gurme ekmek tarifi

Gurme Fırınlardaki Gibi Bir Ekmek Tarifi

gurme ekmek tarifi 1

Fırın Ekmeği

Fırın ekmeği un, su, tuz ve maya gibi temel malzemeler kullanılarak yapılan kabarıp kıtır kıtır bir kabukla kaplanmış lezzetli bir ekmek çeşididir.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 50 dakika
Toplam Süre 1 saat 10 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 256 kcal

Fırın Ekmeği Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Fırın Ekmeği Malzemeleri
  

  • 500 gram ekmek unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Yaklaşık 350 ml ılık su

Fırın Ekmeği Nasıl Yapılır
 

  • Fırınınızı 220 dereceye kadar ısıtın.
  • Büyük bir karıştırma kabında unu, şekeri ve tuzu karıştırın.
  • Maya paketini unlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Ilık suyu azar azar unlu karışıma ekleyerek hamur oluşturun. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru bir kez daha yoğurup hafifçe unlanmış bir yüzeye alın.
  • Hamuru 10-15 dakika boyunca yoğurun ve daha sonra yuvarlak bir top haline getirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamuru üzerine koyun.
  • Hamurun üzerini hafifçe unlayın ve bir bıçak yardımıyla üstüne 3-4 çizik atın.
  • Hamuru 20 dakika boyunca mayalandırmak için bekletin.
  • Mayalanan hamuru fırına verin ve yaklaşık 40-50 dakika boyunca pişirin.
  • Fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın.
  • Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 250gCalories: 256kcalCarbohydrates: 52gProtein: 9gFat: 0.5gSaturated Fat: 0.9gSodium: 365mgPotassium: 125mgFiber: 3.5gSugar: 0.5gCalcium: 18mgIron: 3mg
Etiket evde fırın ekmeği yapımı, fırın ekmeği tarifi

Fırınlardaki Gibi Bir Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde ekmek yapımı için fırını önceden 220 dereceye kadar ısıtarak ekmek yapımına başlayabilirsiniz. Kolay ekmek tarifi için fırının önceden ısınması önemli yer tutar. 1 paket kuru mayayı harca ekleyerek tüm malzemeleri birleştirebilirsiniz.

Ilık suyu 350 ml bir kaba döküp içine 1 yemek kaşığı şeker eklemeniz gerekir. Şeker mayanın daha tepkimeye girmesi için kullanılır. Karışımı iyice mikser kullanarak çırpmanız önerilir.

Unlu karışıma yavaşça sıvı karışımı ekleyebilir ve tüm malzemeleri birleştirebilirsiniz. Karışımı yoğurarak daha önce hazırladığınız hamurun kıvamına benzer hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz.

Hamuru örterek 30 dakika boyunca mayalandırmanız gerekir. Mayalanma işlemi hamurun kabarmasını ve hacminin artmasını sağlar. Mayalanan hamuru hafifçe un serpilmiş zeminde tekrar yoğurabilir ve yuvarlak bir şekil verebilirsiniz. Hamuru örtüp 30 dakika daha mayalandırmanız önerilir.

Mayalanan hamuru fırın tepsisine yerleştirip üzerine birkaç kesik atabilirsiniz. Kesikler ekmek kabuğunun daha iyi pişmesine ve ekmek içindeki havanın daha iyi dolaşmasına yardımcı olur.

Ekmek yapım sırasında hamurunu 40-45 dakika boyunca fırında pişirebilirsiniz. Pişirme süresi ekmek hamurunun büyüklüğüne, fırının gücüne ve ekmek kabuğunun sertliğine göre değişebilir.

Pişen ekmek hamurunu fırından çıkartarak birkaç dakika soğumaya bırakabilirsiniz. Ekmek hamuru soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Fırınlardaki Gibi Bir Ekmek Tarifi Püf Noktaları

gurme ekmek tarifi 2

Evde ekmek nasıl yapılır sorusuna cevap arıyorsanız bu yazıyı okuyabilirsiniz. Ekmek yaparken malzemelerin kalitesi çok önemli yer tutar. Evde kolay ekmek yapımında iyi sonucu elde etmek için kaliteli malzemeler kullanmaya özen göstermeniz önerilir.

Ekmek hamuru nasıl yapılır diye düşünüyor olabilirsiniz. Hamuru mayalamak ekmek yapımının en önemli adımlarından biri olur. Hamurun iyi mayalanması için sıcaklık ve nem önemli yer tutar. Hamuru ılık bir ortamda tutarak hava almasına izin vermeniz gerekir. Hamurun iki katına çıkması için yeterli zaman ayırabilirsiniz.

Hamurun kıvamı ve yoğurma süresi, ekmek yapımında çok önemli görülür. Hamurun iyi yoğrulması, mayanın aktive olmasını ve ekmek kabarmasını sağlar. Hamuru yoğururken hafifçe un serpiştirebilir ve hamuru yavaşça yoğurabilirsiniz.

Ekmek hamuruna kesik atmak ekmek kabuğunun daha iyi pişmesine ve ekmek içindeki havanın daha iyi dolaşmasına yardımcı olur. Kesiklerin derinliği ekmek hamurunun kabarmasına ve şekil almasına yardımcı olur.

Ekmek pişirirken fırını önceden ısıtmaya özen gösterebilirsiniz. Fırınınızın sıcaklığına ve ekmek hamurunun büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir. Ekmek pişirirken ekmek kabuğunun kızarmasını ve iç kısmın pişmesini kontrol edebilirsiniz.

Ekmek piştikten sonra birkaç dakika fırından çıkarmadan önce soğumasına izin vermeniz gerekir. Ekmek hamuru soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Ekmek hamurunun taze kalması için hava almayacak şekilde kaplayarak saklayabilirsiniz.

Fırınlardaki Gibi Bir Ekmek Tarifi Sunum Önerisi

gurme ekmek tarifi 3

Ekmek piştikten ve soğuduktan sonra ince dilimler halinde kesebilir ve servis tabağına yerleştirebilirsiniz. Dilimlenmiş ekmek lezzetli peynir tabağı ve zeytinyağı sosu gibi yanında sunulan malzemelerle servis edilebilir.

Dilimlenmiş ekmek tost yapmak için leziz seçim olur. Tost makinesinde ya da tavada tereyağı ile kızartarak çıtır bir kahvaltı hazırlığı yapabilirsiniz.

Ekmek dilimlerini kızartabilir ve dilimlenmiş et, peynir, sebze gibi malzemelerle sandviç yapabilirsiniz. Taze baharatlar veya soslarla servis ederel lezzetli içerik hazırlayabilirsiniz.

Ekmek dilimlerini küp küp kesebilir ve fırında kızartarak çıtır krutonlar elde edebilirsiniz. Salata ve çorba üzerine serperek yiyebilirsiniz. Ekmek dilimlerini ızgarada kızartarak üzerine domates, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve taze otlar gibi malzemelerle sunum yapabilirsiniz.