shutterstock 1081207406 min

Refika İle Karamel Frappe Tarifi

Kahve eşliğinde güzel bir tatlıyı sevmeyen sanırım yoktur. Şimdi bu ikisini birleştirerek mükemmel bir kahveyi serinletici bir tatlıya dönüştürdüğümüzü hayal edelim! İşte, bugün Refika İle Karaca Test Mutfağı’nda tam da böyle bir tarif var: Karamel Frappe! Refika’nın enfes reçetesine eşlik ederek, Türk kahvesi özünde İtalyan kahve lezzetlerini mutfaklara taşıyan Hatır Barista Kahve Makinesi sayesinde, mükemmel Türk kahvesi karamelle birleşerek serinletici bir tatlıya dönüşüyor.

Karamel Frappe İçin Gerekli Malzemeler

Gelin, damakta iz bırakan bir Karamelli Frappe nasıl yapılır, Refika’nın özel Frappe tarifi ile beraber öğrenelim…

Karamel Frappe Nasil Yapilir

Karamel Frappe İçin Gerekli Malzemeler

Elbette tadına doyulmaz bu tarife ilk olarak malzeme listemizi sıralayarak başlıyoruz. Evde Frappe yapımı için gerekli olan malzeme listemiz şöyle:
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 0 dakika
Kategori İçecekler
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 3 kişi

Karamel Frappe İçin Gerekli Malzemeler Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Karamel Frappe İçin Gerekli Malzemeler Malzemeleri
  

  • 3 fincan Türk Kahvesi
  • 3 yemek kaşığı Toz Şeker Krema İçin
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı şeker karamel için
  • süt

Karamel Frappe İçin Gerekli Malzemeler Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak Hatır Barista Cappuccino ve Türk Kahve Makinesi’nde kahvemizi hazırlayalım. Makinemizin haznesine 3 fincan su, 3 ölçü kaşığı Türk kahvesi ekleyerek, “Latte Türk Cappuccino Türk” fonksiyon tuşuna basalım ve kahvemizi pişirmeye başlayalım.
  • Kahvemiz Hatır Barista ile tam kıvamında hazırlanırken, kremayı hazırlamak için derin bir kaseye 1 kutu kremayı boşaltalım ve içerisine şekerimizi de ilave ederek, mikser yardımıyla kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Krema yaklaşık 3 katına çıkacak kadar kabarınca işlemimiz tamamdır.
  • Pişen kahvelerimizi Hatır Barista’nın Dripper kahve damlalığında süzdürelim.
  • Kahvemiz süzülürken, geniş bir tavaya 1 su bardağı şekerimizi ilave ederek, kısık ateşte yavaş yavaş erimeye bırakalım.
  • Püf Nokta: Şekeri tavada erittiğinizde kaşık yardımıyla değil, tavayı çevirerek karıştırma işlemi yapın. Böylece şekerin pütürlü bir kıvam almasını engellemiş olursunuz.
  • Şeker eridikten sonra hazırlayıp kenara aldığımız kremayı tavanın içerisine ekleyelim ve iyice karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alalım. Dilerseniz karameli bir kaseye alarak da soğutabilirsiniz.
  • Artık kahvemizi Mastermaid Power Multifunctional 10 in 1 Gıda Hazırlama Seti ile hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Mastermaid Power’ın 1000 ml hazneli blender sürahisine 300ml kadar buz koyalım, ardından kahvenin 3 katı kadar sütü ve kahveyi de ekleyerek, kar kıvamına gelecek kadar karıştıralım.
  • Püf Nokta: Buzun üzerine kahve yerine ilk olarak sütü ilave etmemizin sebebi, buzların erimesini engellemektir.
  • Kar kıvamına gelene kadar çektiğimiz karışımı durdurup, karamelin 2/3’ünü içerisine ekleyelim ve Mastermaid’i yeniden çalıştırarak karışımımız pürüzsüzleştirelim.
  • 3 büyük cam bardağın içerisine kalan karameli paylaştıralım ve karameli bardakların iç kenarlarına bulaştırarak iyice sürelim. Özellikle ağız kısmına karameli bolca sürmenizi, ardından fındıkları bu alana yapıştırmanızı öneririz.
  • Blenderdaki karışımı bardaklara doldurduktan sonra üzerine çırptığımız kremayı ekleyelim. Tabakta kalan bir miktar karameli kremanın üzerine gezdirerek içeceğinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Son olarak bardaklarımızı fındıkla süsleyerek servise hazır hale getirelim. İşte evde Frappe kahve yapımı Karaca ve Refika Birgül ile bu kadar kolay! Afiyet olsun.

Video

Etiket Refika ile Karaca Test Mutfağı

Karamel Frappe Yanında Ne İyi Gider?

Karamel Frappe tek başına hem tatlı hem de kahve ihtiyacınızı karşılayabilecek enfes bir soğuk içecek. Bu nedenle yanına aşırı tatlı olabilecek şeyler önermiyoruz. Dilerseniz, bu lezzetli soğuk kahvenin yanında tuzlu kraker ya da kurabiyeleri tercih edebilirsiniz. Yine tuzlu olarak daha farklı bir tarif isterseniz, tuzlu muffini veya şekersiz, unsuz, yağsız kurabiyeyi denemenizi tavsiye ederiz.

Tabi şekerli içeceklerin yanında tatlı yenmez diye bir kural yok. “Ben tatlıya tatlıyla eşlik ederim, ağır gelmez!” diyenler için de elbette bir önerimiz mevcut; Elmalı Strudel!

Geleneksel bir Viyana turtası olan Strudel son zamanlarda ülkemizde de oldukça popüler olduğu için Frappe yanında olsun ya da olmasın mutlaka denemenizi öneririz.

yaninda ne iyi gider 2

Karamel Frappe Tarif Videomuzu Da İzleyin!

Refika ile Karaca Test Mutfağı Karamelli Frappe tarif videomuzu izleyerek, hazırlıklarınızı Refika Birgül ile eş zamanlı yapmaya ne dersiniz? İşte Hatır Barista İle Kahveli Karamelli Frappe tarif videomuz: