domatescorbasi1

Ustasından Domates Çorbası Tarifi

Dünyanın önde gelen yemekleri arasında bulunan domates çorbası, birkaç malzeme ile yapabileceğiniz özel bir lezzet. Domates çorbası çeşitleri, farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Çeşitli malzemelerle yapılan farklı alternatifler mevcut. Ancak en çok bilinen ve popüler olarak tüketilen orijinal domates çorbası, basit bir malzeme listesine sahip. 

Domates çorbası faydaları ile de dikkat çekiyor. Antioksidan içeriği yüksek bir çorba olması, vücuda oldukça yarar sağlıyor. Domatesin içeriğindeki likopenden rahat bir şekilde faydalanabileceğiniz bu yemek sayesinde anti inflamatuar hastalıklara karşı daha dirençli olabilirsiniz. Domates çorbası kalori açısından da avantajlı bir yemek. Bir kase domates çorbası, yaklaşık 150-200 kalori. Siz de lezzeti ve besleyiciliği ile öne çıkan bu çorbayı Karaca derin tencere ile pişirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken içeriği okumaya devam etmek!

domatescorbasi3

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domates çorbası nasıl yapılır sorusunun cevabı, oldukça merak ediliyor. Domates çorbası tarifi, birçok kişinin pratik bir şekilde yapabileceği adımları içeriyor ve yapım aşaması tariflere göre değişiklik gösteriyor. Örneğin; kremalı domates çorbası yapılırken süte ek olarak krema kullanmayı tercih edebilirsiniz. Klasik tariften farklı olarak kremalı domates çorbasında domates salçası ve karabiber eklemesi de yapılıyor. Bunun yanı sıra domates kullanım şekline göre farklı tarifler de bulunuyor. Köz domates çorbası, bu tarif çeşitlerine verilebilecek en iyi örnek. Bu tarifte ek olarak sarımsak, kırmızı biber ve kekik kullanılıyor. Biberler, sarımsaklar ve domatesler çorba yapılmadan önce fırında közleniyor. Domates çorbası baharatları da damak zevkine ve tarif içeriğine göre farklılık gösteriyor. Tuz, nane, karabiber ve kekik; sık kullanılan baharatlar arasında yer alıyor. Domates çorbası malzemelerini orantılı bir şekilde birleştirerek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

domatescorbasi2

Ustasından Domates Çorbası Tarifi

Lezzeti ve yararlı etkileri ile dikkat çeken domates çorbasının farklı hazırlanma şekilleri mevcut. Tarife göre kullanacağınız malzemeler değişiklik gösteriyor. Klasik domates çorbası malzemeleri; domates, süt, tereyağı, un, ve tuzdan oluşuyor. Siz de tarifi adım adım uygulayarak lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Çorba
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 130 kcal

Ustasından Domates Çorbası Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Ustasından Domates Çorbası Tarifi Malzemeleri
  

  • 1,5 çk Zeytinyağı
  • 1,5 çk Buğday Unu
  • 4 adet Domates (orta boy)
  • 1 çk Domates Salçası
  • 1/2 sb Süt
  • 1 ctk Tuz
  • 4 sb Su

Ustasından Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle yağın eritilmesi ve un ile kavrulması işlemi ile tarif yapımına başlayın.
  • Sonrasında Karaca rende ile rendelenmiş domatesler ya da domates sosu, bu karışımın içine ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
  • Üzerine sıcak su ve tuz eklemesi yapılarak pişirmeye devam edin. Bu aşamada isteğe göre et ve tavuk suyu da kullanılabilir. Ancak bu kullanım şart değil.
  • Su ve tuz konulduktan sonra azar azar yavaş bir şekilde süt eklemesi yapın. Sütün yavaş bir şekilde eklenmesi kesilme olmaması için önemli. Süt eklemesi de yapıldıktan sonra orta ateşte kaynayana kadar çorbanın pişmesini bekleyin.
  • Daha güzel ve pürüzsüz bir doku için çorba blenderdan geçirin. Domates çorbası yapımı tamamlandıktan sonra kaselere koyun.
  • Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar eklemesi yapın.
  • Çorbanızı sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 130kcalCarbohydrates: 11.8gProtein: 3.5gFat: 7.3gCholesterol: 2.5mgSodium: 946mgPotassium: 572mgFiber: 2.8gVitamin A: 213.5IUVitamin C: 35.75mgCalcium: 71.75mgIron: 0.7mg
Etiket Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Yapımı Püf Noktaları

Lezzeti ve pratik hazırlanması ile öne çıkan domates çorbası, çoğu evde hazırlanıyor. En güzel domates çorbası, damağınıza hitap eden özenle hazırlanmış bir yemek. Karaca pişirme ürünleri ile lezzetli bir tarif yapmak mümkün. Kolay domates çorbası hazırlamanın püf noktaları bulunuyor. İşte bunlardan bazıları;

Domateslerin Kabuğunu Soymak:

Hazırlık aşamasında domateslerin kolay soyulması için sıcak suda bekletmek işinizi kolaylaştırıyor. 

Kısık Ateşte Kaynatmak:

Sıcak su kullanmak ve pişme aşamasında kısık ateşte kaynatma yapmak çorbanın kıvamını daha iyi tutmasını sağlıyor. 

Domates Sosu Kullanmak:

Kışın taze domatesler olmadığından salça yerine Karaca saklama kabında muhafaza edilebilen domates soslarını kullanarak daha lezzetli bir kıvam elde edebilirsiniz. 

Ölçülere Uyum Sağlamak:

Bir yemeği, en iyi şekilde yapabilmek için tarifte verilen tüm ölçüleri uygulamak gerekiyor. Domates çorbası yapımında Karaca ölçek kullanarak ideal kıvamı kolay bir şekilde yakalayabilirsiniz. 

Bu püf noktalara dikkat ederek daha lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. 

Domates Çorbası ile En İyi Neler Gider?

Domates çorbası yanına ne gider sorusu merak edilen konulardan biri. Sofralarınızı zenginleştirebileceğiniz seçeneklerden bazıları;
Kaşarlı domates çorbasının yanında hazırlayabileceğiniz oldukça fazla alternatif mevcut. Bunlar arasında yer alan tavuk ve et yemekleri ile birlikte servis yapabilirsiniz. 
Zeytinyağlı sebze yemekleri ve kuru baklagillerden yapılan pilakiler de domates çorbası olan bir menü ile uyumluluk gösteriyor. 
Kremasız domates çorbası yaptığınız noktada kremalı mantar gibi lezzetli yemekleri aynı menüde kullanmanız mümkün. 
Mevsimindeki yeşillikleri kullanarak hazırlayacağınız salata ile menüyü destekleyerek besin öğesi emilimlerini arttırabilirsiniz. 
Pratik domates çorbası eklediğiniz menünün kapanışını ise tatlı servisi ile yapabilirsiniz. Revani, şekerpare ya da çikolatalı ıslak kek gibi sayısız alternatif arasından dilediğinizi seçerek hazırlayabilirsiniz. 
Hazırlayacağınız lezzetli bir domates çorbası ile güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Servisini yaparken Karaca yemek takımlarını kullanmanız ise sofrada şıklığı yakalamanızı sağlıyor. 

domatescorbasi4