biodiamond

Sağlıkla Pişir Sağlıkla Ye: Mutfağında Bio Diamond Farkını Hisset

Karaca Bio Diamond

Günümüzde yemek yapmak yalnızca vücudumuzun bir ihtiyacını karşılamak değildir. Zira bazen bir terapi bazen ise bir sanattır. Yemek yaparak rahatlayan insanlar, gün içerisinde daha sakin hissedeceklerdir. Belki de tüm bunların dışında yemek yapmak kendinizi bulmaktır. Yemek yemeyi seven insanlar için ise; önemli noktalardan bir tanesi, iyi yemeği bulmaktır.

Aslına bakarsanız her insan kendi mutfağının şefidir. Şefler en iyi malzemeler ile kendilerini gösterir. Kötü bir ekipman ile bir şef kendini gösteremeyecektir. Kendini göstermekten ziyade belki de iyi yemek yapmanın önemindeki en büyük engel, kötü tencere ve tava veya diğer ekipmanların mutfağınızda olması olacaktır.

Bugün yemek yapmak deyince akla ilk gelen donanım kaşık, tencere, tavadır. Yüzyıllardır insanlar, yemeklerini çeşitli farklı kaplarda pişirdi. Bunlar bazen seramik, toprak bazen de daha başka ürünlerden oluşan tencereler oldu. Karaca Bio Diamond ile yepyeni bir türü sizlerle buluşturdu ve BioDiamond sundu.

Peki, BioDiamond nedir? Bu tasarım ile artık herkes bir şef olacak ve kendi mutfağında sanat eserleri yaratacaktır. Çizilmelere ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklıdır.Dayanıklılığını, doğanın bize bir hediyesi olan, elmastan alır. Artık tencerelerinizi istediğiniz kaşık ile kullanabileceksiniz. Metal kaşıkları tencerelerde kullanırken tereddüt etmeyeceksiniz.

Granit Kaplama ile Sağlıklı Pişirmenin Özel Hali

Granit, sert bir yapıdan oluşan bir hammaddedir. Kristal yapılıdır ve minerallerden oluşur.Günümüzde kullanımı oldukça yaygındır ve artık iç ve dış mekânlarda da bir o kadar yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Tencere ve tavalarda da kullanılmaktadır. PTFE ile kaplanan ve teflon bir kaplama türü olan granit kaplama, teflon tencerelerden daha kalın bir katmanlaşma ile elde edilir.Yani katman sayısı, teflona göre daha fazladır. Tanecikli yapısı olan bu tencere, tavalar, diğer tavalar gibi çizilmemesi yönü ile kullanışlıdır.

Mutfakta tıpkı bir şef gibi hareket etmenize, özgürce yemeklerinizi yapmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda yüksek ısıya dayanıklılığı ile ve ısıyı kolaylıkla içerisinde uzun süre tutacak ve yemeklerinizin çok daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır. Akıllara granit kaplama sağlıklı mı sorusu geliyor. Bu sorunun cevabı tabi yine malzemenin temelindedir. Çünkü granit doğal bir nitelik olduğundan ve rahat temizliği sayesinde oldukça sağlıklıdır. Kolaylıkla temizlenir ve bu sayede rahatlıkla defalarca kez kullanılabilir.

Bio Diamond Pro Gücünü Keşfedin

Türkiye’de üretilen ve İsviçre’de geliştirilen Bio Diamond nedir diye düşünüyor olabilirsiniz.Dayanıklılığını, doğadaki en dayanıklı maddelerden biri olan elmastan alır. Yüzeyi yüzlerce elmas ile kaplı olan bu tencere ve tavalar sizleri bir şef gibi hissettirmenin yanı sıra mutfaktaki hâkimiyetinizi %100 artıracak.

Artık yapamam diyeceğiniz hiçbir yemek yok, her yemeğin ustası bu tencere tavalar ile sizsiniz. Zengin Türk mutfağının benzersiz yemekleri ile elmasın gücü ve kullanılışlılığı ile birleşti sofralar artık her akşam bir şölen günü gibi olacak. Karaca, 3 yıllık yoğun bir emeğin sonunda sizleri bu ürün ile buluşturdu.

Karaca Bio Diamond Kolay Temizlik Özellikleriyle Karşınızda

Bu benzersiz ürünü almak isteyen heyecanlı kullanıcıların akıllarında bir soru var. Evet, hepimizin akıllarındaki soru, bu kullanışlı ürünü kolaylıkla temizleyebilecek miyiz? Karaca Bio Diamond Bulaşık Makinesinde yıkanır mı? Bu sorunun cevabı tabi ki evettir. Bu muhteşem ürünü rahatlıkla bulaşık makinesinde yıkabilirsiniz. Böylelikle kolaylıkla temizleyebilecek ve zamandan kazanmak sizin için bir rutin haline gelecek.

Elmasın muhteşem özellikleri ve dayanıklılığı ile büyüleyen bu ürün, içerisinde sıcaklığı muhafaza ettiği için kolay pişirme sağlayacaktır. Ayrıca yemek ısıtmalara son verdirecek yemeklerinizi tencere içerisinde sıcacık tutacaktır. Tüm bu özelliklerine ek olarak kolaylıkla temizlenmesi ise bu ürünün çok büyük bir artısıdır. Çünkü hayatın su gibi aktığı bu günlerde zaman genç, yaşlı, kadın, erkek demeden hepimiz için değerlidir. Bu zamanı BioDiamond sayesinde bulaşık yıkayarak harcamayacak sevdiklerimize ayırabilirsiniz.

Diğer yanmaz yapışmaz tencere ve tavalara göre 7 kata kadar daha dayanıklıdır. Yoğun ev tipi kullanımlara uygundur.

“Karaca Silver Stone Bio Granit Döküm kaplama için ILAG tarafından hazırlanan yanmaz-yapışmazlık raporu ve aynı türden kaplama yapılmış Türkiye’nin 6 farklı firması tarafından satılan ürünlerin gövde dayanıklılıkları arasında [bağımsız araştırma kuruluşlarınca] yapılan testi doğrultusunda”

Dayanıklı Yapışmaz Yüzey

Yüksek granit takviyeli katmanlar aşınma direncini ve dayanıklılığı sağlar. 6 tabakadan oluşan benzersiz kaplama, yanmaz yapışmazlık performansını, kalıcı bir şekilde bozulmaya uğramadan koruyabilir. Yüksek dayanıklılığa sahiptir ve üst korozyon direnci ile açılmalara izin vermez. Bu özelliği ile metal gereçlerin kullanımına olanak sağlar ve bulaşık makinesinde yıkanabilir. Gövde alaşımı; ürünü, ezme ürünlere göre çok daha sert ve darbelere dayanıklı yapar.(7 Kata kadar daha dayanıklı)

Sağlıklı ve Lezzetli Yemekler için…

İnsanlık tarihinin başlangıcından beri kullanılan taş üzerinde pişirme; en doğal ve sağlıklı pişirme tekniklerinden biri olarak görülmektedir. Volkanik bir taş olan Granit, yüksek ısıya dayanıklı olduğu ve yemeklerin lezzetini arttırdığı için bugün hala tercih edilmektedir. Ayrıca diğer materyallere göre ısıyı daha fazla muhafaza eder ve yemeklerinizin sıcaklığını korur.

Karaca Biogranit serisi ile, tarihin en çok bilinen pişirme tekniğini; doğal, sağlıklı ve birbirinden lezzetli yemekler yapmanıza yardımcı olmak için mutfağınıza getirdik.