Layer 10

Çelik Tencere Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Layer 10 1024x576 1

Kullanılan malzemeler ve pişirme tekniklerinin yanı sıra, yemeğin lezzetine dokunan esas önemli kriter tencerelerdir. Kalitesi, tabandan ısıyı yayma derecesi ve hatta modeli, yemeğin pişme süresinden lezzetine kadar tamamıyla sofranıza dokunur. Mutfağın olmazsa olmazlarından çelik tencere setleri de bu bağlamda en çok tercih edilen mutfak ürünlerinden. İşte bu nedenle, tüm yemekleri rahatlıkla pişirebileceğiniz sağlıklı ve pratik bir kullanımı olan çelik tencereler için mutfakta işinize çok yarayacak efsane bilgilerle karşınızdayız! İşte çelik tencere seti alırken dikkat etmeniz gerekenler;

1- 18/10 Cr/Ni Paslanmaz Çelik

Çelik tencereler toksik olmadığı için en güvenli pişirme sağlayan tencerelerden biridir. Tabii malzemenin kalitesi ve paslanmaz olması oldukça önemli. Bu nedenle tencerenizin standart bir kalite olan 18/10 Cr/Ni etiketini taşıdığından emin olmalısınız. Peki, 18/10 Cr/Ni nedir? Bu etiket, tencerenin içeriğinde %18 krom, %10 nikel ve %72’çelik olduğu anlamını taşır. 18/10 Cr/Ni etiketini pek çok yerde 304 kalite çelik olarak da görebilirsiniz.

304 paslanmazın kalite olarak bir üst versiyonu olan 316 çelikten üretilmiş Karaca Osaka PowerSteel Pro Set, mutlaka göz atmanızı istediğimiz oldukça güçlü ve kullanışlı bir çeyiz seti.

2- Çelik Tencere Seti Taban Kalınlığı

Tencerelerdeki taban kalınlığı yemeklerin pişme süresini ve lezzetini etkiler. Bu konuda önerimiz kalın tabanlı tencere modellerini tercih etmeniz. Çelik tencerelerin taban kalınlığı yüksek olduğunda ısıyı çok daha uzun süre muhafaza edebilme özelliğine sahip olur. Üstelik pişirme esnasında enerji tasarrufu da sağlar. Üstün kalite performansıyla Jumbo Assos Çelik Tencere Seti, tercihleriniz arasında yer alabilir.

Çelik Tencere Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

3- Gövdesi Silindir Çelik Tencere Setleri

Çelik tencerelerde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus; tencerenin gövdesi! Bu konuda genellikle tabandan yukarıya doğru tam silindir şeklini alan tasarımlar öne çıkmaktadır. Silindir gövdeli çelik tencere modelleri, kullanım kolaylığı sağlarken; bombeli ve çıkıntılı tencerelerde çeliğin kalitesine ve inceliğine göre ısıyı etkileyen ve tencerenin sararmasına neden olan durumlarla karşılaşılabilir.

Mükemmel silindir gövdesi ve kalitesiyle Emsan Karya İndüksiyon Tabanlı Çelik Tencere Seti’ni çok beğeneceğinize eminiz!

Çelik Tencere Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

4- Gövdeye Monteli Kulplar

Alacağınız tencerenin kulplarına dikkat etmek belki aklınıza gelmeyebilir, ancak kulpların tencerede gövdeye monteli olması rahat bir kullanım sağlayacağı için göz önünde bulundurabileceğiniz kriterlerden biri. Ayrıca ısınan kulplar sorun yaratacağı için tencere gibi tutacaklarının da paslanmaz çelik olmasına dikkat ederek, bu ısıyı minimalize edebilirsiniz.

Önerimiz; Karaca Galata Antibakteriyel Çelik Seti

Çelik Tencere Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

5- Tam Oturan Çelik Tencere Kapakları

Tencereye tam oturan iç bükey tasarıma sahip kapaklar, ısıyı çok daha iyi kontrol altında tuttuğu için yemeklerin iyi pişmesini ve lezzetli olmasını sağlar. Üstelik buhar çıkışını minimumda tutması nedeniyle yemeklerin az suda ve kendi suyunda pişmesine olanak sağlayarak, ekstra lezzetlendirir.

En İyi Çelik Tencere Markaları Hangileri?

Mutfağın en çok tercih edileni çelik tencereler için malzeme kalitesinin önemine yukarıda değinmiştik. Tavsiyemiz kendini uzmanlığıyla kanıtlamış, ürün kalitesini önemseyen ve kullanıcı memnuniyetini misyonuna dahil eden markalardan alışveriş yapmanız. Bunun en önemli nedenlerinden biri, satın aldığınız ürünlerin garanti kapsamında olması. Bilinen ve güvenilen markalardan satın aldığınız ürünlerde problem çıkma ihtimali, bilinmeyen ve malzeme kalitesinden emin olamadığınız ürünlerin çıkaracağı problemlerden çok daha minimaldir.

Çelik Tencere Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

En iyi çelik tencere modelleri ve markaları için öneride bulunmamız gerekirse; Karaca çelik tencereler, Emsan çelik tencereler ve Jumbo çelik tencereler ilk sıraya almanız gerekenlerden diyebiliriz. Hem ürün kalitesi hem de müşteri memnuniyeti yüksek olan bu markalardan, uzun yıllar kullanabileceğiniz tencere setleri satın alabilirsiniz.

Çelik Tencere Fiyatları Ne Kadar?

Çelik tencere fiyatları tencerenin markasına, modeline, malzemesine, hacmine ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Satın alırken dikkatli ve seçici davranılması gereken çelik tencereler, mutlaka çelik etiketi kontrol edilerek ve malzeme kalitesi göz önünde bulundurularak seçilmelidir.

Artık mutfağın en sevileni, sofraların baş tacı ve sağlıklı yemek pişirmenin üstadı çelik tencereleri alırken dikkat etmeniz gerekenleri öğrendiniz. Karaca.com adresimizi ziyaret ederek, tüm ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.