pilavın yeşil görünüm kazanmasına ve taze aroma katmasına yardımcı olur.

Pilavın yanına miktar turşu ekleyebilirsiniz. Turşu pilavın lezzetini dengeleyen fermente tat katmanın yanı sıra probiyotikler bakımından da zengin olur.

Pilavın yanına birkaç dilim limon ve turşu ekleyebilirsiniz. Bu ek pilavın lezzetini artıran ekstra asidik tat ve tazelik katmanın yanı sıra C vitamini bakımından da zenginlik sunar.

Pilavın yanına bir miktar yoğurt ve cacık ekleyebilirsiniz. Yoğurt pilavın yanında yenildiğinde lezzet dengeleyicisi olur. Aynı zamanda probiyotikler bakımından da zengin olur.

Pilavın yanına birkaç parça tavuk veya et eklemesi yapabilirsiniz. Tavuk ve et pilavın yanında yenebilecek en sık kullanılan protein olur ve lezzetini artıran bir tamamlayıcı görevi üstlenir. Bu servis önerileri airfryer ile hazırladığınız pirinç pilavını lezzetli ve görsel açıdan şık şekilde sunabilirsiniz.