yogurt 1 1

Anne Eli Değmiş Gibi! Evde Yoğurt Yapmanın İncelikleri

Besin değeri oldukça yüksek olan yoğurt, her öğün tüketime uygun, lezzetli bir süt ürünüdür. Bilhassa evde yapılan yoğurdun tadına doyum olmaz. Peki bu lezzet, anne eli değmiş gibi olsa çok daha güzel olmaz mı?

Modern bir tasarıma sahip olan Mutfaksever yoğurt makinesi ile 7 ayrı cam kavanozda taze yoğurt elde edebilirsiniz. Kendi ellerinizle hazırlayacağınız yoğurt, katkısız olması özelliği ile yüksek oranda probiyotik içerir. Haydi o zaman evde yoğurt yapımına hep birlikte göz atalım!

yogurt 1 1024x576 2

Evde Yoğurt Yapımı

Evde yoğurt nasıl mayalanır sorusunun yanıtı artık çok kolay! Modern hayatın bir getirisi olarak hemen hemen her yemeğin hazır bulunduğu bir dönemden geçiyoruz. Hayatın yoğun temposu, insanların mutfakta harcadığı zamanı kısıtlayabilir. Fakat sağlıklı beslenmek adına bazı besinlerin katkısız bir şekilde tüketilmesine önem vermek gerekir. O halde hemen evde yoğurt mayalama için gerekli malzemelere bakalım.
Hazırlama Süresi 45 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Kategori Ana Yemeğin Yanına
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6
Kalori 58 kcal

Evde Yoğurt Yapımı Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Evde Yoğurt Yapımı Malzemeleri
  

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Evde Yoğurt Yapımı Nasıl Yapılır
 

  • Yoğurt nasıl yapılır evde derseniz, Cookplus mutfaksever yoğurt makinesinde yoğurt yapmak için sütü ısıtmanıza gerek yoktur. Kullanacağınız sütü doğrudan makineye boşaltarak, eşsiz kıvamıyla öne çıkan yoğurdu yapabilirsiniz. Gelin hep birlikte pratik yoğurt tarifini inceleyelim!
  • İlk adım yoğurt yapımında kullanacağımız sütü ölçmek olur. Bunun için 6 bardak sterilize ya da pastörize süte ihtiyacımız olacak. Mayalama işlemi için ise 1 bardak yoğurt yeterli olur.
  • Isıtmadan kullanacağımız sütün içine 1 bardak yoğurt ekleyelim ve homojen bir hale gelene kadar karıştıralım.
  • Elde ettiğimiz bu karışımı, yoğurt makinesinin 7 cam kavanozuna eşit şekilde paylaştırarak kapaklarını kapatalım.
  • Kavanozları makinenin haznesine yerleştirip şeffaf kapağını yerleştirelim. Ardından LED göstergeli açma/kapama tuşunu kullanarak yoğurt makinesini aktif hale getirelim. İşte bu kadar kolay!
  • Kullandığınız sütün yağ oranına göre 6 ila 8 saat sonra tam kıvamında ev yoğurdu hazır! Şeffaf kapağı sayesinde yoğurdun durumunu dışarıdan gözlemleyebilirsiniz.
  • Ek gıdaya başlayan bebekler için her gün taze yoğurt hazırlayabilirsiniz. Mutfaksever yoğurt makinesi ile anne eli değmiş gibi lezzetli yoğurtlar yapmanın keyfine varabilirsiniz. Ayrıca evde probiyotik yoğurt mayası da kullanabilirsiniz.

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır?

  • Evde yoğurt yapmak için farklı yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz yoğurt makinesi kullanarak dilerseniz klasik yöntemlerle sağlıklı yoğurt elde edebilirsiniz. Besin değeri oldukça yüksek olan ev yoğurdunun yapımında kullanacağınız süt, lezzetini ve kıvamını direkt etkiler. Şimdi evde yoğurt mayası ile yapabileceğiniz bir tarif paylaşalım.
  • 1 litre sütü derin bir tencereye alarak kaynatalım. Köpürmeye başladığında karıştırarak bir süre daha pişirelim.
  • Ocağı kapatarak istenilen sıcaklığa gelmesini bekleyelim. Bu sıcaklığı serçe parmağınızla belirleyebilirsiniz. Parmağınızı süte batırdığınızda yaklaşık 7 saniye sıcaklığa dayanıyorsa mayalanmaya hazır demektir.
  • Maya olarak kullanacağımız 1 yemek kaşığı yoğurdu kaseye alalım ve üzerine bir miktar süt ekleyelim. Bu karışımı süte dökelim ve tamamen karışmasını sağlayalım. Üzerini temiz bir bezle kapatalım.
  • Evde yoğurt kaç saatte mayalanır sorusuna yaklaşık 4 ila 6 saat kadar cevabını verebiliriz. Bu sürenin sonunda kontrol ederek buzdolabına kaldıralım. Bir gün dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 58kcalCarbohydrates: 3.6gProtein: 10gSaturated Fat: 0.1gCholesterol: 5mgSodium: 36mgPotassium: 141mgSugar: 3.2gCalcium: 110mgIron: 0.1mg
Etiket evde yoğurt yapımı, yoğurt mayalama, yoğurt yapımı

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Evde yoğurt yapmak için farklı yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz yoğurt makinesi kullanarak dilerseniz klasik yöntemlerle sağlıklı yoğurt elde edebilirsiniz. Besin değeri oldukça yüksek olan ev yoğurdunun yapımında kullanacağınız süt, lezzetini ve kıvamını direkt etkiler. Şimdi evde yoğurt mayası ile yapabileceğiniz bir tarif paylaşalım.

1 litre sütü derin bir tencereye alarak kaynatalım. Köpürmeye başladığında karıştırarak bir süre daha pişirelim.

Ocağı kapatarak istenilen sıcaklığa gelmesini bekleyelim. Bu sıcaklığı serçe parmağınızla belirleyebilirsiniz. Parmağınızı süte batırdığınızda yaklaşık 7 saniye sıcaklığa dayanıyorsa mayalanmaya hazır demektir.

Maya olarak kullanacağımız 1 yemek kaşığı yoğurdu kaseye alalım ve üzerine bir miktar süt ekleyelim. Bu karışımı süte dökelim ve tamamen karışmasını sağlayalım. Üzerini temiz bir bezle kapatalım.  

Evde yoğurt kaç saatte mayalanır sorusuna yaklaşık 4 ila 6 saat kadar cevabını verebiliriz. Bu sürenin sonunda kontrol ederek buzdolabına kaldıralım. Bir gün dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.  

yogurt mak 1024x576 1

Yoğurt Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

Evde yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Tam kıvamında, en güzel yoğurdu yapmanız için bu püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Cookplus Mutfaksever Yoğurt Makinesi’nde mayalama işlemi yapmanız halinde, sütü ısıtmadan direkt kullanabilirsiniz. Klasik yöntemlerle yoğurt yapacağınız zaman, sütün sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Bu sıcaklık yoğurdun kıvamını direkt etkiler.

Sütü kaynatarak kullanacaksanız bu aşamada taşmasını önleyebilirsiniz. Sütü kaynatma sırasında başında beklemeniz mümkün değilse, içine kepçe bırakarak taşmasını engelleyebilirsiniz.

Mayalama işleminde kullanacağınız yoğurdun sıvı olmamasına dikkat edebilirsiniz. Aynı zamanda mayalık yoğurdun oda sıcaklığında olmasını tavsiye ederiz. 

Yoğurdu makine veya fırın ile mayalamayacaksanız, kalın ve temiz örtü ile sarmanız gerekir. 

Mayalanma süresine önem vermeniz, yoğurdun lezzetini ve kıvamını etkiler. Az mayalanması halinde yoğurt sulu olabilir. Çok mayalanması durumunda ise ekşi bir tat oluşabilir.

Yoğurdu mayalayacağınız kabın da dikkatli seçilmesi gerekir. Cam, emaye ya da güveç kapları kullanabilirsiniz.

Evde meyveli yoğurt yapımı da mümkündür. Meyveli yoğurt yapmak için taze ya da kuru meyve çeşitlerini tercih edebilir