balkabagi corbasi 1

Cadılar Bayramı’na Özel Balkabağı Çorbası Tarifi 

balkabagi corbasi 1 1

Cadılar Bayramı konsept kıyafetler giyilerek partilerin düzenlendiği bir etkinliktir. Her yıl Ekim ayının 31’nde kutlanır. Sıradışı kostümlerle ilgi odağı olan Cadılar Bayramı’nın en bilinen simgesi balkabağıdır. Bu ürünle ilgili farklı desenlerde ve boyutlarda pek çok dekorasyon aksesuarı bulunur. Diğer yandan balkabağı çorbası gibi yemekler de sofralarda yerini alır. 

Balkabağı çorbası, sağlık açısından birçok faydası bulunan sebzelerden pişirilir. İçerisindeki demir, magnezyum, potasyum elementleri sayesinde besin değeri yüksek bir yemek ortaya çıkar. Diğer yandan balkabağı çorbası kalori miktarı da tarifi sevenler tarafından merak edilir. Bu gibi soruların cevapları için okumaya devam edebilirsiniz.

Cadılar Bayramı’nda da içinizi ısıtan bir balkabağı çorbası yapımı için çeşitli tariflerden yararlanabilirsiniz. Bunun için evinizde her zaman bulabileceğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Ayrıca Karaca küçük ev aletleri sayesinde püf noktalara da dikkat ederek lezzeti damağınızda kalan bir çorba pişirebilirsiniz.

Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır? 

balkabagi corbasi 3

Balkabağı çorbası nasıl olur sorusu Cadılar Bayramı yaklaştığında merak edilen bir konudur. Hazırlanması oldukça kolay olan bu yemeği yaparken bazı ayrıntıları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu sayede içimi rahat bir çorba ortaya çıkarmak mümkün. Kıvamı ve pişme derecesi dikkat edilmesi gereken başlıca detaylar arasında bulunur.

Kolay balkabağı çorbası tarifi için olgunlaşmış sebzelere ihtiyaç duyulur. Bu yemekte havuç, soğan, biber gibi gıdalar dışında tereyağı, süt ve baharat da gerekir. Tüm malzemeleri pişirdikten sonra el mikseri ve blenderı kullanarak pürüzsüz ve lezzetine doyum olmayan bir yemek elde edebilirsiniz.  

Karaca’da bulunan gıda hazırlama ürünleri yardımıyla kullanacağınız sebzeleri hazırlayabilirsiniz. Balkabağı çorbası malzemeleri içerisinde olan havuç ve patatesi önceden rendeleyerek kullanıma hazır hâle getirebilirsiniz. Tencere seti ile sebzeleri kavurabilir sonrasında da tarifi tamamlayabilirsiniz. İhtiyacınız olabilecek tencereleri ve daha fazlasını mutfak grubu kategorisinden inceleyebilirsiniz.

balkabagi corbasi 3

Cadılar Bayramı’na Özel Balkabağı Çorbası

Soğuk kış aylarında kolayca hazırlanabilen besin değeri yüksek bir yemektir. Püf noktaları ve özgün sunum önerileriyle leziz mi leziz bir öğün oluşturabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 25 dakika
Kategori Çorba
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 60 kcal

Cadılar Bayramı’na Özel Balkabağı Çorbası Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Cadılar Bayramı’na Özel Balkabağı Çorbası Malzemeleri
  

  • 3 dilim balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 litre kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Cadılar Bayramı’na Özel Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır
 

  • Çorba yapımına başlamak için öncelikle sebzeleri yıkayın.
  • Diğer yandan bir kenarda patates ve havucu rendeleyerek uygun bir kaba alın.
  • Tavayı ocağın üstüne alarak ısınmasını sağlayın. Tereyağını ekleyerek erimesi için bir süre bekleyin.
  • Daha sonra küp şeklinde doğranmış balkabaklarını ve soğanı kavurmaya başlayın.
  • Rendelediğiniz havuçlar ve patateslerle birlikte sarımsakları da ekleyerek iyice suyunu salmasını bekleyin.
  • İsteğe bağlı 1 bardak et suyunu yavaşça dökün. Daha sonra tuzu ve kaynar suyu da ekleyerek pişirmeye bırakın.
  • Kaynamaya geçen karışımı blender kullanarak pürüzsüz hale getirin. Üzerine süt, pul biber, karabiber ve zerdeçalı ilave edin.
  • Tüm malzemelerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra ocağı iyice kısık ateşe alın.
  • Biraz daha kaynattıktan sonra dinlendirin. Sunum yapacağınız tabağa alarak servis etmeye başlayın. İsteğe bağlı üzerine kıtır ekmekler ilave edebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 60kcalCarbohydrates: 6.76gProtein: 3gFat: 3gSaturated Fat: 2gSodium: 200mgPotassium: 380mgVitamin A: 180IUVitamin C: 10mgCalcium: 40mgIron: 2mg
Etiket balkabağı çorbası

Balkabağı Çorbası Yapımı Püf Noktaları 

balkabagi corbasi 2 1

Balkabağı çorbası tarifi yaparken bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Yemeğin kıvamı oldukça önemli konulardan biridir. Bu yüzden yüksek ateşte pişirmek yerine ocağı kısığa almalısınız. Diğer yandan kaynama sırasında tencerenin kapağını kapatmalısınız. Aksi takdirde sebzelerin suyu buharlaşarak uçar. Ayrıca kapağı sürekli açıp kapatmamaya özen göstererek belirli aralıklarda karıştırmalısınız. Karaca Pro Midi 3’lü Blender Seti kullanarak  pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlayabilirsiniz. 

Balkabağı çorbası püf noktaları arasında malzemelerin pişme sırasına göre kavrulması da bulunur. Eğer bütün sebzeleri aynı anda tencereye koyarsanız bazıları çiğ kalabilir. Diğer yandan zerdeçal gibi baharatlar da çorbanın lezzetinin artmasında büyük rol oynar. 

Süt kullanma zorunluluğu bulunmaz, ancak çorbanın tadını yumuşatma ve bağlama özelliğinin olması nedeniyle tercih edebilirsiniz. Balkabağı çorba tarifi için bu ayrıntıları göz önünde bulundurarak nefis bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Balkabağı Çorbası Sunum Önerileri 

Balkabağı çorba sunumu için farklı seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Çeşitli boyutlarda ve desenlerdeki kâseleri kullanabilirsiniz. Özellikle turuncu renkteki ürünlerle servis ederek Cadılar Bayramı’na özel bir sunum yapmayı düşünebilirsiniz.  

Küçük ebatlardaki gerçek balkabaklarının içini oyarak kâse görünümü verdikten sonra çorbalarınızı koyabilirsiniz. Bu yöntem, yemek masasına özgün bir hava katar. Diğer yandan çorbanın üzerine çeşitli peynirler rendeleyebilir ve kıtır ekmeklerle servis edebilirsiniz. Ayrıca maydanoz gibi yeşillikleri de serpiştirebilirsiniz. Karaca’da bulunan pişirme ürünleriyle enfes çorbalar yapabilir ve lezzetli tariflere imza atabilirsiniz.