hamsikagitkebab2

Lezzet Dolu Hamsi Kağıt Kebabı Tarifi

Karadeniz mutfağına ait olan hamsi kağıt kebap hoş sunumuyla kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline geliyor. Mantar ve diğer sebzelerin baskın aroması, hamsiye bambaşka bir lezzet katılıyor. Porsiyonluk olarak da hazırlanabilen bu tarifin sunumu da oldukça kolay. Dilerseniz aileniz dilerseniz de davet sofraları için bu tariften yararlanabilirsiniz!

Çeşitli sebzelerle bir arada pişirilen hamsi, farklı aromaları içerisine çekerek deneyenlere lezzet şöleni yaşatıyor. Hamsi kağıt kebabı besleyici ve doyurucu içeriğiyle her damak zevkine hitap etmeyi başarıyor. Yemeğe dair bütün ipuçlarını öğrenmek için bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz!

hamsikagitkebabi3

Hamsi Kağıt Kebap Nasıl Yapılır?

Hamsi kağıt kebabı tarifi ile hafif ve lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Limon suyuyla marine edilen mantarlar kebaba farklı bir aroma katıyor. Hamsi kebabı, fırın kağıdı içerisinde kendi buharında pişiyor. Nemini ve lezzetini kaybetmeyen bu yemek, besleyici içeriğiyle de göz dolduruyor. Pişirme sürecinde mutfağa koku yayılmasını önlemek için Karaca’dan oda parfümü seçeneklerini inceleyebilirsiniz.
Sebzeler ince dilimler halinde hazırlanarak hamsinin lezzetini artırıyor. Bu yöresel yemeği evlerinde denemek isteyenler hamsi kağıt kebabı nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. Tariften başarılı bir sonuç almak için püf noktalarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Yemek tarifinde yer alan yönergeleri ve püf noktalarını takip ederek lezzetli bir hamsi kağıt kebabı hazırlayabilirsiniz.

hamsikagitkebab

Lezzet Dolu Hamsi Kağıt Kebabı Tarifi

Görselliğiyle dikkat çeken hamsi kağıt kebabını tarife uyulduğu takdirde hazırlamak oldukça basit! Malzemelerin pişme sürelerine ve püf noktalarına dikkat ederek yemeği hazır hale getirebilirsiniz. Sebzelerin aromasıyla lezzetlenen hamsi kebabıyla sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 45 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 240 kcal

Lezzet Dolu Hamsi Kağıt Kebabı Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Lezzet Dolu Hamsi Kağıt Kebabı Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 kg kılçığı ayıklanmış hamsi
  • 1/2 kg mantar
  • 2 domates
  • 3 kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 1.5 yk tereyağı
  • 1 çk karabiber
  • 1 tk tuz
  • 3 yk su
  • 10 damla limon suyu

Lezzet Dolu Hamsi Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Hamsilerin başlarını ve kılçıklarını ayıkladıktan sonra yıkayın.
  • Balıkları bir süre kurumaları için temiz bir süzgece alın.
  • Mantarları yıkayın ve bütün halinde tencereye alarak limonlu suda haşlayın.
  • Kırmızı biberleri ocakta 8 dakika közleyin.
  • Yüksek ateşte 4 dakika haşladığınız mantarları ocaktan alarak soğuk suyla yıkayın ve kurumaya bırakın.
  • Mantarları ince ince dilimleyin ve bir tavada tereyağı ile birlikte 6 dakika kavurun.
  • Tavanın içerisine karabiber ve tuz ilave edin.
  • Tepsinin üzerine aldığınız yağlı kağıda yağıyla birlikte mantarları ve balığı dökün.
  • Közlenmiş kırmızı biberi, yeşil biberi ve domatesi doğrayarak tepsiye dizin.
  • Tepsinin üzerine 3 yemek kaşığı suyu eşit şekilde gezdirin.
  • Kağıdın kenarlarını bükün ve balığı kağıtla tamamen örtün.
  • Fırına aldığınız yemeği önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Besin Değeri

Serving: 250gCalories: 240kcalCarbohydrates: 16gProtein: 30gFat: 13gCholesterol: 26mgSodium: 208mgPotassium: 650mgCalcium: 145mgIron: 6mg
Etiket Hamsi Kağıt Kebabı

Hamsi Kağıt Kebap Yapımı Püf Noktaları

Hamsi kağıt kebabı pişirme yöntemi farklı yörelerde değişiklik gösteriyor. Yemeğin lezzetini artırmak için bazı püf noktaları bulunuyor. Fırın kabı ve tepsisi kullanılarak hazırlanan hamsi kağıt kebabı, davet sofralarında kurtarıcı bir rol üstleniyor. Lezzetli bir sonuç almak için takip etmeniz gereken ipuçları şu şekilde sıralanabilir:

Balıkları Dikkatli Bir Şekilde Temizlemek:

Tarif için temizlenmiş balık kullanmak zamandan tasarruf edilmesini sağlıyor. Yemek sırasında hamside kılçık bulunması, iştah kaçırıcı olabiliyor.

Taze Malzemeler Kullanmak:

Tarifte taze hamsi kullanmak, yemeğin lezzetini artırabiliyor. Kaliteli ve taze sebzelerle balığa daha lezzetli bir aroma veriliyor. 

Kebabı Tamamen Kağıtla Sarmak:

Yemeğin kendi buharıyla pişmesini sağlamak için fırın kağıdıyla tamamen örtülmesi gerekiyor. Bu sayede malzemeler aromasını kaybetmiyor ve hamsi daha lezzetli bir şekilde pişiyor. 

Sebzeleri İnce İnce Doğramak:

Hamsi kağıt kebabı malzemeleri ve sebzelerin eşit bir şekilde pişmesi için mantar ve sebzelerin ince ince doğranması gerekiyor. Sert bir dokuya sahip olan mantar, bu sayede daha hızlı pişiyor.

Kırmızı Biberi Önceden Közlemek:

Kırmızı biber, diğer sebzelere göre daha kalın bir yüzeye sahip olabiliyor. Biberin güzelce pişmesini sağlamak ve lezzetini artırmak için önceden közlenmesi öneriliyor.

Hamsi Kağıt Kebap Sunum Önerileri

Hamsi kağıt kebabı sunumu, yemeğe görsel bir dokunuş katmak açısından büyük önem taşıyor. Hamsi kağıt kebabı yapılışı tariflerinde genellikle geleneksel sunum yöntemleri tercih ediliyor. Çekirdek ailelere uygun 6 kişilik yemek takımı modelleriyle sunumunuza farklı bir hava katabilirsiniz.

Yemeğin fırınlama aşamasında hamsi kebabı porsiyonluk olarak da hazırlanabilir. Bireysel porsiyonlar, servis tabaklarında daha düzenli bir görüntü sunuyor. Hamsi kağıt kebabının yanında hazırlanan salatalar ve diğer eşlikçiler sunumları renklendiriyor. Bu yemeğin yanında genellikle pirinç veya bulgur pilavı tercih ediliyor. Karadeniz mutfağına ait mezelere sunumlarda sıklıkla yer veriliyor. Mısır unu ve maya kullanılarak hazırlanan mısır ekmeği, yemeğin yanında sunuluyor. Siz de bu lezzetli tarifi sevdiklerine yapabilir, Karaca’nın 6 kişilik çatal kaşık bıçak takımı modelleri ile sunuma şıklık katarak servis edebilirsiniz!

hamsikagitkebab4