kerevizyemegi1

Sağlıklı ve Lezzetli: Ev Yapımı Kereviz Yemeği Tarifi

En sağlıklı sebzeler arasında yer alan kereviz ile hazırlayacağınız yemekler, hem besleyicilik hem de lezzet açısından öne çıkıyor. Kerevizi, duruma göre hem ana yemek hem de meze olarak sunmanız mümkün. Kereviz yemeği çeşitleri arasında en popüler olan iki tarif ise zeytinyağlı ve portakallı olan alternatifler. Zeytinyağlı kereviz yemeği, özellikle Ege Bölgesi’nde çok sevilen ve sık tüketilen bir yemek çeşidi. 

Kereviz, farklı sebzeler ile birlikte pişirilebilen bir yemek olduğundan dolayı patatesli kereviz yemeği de sıklıkla tüketiliyor. Kereviz yemeği, sindirim sistemine ve kan basıncının dengelenmesine iyi geliyor. Lif açısından oldukça zengin olan bu yemek, genel olarak tüm vücut sağlığını destekliyor. Aynı zamanda kereviz yemeği kalori açısından da ideal bir değere sahip. Bu yüzden belirli porsiyonlarda olmak şartıyla bu yemekten rahatlıkla tüketmeniz mümkün. Yemeğin kalorisi, içerisinde yağ ve malzeme miktarına göre değişiklik gösteriyor. Siz de bu yazıyı okumaya devam ederek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz!

kerevizyemegi3

Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

Doğal şifa kaynağı olarak da bilinen kereviz yemeği, oldukça sağlıklı bir yemek alternatifi. Kereviz yemeği çeşitleri, farklı şekillerde yapılabildiğinden dolayı tarif ve yapılış aşamaları da farklılık gösteriyor. Kereviz yemeği nasıl yapılır sorusuna farklı yanıtlar vermek mümkün olsa da yapım aşamalarını basit bir şekilde geçmek mümkün. Soğandan havuca, limondan zeytinyağına kadar sayısız malzemeyle hazırlanan kereviz yemeği tarifini adım adım uygulayarak sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz. 

kerevizyemegi2

Sağlıklı Sofraların Vazgeçilmezi Zeytinyağlı Kereviz yemeği

Geleneksel Ege mutfağının özel lezzetlerinden olan kereviz yemeği sağlıklı bir alternatif olarak sofralarda yerini alıyor. Tadı ile herkesin beğenisini kazanacak bu tarif ölçüleri ve püf noktaları ile sizin için hazır.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Zeytinyağlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 220 kcal

Sağlıklı Sofraların Vazgeçilmezi Zeytinyağlı Kereviz yemeği Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Sağlıklı Sofraların Vazgeçilmezi Zeytinyağlı Kereviz yemeği Malzemeleri
  

  • 1 adet Büyük Kereviz
  • 1 adet Orta Kuru Soğan
  • 2 adet Orta Havuç
  • 2 adet Orta Patates
  • 1 çk Tam Buğday Unu
  • 4 sb Su
  • 1 adet Limon
  • 1 tk Şeker
  • 1 tk İyotlu Tuz
  • 1/2 çb Zeytinyağı

Sağlıklı Sofraların Vazgeçilmezi Zeytinyağlı Kereviz yemeği Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle kerevizi, havuçları ve patatesi soyarak temizleyin. Ardından kerevizleri orta büyüklükte doğrayın. Sonrasında patatesleri küp küp ve havuçları daire şeklinde dilimleyin. Soğanlar ince ince doğrayın ve az tuz ile ovarak suyunu alın.
  • Sebzeleri ve soğanı hazırladıktan sonra tencereye yağı ilave edin. Üzerine kerevizleri, diğer sebzeleri ve soğanları koyup kısık ateşte yaklaşık 5-6 dakika süre ile pişirin.
  • Ardından su, limon suyu, un, şeker ve tuzu bir kaba koyarak karışım oluşturun. Hazırladığınız sos karışımını sebzelerin üzerine ekleyin. Bu şekilde sebzeler iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  • Sebzelerin yumuşaklığını kontrol ettikten sonra yemek istediğiniz dokuya geldiyse ocağı kapatıp yemeği servis edebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 420gCalories: 220kcalCarbohydrates: 25gProtein: 2.9gFat: 12.5gSodium: 562mgPotassium: 438mgFiber: 3.6gVitamin A: 3363IUVitamin C: 30mgCalcium: 70.1mgIron: 1.11mg
Etiket Kereviz Yemeği Tarifi

Kereviz Yemeği Yapımı Püf Noktaları

Kereviz yemeğini yapmak, basit adımlar içeriyor. Ancak ideal bir tat ve lezzet yakalamak için belirli püf noktalara dikkat etmeniz, aradığınız lezzeti daha kolay yakalamanızı sağlıyor. 

Kerevizleri Limonlu Suda Bekletmek:

Kerevizleri doğradıktan sonra bir süre beklemeniz gerekiyor ise limonlu su kullanmanız önemli bir püf nokta. Bu sayede sebzeler kararma yapmaz. Kimi zaman kerevizin kokusu insanları rahatsız edebiliyor. Bu durumu önlemek için limonlu ve sirkeli suda bir süre kerevizleri beklettikten sonra pişirmek gerekiyor.

Kerevizi Doğru Seçmek:

Lezzetli bir tat elde etmek için doğru ve taze bir kereviz seçimi yapmak oldukça önemli. Aynı zamanda yemeğin içerisinde kullanacağınız diğer sebzeleri de taze olacak şekilde seçmeni gerekiyor.

Yemeğe Portakal Sıkmak: 

Portakallı kereviz yemeğini yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yemeğin miktarına uygun ölçüde portakal suyunu kullanmak. Portakallı ya da portakalsız kereviz yemeği, oldukça besleyici ve sağlıklı bir seçenek. Bu seçimi damak tadınıza göre yapabilirsiniz. Yemeğe portakal ve limon suyu eklemek isterseniz Karaca narenciye sıkacağı ile kolayca sıkım yapabilirsiniz. 

Sebze Çeşitliliğini Artırmak:

Yemeği yaparken patates, havuç ve dereotu kullanarak lezzeti artırabilirsiniz. Örneğin; limonlu kereviz yemeği de sevilen kereviz yemeği çeşitleri arasında yer alıyor. Farklılık istiyorsanız bu alternatifi deneyebilirsiniz.

Siz de sağlıklı bir yemek seçeneği olan kerevizin dilediğiniz çeşidini pişirebilirsiniz. Yemeği hazırlarken Karaca derin tencere ile iyi bir pişirme sağlayabilirsiniz. Bunun yanında yemek yaparken ek olarak farklı ekipmanlar kullanmanız gerekiyor. Karaca çukur tabak modelleri, yemek hazırlama ve sunum sürecinde pratik araçlar arasında yer alıyor. 

kerevizyemegi5

Kereviz Yemeği  ile En İyi Neler Gider?

Kereviz yemeği yanına ne gider sorusu, zengin bir çeşitliliğe sahip olan sofra kurmak isteyenler tarafından sıklıkla merak ediliyor. İşte hazırlayabileceğiniz alternatiflerden bazıları; 
Sade kereviz yemeğinin yanında sunmak için balık yemeklerini tercih edebilirsiniz. Özellikle balık yemekleri, zeytinyağlı lezzetlerle birlikte oldukça iyi bir seçenek oluyor.
Menünün başrolü kereviz ise ana yemeğinizde kuru baklagil ya da et tercih edebilirsiniz. Şehzade kebabı, hünkar beğendi ya da etli nohut gibi et yemeklerinin yanında zeytinyağlı kerevizi sunabilirsniz. 
Lazanya bolonez, pazı sarması ya da tavuk çöp şişi gibi seçenekleri de tercih edebilirsiniz.
İçerisinde kerevizin yer aldığı menüyü belirlerken yemeğin içerisindeki malzemelere dikkat edebilirsiniz. Başlangıç olarak mercimek veya tavuk suyu gibi protein içeriği yüksek olan çorba çeşitlerini tercih edebilirsiniz. 
Karaca soyacak gibi pratik mutfak gereçlerini kullanarak yemekleri hazırlama sürecini kolay hale getirebilirsiniz. Siz de lezzetli ve besleyici kereviz yemeğini farklı yemekler ile servis edebilirsiniz. Karaca’nın kaliteli ve kullanışlı ürünlerini sunum sırasında kullanabilirsiniz.

kerevizyemegi4