unicef kapak

UNICEF İle Paylaşacağımız Bir Gelecek Var!

Çocuklar için eğitim desteğimizin bir parçası olarak, UNICEF ile devam eden ortaklığımızın devamını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Son yedi yıldır, ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim fırsatları sağlamak için birlikte çalıştık ve bu yıl da aynı hevesle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Eğitimin temel bir insan hakkı olduğuna inanıyor ve her çocuğun kaliteli bir eğitim alma fırsatına sahip olması için üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. UNICEF ve diğer ortaklarla bu önemli çalışmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz ve dünyanın dört bir yanındaki çocukların yaşamlarında olumlu bir etki yaratmayı dört gözle bekliyoruz.

Karaca ve UNICEF Paylaşacağımız Bir Gelecek Var Projesi Nedir?

unicef 1

Daha önceki senelerde UNICEF ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz “Paylaşacağımız Bir Gelecek Var” projesi ile Türkiye’de alanında ilk akla gelen birçok isme özel tasarımlarla kahve fincanları tasarladık. Çok ses getiren projede satılan tüm UNICEF özel ürünlerin gelirleri ise okul öncesi eğitime destek olmak amacıyla, UNICEF Türkiye’ye bağışlandı.

Eğitimin öneminin farkındayız ve bu farkındalığı daha da çoğaltmak için çabalıyoruz. Bu nedenle projeye başladığımız yıldan bu yana tasarımlarımıza ilham veren isimlerimize yenilerini ekliyoruz. 

Ara Güler’den Ayşe Kulin’e, Müjdat Gezen’den, Kerem Görsev’e, Rahmi M. Koç’a Türkiye’nin her alanından son derece değerli insanlar, paylaşacakları gelecek için önceki senelerde projeye dahil oldular; çizim, fotoğraf, tablo ve tasarımlarıyla kendi kahve takımlarını tasarladılar.

Bu ortaklıkla Karaca Unicef fincan Ara Güler dokunuşuyla kendi kişiliğini aldı. İlber ortaylı fincan takımıyla ise bambaşka bir hâle büründü. Karaca fincan takımı İlber Ortaylı ile kendisini belli ederken Ayşe Kulin de ilhamını tasarımlara taşıdı. Böylece ortaya daha birçok sanatçının da içerisinde yer aldığı harika tasarımlardan oluşan eşsiz bir koleksiyon ortaya çıktı. 

2017’de projeye katılım daha da arttı! 2017’de de “Paylaşacağımız Bir Gelecek Var” projesi, yepyeni isimlerin katılımları ile Türkiye’deki eğitim projelerine destek olmaya devam ediyor. 

Devrim Erbil, UNICEF İyi Niyet Elçisi Ferhat Göçer, İlber Ortaylı, Kenan Doğulu, Nilüfer ve Varol Yaşaroğlu kendi özel kahve takımları ile sizleri, paylaşacağımız ortak geleceğe doğru bir adım atmaya çağırıyorlar.

Peki bu ünlü isimler, kendi özel fincan takımlarını neleri düşünerek tasarladılar? Proje hakkında ne düşünüyorlar?

Karaca & UNICEF Fincanları & Kupaları ve Çay Setleri

unicef 2

Karaca  UNICEF ile ortaklaşa gerçekleştirdiği fincan, kupa ve çay setleri tasarımlarında birlikte çalıştığı sanatçılardan aldığı ilhamla bu koleksiyonu oluşturdu. Karaca unicef fincan takımları, çay setleri her bir sanatçıdan aldığı özgün ilhamla ortak noktada buluşarak son hâline kavuştu. 

Ünlü isimlerin nelerden ilham aldığını, tasarımlarını neleri düşünerek yarattıklarını gelin bir de onlardan duyun:

Ara Güler: “Bu fincan takımı ile insan İstanbul’u hatırlar, hayatına bir tat gelir. Hem çocuklara da yardımcı olunur.”

Devrim Erbil: “Sanat kendi sınırları içinde kalmamalı, yaşamın içine girmeli. Sanatla endüstrinin birleştiği bu projeye katılmak benim için büyük mutluluk oldu.”

Ayşe Kulin:” Hayat akan bir sudur, çocuklarımızı da en güzel sahillere ancak eğitim ile yönlendirebiliriz.”

Müjdat Gezen: “Geçmiş proje çok başarılı olmuştu, bu sene de aynı ümidi taşıyoruz. Alanlar, çok önemli bir bağış yapmış oluyor.”

Ferhat Göçer: “İlk teklif geldiğinde aklımda hemen “Notalardan oluşan bir fincan nasıl olurdu?” sorusu belirdi. İyi ki böyle bir teklif gelmiş, iyi ki böyle bir projeye dahil olmuşum!”

Kerem Görsev: “Karaca’nın UNICEF ile ortak bu projesinde ben de piyanom ile birlikte yer aldım! Hem belki anne-babaları bu fincandan kahve içerken çocuklar piyano desenini görüp, merak edebilirler, belli mi olur?”

Kenan Doğulu: “Bu tasarımda şarkım “Tutamıyorum zamanı”ndan esinlenerek, zamana bir gönderme yapmak istedim. Saati de 9’u 5 geçeye sabitledim. Herkese iyi kahve keyifleri diliyorum!”

Nilüfer: “Kuşların özgürce kanat çırpışlarını sevdiğim için, 2017’de desen olarak kuşları tercih ettim. Bütün çocuklar eşit hak ve imkanlara sahip olmalılar!”

Varol Yaşaroğlu: “Ben kendi tasarımımda, Fırıldak ailesini, tarihteki ilk animasyonların hazırlandığı bir aletle bir arada kullanarak, eski ve yeni olgularını bir araya getirmeye çalıştım. Tüm çocukları sevgiyle kucaklarım!”

Bu eşsiz ve güzel fincan ve çay takımları sadece işlevsel olmakla kalmıyor, aynı zamanda eğitimin önemini de her kullanılışında hatırlatmaya devam ediyor. İnsanlara bu önemli amacı desteklemeleri için ilham vermek ve onları teşvik etmek için tasarlanırken, aynı zamanda insanların eğitimleri için destek bekleyen çocukların hayatlarında fark yaratmaları için bir adım niteliği de taşıyor. 

Karaca olarak biz herkesin büyük küçük demeden fark yaratma gücüne sahip olduğuna inanıyoruz. Biz de bu düşünceyle yola çıkıp bir araya getirdiğimiz bu koleksiyon ile eğitim fırsatından mahrum kalabilecek çocukların eğitime erişiminin sağlanmasına yardımcı olmayı umut ediyoruz. Karaca ve UNICEF olarak desteğiniz için minnettarız ve tüm çocuklar için daha iyi bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya her zaman hazırız.

Siz de çocujkların eğitimine katkıda bulunmak için beğendiğiniz Karaca UNICEF özel kahve fincan takımlarını, tüm Karaca mağazalarından ve karaca.com‘dan edinebilirsiniz.

Paylaşacağımız çok şey var…