3

Bebek Uyku Seti Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerin gelişiminde uyku, en az beslenme kadar etkilidir. Bu bakımdan günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçiren bebekler için uyku konforu oldukça önemli hale gelir. Bebeklerin sağlıklı, huzurlu ve kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamasında yatağından nevresimine kadar tüm ürünler etkin rol oynar. 

Sağlıklı, doğal ve bebek tenine uygun bir şekilde üretilmiş bir seti, bebeğinizin rahat bir uyku geçirmesine yardımcı olabilir. Siz de bebek uyku seti almayı planlıyorsanız ve zihniniz bebek uyku seti içinde neler var, bebek uyku seti beşiğe nasıl takılır gibi sorularla meşgulse bu yazımız tam size göre!

Bebek Uyku Seti İçinde Neler Olmalı?

Uyku setleri; bebeklerin uyku esnasındaki sağlığı, rahatlığı ve güvenliği göz önünde bulundurularak tasarlanan tekstil ürünlerini içerir. Modellerin kapsamına göre değişiklik göstermekle beraber set içerisinde yastık kılıfından çarşafa, yorgandan nevresime kadar bir bebeğin ihtiyacı olan tüm parçalar yer alır. 

Genel olarak çarşaf, nevresim, yastık kılıfı, süs yastık kılıfı, yorgan, yan koruma bulunan setlerin yanı sıra içerisinde yanak yastık kılıfı, kundak, havlu, cibinlik gibi parçaların yer aldığı daha kapsamlı setler de bulunur.

Bebek uyku seti ölçüleri modele ve setin parçalarına göre değişiklik gösterir. 60 x 120 cm, 70 x 130 cm ile 80 x 130 cm en sık kullanılan ve bebek karyolalarına en iyi uyum sağlayan ölçülerdir. Bunların yanı sıra sepet beşikler için daha minimal ölçülerde ürünler de bulunur.

3

Bebek Uyku Seti Nasıl Kullanılır?

Dilediğiniz bebek uyku setini satın aldıktan sonra aklınıza beşik uyku seti nasıl takılır ya da bebek uyku seti nasıl serilir, gibi sorular gelebilir. Hemen söyleyelim, bu setlerin parçalarını tıpkı kendi nevresim takımlarınız gibi kolayca yerleştirebilirsiniz.

Nevresim, çarşaf ve yastık kılıflarını geçirdikten sonra sıra yan korumaları yerleştirmeye gelir. Yan korumalar bebeğiniz hareketlendikten sonra vücudunu beşiğe çarpmasına engel olur. Olası darbeleri absorbe ederek bebeğinizin zarar görmesini engeller. Yan korumaları kendinden ipi ya da kurdelesi ile beşiğin parmaklıklarına bağlayarak sabitleyebilirsiniz.

Bebek yastığını, süs yastığını ve yan korumaları yerleştirdikten sonra set içerisinde varsa cibinliği de takabilirsiniz. Bebeğinizi sinek ve haşerelerden koruyan cibinliği karyola üzerindeki özel uzantıya geçirerek kullanabilirsiniz. 

5

Bebek Uyku Setlerinde Kumaş Seçiminin Önemi

Bebeklerin cildi oldukça narin ve savunmasızdır. Bu nedenle ciltlerine temas eden her türlü ürünün sağlıklı ve doğal içerikli olması gerekir. Günün büyük bölümünde uyuyan bebekler için bebek uyku seti kumaşı da sağlıklı ve nefes alan bir yapıda olmalıdır. Bunun için en ideal seçenek pamuktur. 

Hijyen de bebeğinizin sağlığı için son derece önemlidir. Peki bebek uyku seti nasıl yıkanır? Genel olarak bu setler çamaşır makinesinde 30 derecede yıkanabilecek şekilde tasarlanır. Yine de öncelikle ürün etiketlerindeki talimatları takip ederek ürün temizliğini sağlayabilirsiniz.

1

Bebek Uyku Seti Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeğiniz için uyku seti satın almayı planlıyor ancak ideal olanı seçme konusunda kararsız kalıyorsanız işte size yol gösterecek birkaç püf nokta:
Bebeğinizin karyola ebatlarına uygun bir set almayı tercih edebilirsiniz. Ölçü konusunda pek çok alternatif mevcut.

Setin kumaşının ve dolgu malzemesinin bebeğinizi terletmeden ısıtabiliyor olması gerekir. Bu bakımdan nefes alabilir özellikte olan pamuk kumaş ve pamuk dolgulu ürünleri tercih etmelisiniz. 

Uyku seti bebek için yumuşak dokulu olması uyku kalitesini artırıcı bir etki yaratır. Mevsime uygun bir set seçmelisiniz. Kış mevsimi için battaniye ya da yorgan bulunan setler, yaz mevsimi için ise pike içeren setler idealdir. Uyku seti içerisinde mevsime uygun parçalar olduğuna emin olmalısınız.

Bebeklerin sağlığı için temizlik oldukça önemlidir. Uzun zaman geçireceği bu ürünlerin kulanışlı olması aynı zamanda temizliğinin pratik olması, çamaşır makinesinde yıkanabiliyor olması bebeğiniz için etkili hijyen sağlarken size de kolaylık sunar.