tiramisu min

Refika ile Lezzetli Tiramisu Tarifi

17. yüzyılın sonlarından bu yana sofralarımızda yerini almaya başlayan tiramisu, yüzyıllardır damaklarda iz bırakmaya devam ediyor. Oldukça sevilerek tüketilen Tiramisu tarifi tatlı severlerin oldukça merak ettiği tatlı tarifleri arasında yerini alıyor. 

Bu yazımızda tiramisu tarifini Refika ile Karaca Test Mutfağı’nda sizin için eşsizleştiriyoruz. Kedi dilinin kahveyle ıslatılıp nefis hale geldiği Kedi Dilli Tiramisu tarifimizde peynir ve kremanın eşsiz uyumunu birlikte yakalıyoruz. Evde çok kolay yapabileceğiniz, mükemmel lezzetli tiramisu tarifini gelin birlikte deneyelim.

yaninda ne iyi gider

Refika İle Lezzetli Tiramisu Tarifi

Kedi dilli tiramisu tarifini hemen inceleyin! Lezzetli ve pratik olan bu tarifi Refika ile Karaca Test Mutfağı’nda Hatır Barista ile unutulmaz kılın!
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 45 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 4 kişi

Refika İle Lezzetli Tiramisu Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Refika İle Lezzetli Tiramisu Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 kase taze peynir
  • 100 ml krema
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kedi dili
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • Kakao
  • Türk kahvesi
  • Tuz

Refika İle Lezzetli Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle Hatır Barista Cappuccino ve Türk Kahve Makinesi’nde türk kahvemizi hazırlamaya başlıyoruz. İlk olarak 4 pişirimlik suyu ve Türk kahvemizi ekliyoruz. Ardından makinemizi çalıştırıyoruz.
  • Kahvelerimiz hızlıca olurken Hatır Barista dripperimizi hazırlıyoruz. İçinden çıkan kağıt filtreyi ve makinenin filtresini yerleştiriyoruz. Ardından Hatır Barista dripperimizin altına bardağımızı eklemeyi unutmuyoruz.
  • Hatır Barista Cappuccino ve Türk Kahve Makinesi’nde hazırlanan kahvemizi Hatır Barista’nın Dripper kahve damlalığında süzdürelim. Kahvemizin süzme işlemi gerçekleşirken tiramisumuzun enfes peynirini, kremasını ve muhallebisini yapmaya başlıyoruz.
  • Bir tencereye su ekleyip ocağa yerleştiriyoruz. Üzerine eklediğimiz başka bir tencerenin içine 4 adet yumurta sarısını ve 5 çorba kaşığı şekeri bir tencereye döküp karıştırmaya başlıyoruz. (Yumurtalarımız ocakta kaynayan suyun buharıyla pişmeye başlıyor. )
  • Güzelce karıştırıp şekerimizi eritip kıvamı beyaz hale geldikten sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz.
  • Bir kase dolusu taze peyniri hazırladığımız tencerenin içine ekleyip karıştırıyoruz.
  • 100 ml kremayıda ayrı bir kapta çırpıyoruz. 2-2.5 katına çıkan kremayı diğer karışımlarımızın içine 1 tutam tuzla beraber ilave ediyoruz.
  • Hatır Barista’nın Dripperımızda süzülen kahvemizi de bir tabağa boşaltıyoruz. Ardından kedi dillerini ortadan ikiye bölerek döktüğümüz kahve tabağında ıslatıyoruz.
  • Islattığımız kedi dillerini servis edeceğimiz kapların içine yerleştiriyoruz. Yerleştirdiğimiz kedi dillerinin üzerine hazırladığımız krema karışımını ekliyoruz. Karışımımızın üzerine kakaolarımızı serpiştiriyoruz. ( İsteğe göre de çikolata rendeleyebilirsiniz)
  • Tiramisumuzun lezzetli kıvama gelmesi için hazırladığımız kapları buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
  • Mola: Tiramisularımız buzdolabında soğurken kendinize Hatır Barista Cappuccino ve Türk Kahve Makinesi’nde hazırladığınız kahveniz ile kahve keyfi molası verebilirsiniz. Tiramusularınız artık hazır! Afiyet olsun!

Video

Etiket Tiramisu
tiramusu bitmis hali blog 1024x576 1

Tiramisu’nun Yanında Ne İyi Gider?

Tiramisu kolay, pratik ve hızlı  yapımıyla çoğumuz tarafından tercih ediliyor. Günümüzde en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan tiramisu, karşımıza bir çok nefis çeşidi ile birlikte çıkıyor. Kedi dilli tiramisu, yalancı tiramisu, kupta tiramisu, gerçek tiramisu gibi tiramisu çeşitleri ile tatlı severlerin gözdesi olan bu leziz tatlının yanına nelerin yakışacağını gelin birlikte okuyalım.

Mis gibi kahve kokusu ve kakaonun Tiramisu kremasıyla eşsiz birleşiminden ortaya harika lezzetler çıkaran tatlımızın yanına damak zevkinize göre içecek ve yiyecekler tercih edebilirsiniz. Sabah kahvaltılarından başlayıp beş çaylarına kadar her öğüne ve her yiyeceğe eşlik eden fındıklı kurabiye tiramisunun yanında da tercih ediliyor.

Diğer bir tercihiniz de vitamini bol meyve sularından yana yapabilirsiniz. Paslanmaz çelik malzemelerden oluşan Karaca Freshmix Inox Narenciye Sıkacağı ile sağlıklı meyve suları hazırlayabilirsiniz. Tiramisunun yanında oldukça güzel gidecektir. Tiramisunun yanına eşlik eden diğer içecekler arasında çay, filtre kahve, Türk kahvesi, latte olarak sıralayabiliriz. 

Refika ile Hatır Barista ile Unutulmaz Tiramisu Tarifi videomuzu izlemeyi unutmayın! Videomuzu izleyerek Refika Birgül ile sofralarınızı süsleyecek kedi dilli tiramisu yapımına başlayabilirsiniz.

Tiramisu Püf Noktaları

Tiramisu malzemelerinde yer alan yumurta, labne peyniri ve süt gibi buzdolabında muhafaza edilen malzemelerin muhallebi hazırlanmadan önce bir süre oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir. Malzemelerin birbirlerine homojen bir şekilde karışması ve kaynama süresinin kısalması için malzemelerin uygun ısıda olması önemlidir. 

Muhallebiye unu eklerken elek kullanabilirsiniz. Elek kullanarak karıştırma süresince topaklanmayı önleyebilir, malzemeleri homojenize etmede pratiklik kazanabilirsiniz. 

Muhallebinin içerisine labneyi katmadan önce mutlaka muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz gerekir. Labne muhallebiye eklendikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek de önemli bir noktadır. Pürüzsüz kıvam, muhallebiyi pandispanya kekine sürerken size kolaylık sağlar. Ayrıca bu pürüzsüzlük tadıma da iyi bir şekilde yansır. 

Kekin kahve ile ıslatılma işlemi atlanmamalıdır. Keki kahve ile ıslatmanın amacı keke yumuşak ve ağızda dağılan bir kıvam kazandırmaktır. Ayrıca hafif kahve aroması da tatlıya hoş bir lezzet katar. 

Kakaoyu elinizle serpiştirmek yerine süzgeç kullanabilirsiniz. Süzgeç kullanımı, kakaonun eşit şekilde kek yüzeyine yayılmasına yardımcı olur. Ayrıca kakao tozunun elinize bulaşmasını da önler. 

Gerçek tiramisu tarifi için labne yerine mascarpone peyniri de edinebilirsiniz.