cikolatali pankek

Tek Kişilik Pankek Tarifi

Tam Kıvamında Tek Kişilik Pankek Nasıl Yapılır?

tek kisilik pankek 1

Pankekler hızlı ve lezzetli kahvaltıların vazgeçilmez öğelerinden biridir. Doğru malzemeler ve iyi bir Karaca pankek tavası ile birlikte yaptığınızda tadına doyulmaz bir lezzete ulaşabilirsiniz. 

Tek kişilik pankek yapımı çeşitli varyasyonlara açıktır. İçine meyve, çikolata parçacıkları, fındık veya tarçın gibi eklemeler yaparak zevkinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Böylece her seferinde farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. 1 adet pankek kaç kalori diye merak edebilirsiniz. 1 adet orta boy ürün yaklaşık 30 kaloridir.

Tam kıvamında 1 kişilik pankek tarifi oldukça kolaydır. Öncelikle Karaca mutfak gereçleri ile hazırlıklarınızı tamamlayın. Ardından malzemeleri karıştırarak bu lezzetli yiyeceği hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Tek kişilik pankek malzemeleri çoğunlukla her evde bulunabilen temel ürünlerle yapılır. Eğer tek kişilik pankek nasıl yapılır diye düşünüyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

pankek 2

Tek kişilik Pankek Tarifi

Un, süt ve yumurta ile birkaç dakikada hazırlanan bu tarif kahvaltı ya da atıştırmalık olarak tercih edilebilir.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori Kahvaltı
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 1
Kalori 437 kcal

Tek kişilik Pankek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Tek kişilik Pankek Tarifi Malzemeleri
  

  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Yapışmaz bir tavada kullanmak için 1 tatlı kaşığı tereyağı veya bitkisel yağ

Tek kişilik Pankek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyin.
  • Başka bir kapta süt, yumurta ve vanilyayı çırpın.
  • Sıvı karışımı, kuru malzemelerle birleştirin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
  • Tavanızı orta ateşte ısıtın ve yağlayın.
  • Hamurdan küçük bir kepçe alıp tavaya dökün. Hamur yayılacak şekilde tavanın üzerine yayılabilirsiniz.
  • Pankeklerin her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tüm hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Pişen pankekleri tekli ürünler arasından seçebileceğiniz bir tabağa alın ve isteğe bağlı olarak ahududu, muz dilimleri, çikolata sosu veya akçaağaç şurubuyla süsleyin.
  • Sıcak servis yapın.

Video

Besin Değeri

Serving: 180gCalories: 437kcalCarbohydrates: 59.6gProtein: 13.78gSaturated Fat: 14.82gCholesterol: 170mgSodium: 618.65mgPotassium: 253.9mgFiber: 0.3gSugar: 1.26gVitamin A: 191IUVitamin C: 0.9mgCalcium: 174.75mgIron: 1.79mg
Etiket 1 kişilik pankek tarifi, tek kişilik pankek tarifi

Tek Kişilik Pankek Yapmanın Püf Noktaları

1 kişilik pankek yapımı için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Malzemeleri doğru oranlarda kullanarak hamurun kıvamını dengeleyin. Hamuru karıştırırken fazla karıştırmamaya özen gösterin, böylece pankekler daha kabarık olacaktır. Tavanızı önceden iyice ısıtın ve pankekleri pişirirken sabırlı olun.

Pişen pankekleri sıcak tutmak için fırında bekletebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine meyve, şurup veya soslar ekleyerek pankekleri daha lezzetli hâle getirebilirsiniz. Bu aşamada sunumu renkli Karaca tekli kahvaltılık çeşitleriyle yaparak göze de hitap edebilirsiniz.

Tek Kişilik Pankek Sunum Önerileri

tek kisilik pankek

Pankek tek kişilik öğünler için de güzel bir seçenektir. Pişirme sonrasında farklı sunum önerileri deneyebilirsiniz. Örneğin, tatlının üzerine taze veya dondurulmuş meyveler ekleyerek renkli bir görsel ortaya çıkarabilirsiniz. Çilek dilimleri, muz, yaban mersini veya ahududu gibi meyvelerle süsleyip hazır hâle getirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra bu yiyeceği kahvaltı tabağında sunarak tam bir kahvaltı rüyası oluşturabilirsiniz. Yanında tereyağı ve reçelle servis edebilirsiniz.

Sıcakken bir top vanilya dondurma ile de farklı bir tabak hazırlayabilirsiniz. Dondurma eridikçe tatlının üzerine yayılacak ve lezzetini artıracaktır. Ayrıca yiyeceğin üzerine çikolata veya karamel sosu dökebilir, taze krema veya vanilyalı yoğurt ekleyebilir ve renkli şekerlemeler veya çerezlerle süsleyebilirsiniz.

Yiyeceğinizi tuzlu bir şekilde de servis edebilirsiniz. Örneğin, üzerine rendelenmiş peynir, taze otlar veya sıcak çırpılmış yumurta ekleyebilirsiniz. Yanında domates dilimleri veya avokado gibi sağlıklı atıştırmalıklarla sunum yapabilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak üzerine akçaağaç şurubu, bal veya pudra şekeri serpebilirsiniz. Ayrıca yanına güzel bir kahve demleyerek bu tatlıdan aldığınız zevki arttırabilirsiniz. Karaca’da bulunan çeşitli kahve ekipmanları bu noktada size yardımcı olabilir.