pizza tarifi 3 1024x576 1

Mutfak Severler İçin Karışık Pizza Tarifi

pizza tarifi 2 2 1024x576 1

Pizza, dünya genelinde en sevilen yiyeceklerin başında gelir. Birçok insanın favori yemeği olan pizza, hazırlanışındaki kolaylık ve çeşitlilik sayesinde tüm dünyada popülerliğini korur. Pizza ile sevdiğiniz tüm lezzetleri bir araya getirebilirsiniz. Karışık pizza içindekiler sayesinde insanların sıkça tercih ettiği yiyeceklerden biridir. Pizzanın pek çok farklı türü bulunur.

Geniş yiyecek seçeneği bulunan pizzaların arasından seçim yapmak zor olabilir. Tam da bu noktada karışık pizza malzemeleri imdadınıza yetişir. Karışık pizza, pek çok farklı malzemeyi bir arada sunarken herkesin damak zevkine uygun lezzetler sunar. 

Karışık pizza yaparken kullanabileceğiniz birçok malzeme vardır. Örnek olarak jambon, sosis, tavuk, sebze çeşitleri, biber ve zeytin gibi seçenekler vardır. Ayrıca, farklı soslar kullanarak da karışık pizza yapabilirsiniz. Domates sosu, pesto sosu, beyaz sos gibi seçeneklerle pizzalarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Bu sayede pek çok farklı tat kombinasyonunu bir adada bulabilirsiniz.

Pizza Nasıl Yapılır Malzemeleri

Pizza yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Pizzanın içinde bulunan birçok malzemeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Pizza yapmak için gereken en önemli malzeme pizza hamurudur. Pizza hamuru; un, su, maya, tuz ve az miktarda şeker ile yapılır. Karışık pizza tarifindeki besinleri tam olarak uygularsanız muhteşem bir lezzete ulaşabilirsiniz. Hamuru isterseniz kendiniz hazırlayabilir isterseniz hazır pizza hamuru kullanabilirsiniz.

Pizza sosu olarak genellikle domates sosu kullanılır. Ev yapımı domates sosu ya da hazır domates sosu kullanılabilir. Bazı pizzacıların beyaz sos ua da pesto sosu kullandığını da görebilirsiniz. Pizzanın içinde genel olarak rendelenmiş mozzarella peyniri kullanılır. Ancak farklı peynirlerin de kullanılması uygundur.

pizza tarifi 1

Karışık Pizza

Pizza yapımında kullanılan malzemelerin doğru seçimi de oldukça önem arz eder. Pizzada kullanacağınız malzemeler tamamen sizin zevkinize kalır fakat pizzanın lezzeti için besin kombinlerini doğru yapmanız gerekir. Jambon, salam, sosis, tavuk, ton balığı, deniz ürünleri, sebzeler, mantar, biber, soğan, zeytin, mısır gibi birçok farklı malzemeyi pizza yapımında kullanabilirsiniz. Baharatları ve farklı sosları pizzayı tatlandırmak için kullanabilirsiniz
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 45 dakika
Toplam Süre 1 saat 15 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 1
Kalori 344 kcal

Karışık Pizza Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Karışık Pizza Malzemeleri
  

  • 5 su bardağ ıun
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı domates sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • 120 gram sucuk
  • 4 yemek kaşığı konserve mısır
  • 100 gram zeytin dilimlenmiş, yeşil veya siyah
  • 1-2 adet biber
  • 1 diş sarımsak

Karışık Pizza Nasıl Yapılır
 

  • Bir kabın içine kuru maya dökün. Üzerine ılık su ve şeker ekleyin, karıştırın.
  • Mayalı olan karışımın içine un, zeytinyağı, ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımın üstünde yavaş yavaş un ekleyin.
  • Hamur istemiş olduğunuz kıvama ulaştıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp işlemleri uygulayın. İnce hamurlu bir pizza yapmak için hamuru 3’ e bölün.
  • Kestiğiniz hamurları ufak parçalar haline getirin.
  • Çatal kullanarak pizza hamuru üstünde delikler açın ve hamuru pişirin
  • 10 dakika sonra pişen hamura domates sosu sürün ve eklemek istediğiniz ürünleri ilave edin.

Video

Besin Değeri

Calories: 344kcalCarbohydrates: 56.44gProtein: 10.8gSaturated Fat: 8.02gPolyunsaturated Fat: 5.36gTrans Fat: 8.02gCholesterol: 5.36mgSodium: 525.33mgPotassium: 305.65mgVitamin A: 57.11IUVitamin C: 5.67mgCalcium: 50.14mgIron: 2.62mg
Etiket evde pizza yapımı, karışık pizza tarifleri

İşe Hamurun Püf Noktalarıyla Başlayın

pizza tarifi 3 2 1024x576 1

Pizza hamuru yapmak evde lezzetli bir pizza yapmanın en önemli adımlarından biridir. Pizza hamuru yaparken kullanacağınız hamurun kıvamı oldukça önem arz eder. Yoğun bir hamur yapmak için fazla un kullanmaktan kaçınmanız gerekir. Un miktarını yavaş yavaş arttırarak hamurun yoğunluğunu kontrol edin. Hamur, elinize yapışmıyorsa ve hafif bir elastik hissi veriyorsa doğru kıvamda olduğunu görebilirsiniz.

Hamurun mayalanması, pizzanın lezzeti ve dokusu için oldukça önemlidir. Mayalama süresinin en az 1 saat olması gerekir. Mayalama süresinin en az 1 saat olması önerilir. Fakat daha iyi sonuçlar için, hamurunuzun 2-3 saat kadar mayalanmasını beklemeniz tavsiye edilir. Mayalama süresinde hamurunuzun sıcak ve karanlık bir yerde olduğundan emin olun.

Hamuru açarken, yavaşça ve dikkatli yapın. Hamuru çok fazla gerdirirseniz, hamur incelir ve çatlar. Aynı zamanda hamuru fazla açarsanız pizzanın ince olur. Hamur açarken, un ya da mısır unu kullanarak yapışmasını önleyin. Hamurun kalınlığı, pizzanın dokusu ve lezzeti için önemlidir. Kalın hamurlu pizzalar daha yumuşak ve gevrek bir dokuya sahipken, ince hamur pizzalar daha çıtır bir doku sunar.

Pizzanızı Tuvaliniz Olarak Görün, Sanatınızı Ortaya Koyun

pizza tarifi 5

Pizza yemek çeşitleri arasında en çok sevilen ve en popüler yiyecekler arasında yerini alır. Pizza, yüksek sıcaklıkta pişirilen ince hamurun üzerine sos ve çeşitli malzemelerin eklenmesiyle hazırlanır. Herkesi sevdiği bu lezzetli yiyecekler birçok farklı türde ve şekilde sunulur. Bu çeşitlilik arasında en çok sevilen pizza türlerinden biri karışık pizzadır.

Pizza, İtalya’ dan çıkarak dünyanın dört bir yanına yayılmıştır ve lezzetiyle herkesin damak zevkine hitap eder. Pizza sadece bir yemek çeşidi değil aynı zamanda kültür, sosyal etkileşim ve yaratıcılığın da simgesidir. Pizza hamuru yapılırken, hamurun yoğurulması ve dinlendirilmesi pizzanın lezzeti için oldukça önemlidir. Hamurun ne çok ince ne de çok kalın olması pizzanın en ideal yapısıdır. İyi bir pizza yapabilmek için malzeme ölçülerine dikkat edilmesi gerekir.

Pizzanın en önemli özelliklerinden biri üzerine konulan malzemelerdir. Ayrıca karışık pizza kalori bakımından da idealdir. Pizza malzemeleri kişisel zevklere uygun olarak değişir. Pizza malzemelerini doğru oranda kullanmanız ve pizza hamurunun üstüne doğru orantıda dağıtmanız önem arz eder.