beslenme cantasi

Okul Beslenme Çantası Önerileri ve Hazırlığı

Okul Beslenme Çantası Önerileri ve Hazırlığı 

Okul çağındaki çocuklar düzgün beslenmeye en çok ihtiyaç duyan yaş grupları arasında yer alır. Henüz çocukken yanlış beslenen bir bireyin ileriki zamanlarda çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşması oldukça muhtemeldir. Bu yüzden okula giden bir çocuk için sağlıklı gıdalarla yemekler hazırlamak büyük önem taşır. Siz de Karaca beslenme çantası önerileri ile çocuğunuz için çeşitli yemekler hazırlayabilir, ders aralarında sağlıklı bir gıda tüketimi yaptığından emin olabilirsiniz.

Okul beslenme çantası menüleri hazırlarken ebeveynlere fazlasıyla görev düşer. Katkı ve koruyucu maddeli gıdalar beslenme çantasında yer verilmemesi gereken yiyecekler arasındadır. Bunlar yerine evde yapılan sağlıklı yemeklerden oluşan bir öğün çocuğun gelişimini destekleyerek daha sağlıklı büyümesini sağlar. Bu açıdan beslenme çantası için tarifler ve pratik yemekleri değerlendirerek okul çantasını hazırlamanız mümkün. 

beslenme cantasi2

Sağlıklı Beslenme Çantasına Ne Konur?

Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi oldukça önemlidir. Günlerinin çoğunu okulda geçirdiklerinden, çocukların bu süreçte faydalı yiyecekler tüketmeleri ve hazır gıdalardan olabildiğince uzak durmaları önerilir. Bu konuda anne ve babaların özenli davranması ve çocukları için faydalı gıdaları tercih etmeleri gerekir. Sizler de beslenme çantasına ne konur diye merak ediyorsanız bu konuda pratik önerilerden yararlanabilirsiniz. 
Okula giden çocukların beslenme çantasında ne olmalı sorusu için aşağıda verilen faktörleri göz önünde bulundurarak sağlıklı bir şekilde hazırlık yapabilirsiniz:
Karbonhidrat, yağ, vitamin mineral ve protein dengesini sağlayabileceğiniz gıda kombinasyonları tercih edebilirsiniz. 
Eğer süt koyacaksanız fazladan şeker ilavesi bulunmayan sade sütlere yönelebilirsiniz.
Yeterli miktarda sebze ve meyve koyarak dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. 
Ev yapımı kek, poğaça ve kurabiye gibi yiyeceklere yer verebilirsiniz. 
İçecek olarak yine ev yapımı meyve suyu tercih etmeniz daha doğru bir seçim olacaktır. 
Çocuğun önerilen miktarda su tüketimi sağlayabilmesi açısından beslenme çantasında termos ve suluklara da yer vermelisiniz.
Beslenme çantasına ne konulabilir diye merak ediyorsanız bu faktörleri göz önünde bulundurarak sağlıklı bir ana öğün oluşturabilirsiniz. Hem lezzetli hem de besin değeri yüksek gıdalardan oluşan bir öğün, çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunarak okuldaki başarısını da arttıracaktır. 

beslenme cantasi3

Beslenme Çantası Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beslenme çantasını doğru bir şekilde hazırlamak çocuğunuzun sağlıklı büyümesini desteklemek açısından oldukça önemlidir. Ebeveynlerin bu konuda dikkatli davranarak çocuğu için sağlıklı seçimler yapması önerilir. Çocuk beslenme çantası hazırlama konusunda özenli davranmak isteyen bir ebeveynin dikkat edebileceği bazı gıdalar şu şekilde sıralanabilir:

  • İşlenmiş gıdalar
  • Yağlı besinler
  • Dökülme ihtimali olan yemekler

Çocuklar için en sağlıksız olan yiyeceklerin başında işlenmiş gıdalar yer alır. Sosis, salam gibi yiyecekler çocuğunuzun sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden beslenme çantası hazırlama aşamasında bu gıdalar yerine evde pişirdiğiniz et ve tavuk gibi seçenekler daha sağlıklı bir tercih olacaktır. 

Çocuğunuz yiyeceklerini sınıf ortamında tüketeceğinden ağır kokan yemekleri tercih etmemeniz önemlidir. Sınıfta yoğun koku oluşmasına sebep olabilecek aşırı baharatlı, soğan ya da sarımsak içeren yemekler yerine daha hafif gıdaları tercih edebilirsiniz.

Yağlı besinler yalnızca okulda değil günlük hayatta da uzak durulması gereken gıdalardır; fakat söz konusu okul olduğunda aşırı yağ, sindirim zorluğu, hazımsızlık gibi durumlara sebep olarak ders başarısını olumsuz etkileyebilir. Kızartma gibi yağlı yiyecekler yerine haşlanmış ya da fırınlanmış yemekleri tercih edebilirsiniz.  

Çocuklar abur cuburu her ne kadar çok sevse de bu gıdaların beslenme çantasına sık sık konulmaması önerilir. Sağlık açısından olumsuz etki yaratabilecek bisküvi ve cips gibi yiyecekleri beslenme çantasına koymak yerine evde hazırlanan kek ve kurabiye gibi sağlıklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Beslenme çantası tarifleri hazırlarken dökülebilecek gıdaları tercih etmemeniz ya da uygun şekilde paketlemeniz önerilir. Ayrıca sefer tası gibi seçenekleri de değerlendirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Hazırladığınız besinler için Karaca’da bulunan saklama kabı modellerini tercih ederek düzenli bir beslenme çantası elde edebilirsiniz.

beslenme cantasi4

Çocuk Beslenme Çantası Hazırlama Püf Noktaları

Okula giden çocuğu olan yetişkinler tarafından beslenme çantası nasıl hazırlanır sorusu sıklıkla sorulur. Beslenme çantası hazırlarken sağlıklı gıdaları tercih etmek kadar paketlemesinde doğru ürün seçimi de önemlidir. Çocuğunuzun tüketeceği besinleri kaliteli kaplara koyarak tazeliğini uzun süre muhafaza etmesini sağlayabilirsiniz. Karaca’nın mutfak grubu kategorisinde yer alan seçeneklere göz gezdirerek beslenme hazırlığı için uygun ürünleri tercih edebilirsiniz.

1. sınıf beslenme çantasında neler olmalı diye soruyorsanız bu noktada çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Hem onun damak tadına uygun hem de sağlıklı gıdalarla hazırlayacağınız bir öğünü severek tüketecektir. Örneğin çocuğunuz patates seviyorsa kızartmak yerine fırınlamayı veya airfryerda pişirmeyi tercih edebilirsiniz. 

Beslenme çantasına neler konulabilir sorusuna yalnızca yiyeceklerle yanıt vermek doğru değildir. Aynı zamanda çocuğun tüketeceği içecekler konusunda da dikkatli olunmalıdır. Bu noktada pet şişe gibi sağlıksız seçenekler yerine Karaca’da bulunan suluk ve matara çeşitleri ideal bir seçimdir. Ayrıca içecek hazırlama grubunda yer alan ürünlerle ev yapımı meyve suları gibi içecekleri pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

beslenme cantasi5

Beslenme Çantası Menüleri

Beslenme çantası menüleri birçok farklı seçeneğiyle öne çıkar. Okul sırasında enerjisini geri kazanması için hazırlayabileceğiniz birçok farklı yiyecek vardır. Çocuğun beslenme çantası menüleri için bu seçenekler arasından hem pratik hem de çocuğunuzun seveceği tarifleri değerlendirerek sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz.

Beslenme çantası hazırlama için hem tatlı hem de tuzlu seçenekleri tercih edebilirsiniz. Eğer çocuğunuz sabah erken saatlerde okula gidiyorsa hafif kahvaltılıklarla pratik bir öğün hazırlayabilirsiniz. Karaca’nın kahvaltılıklar kategorisinde yer alan ürünleri tercih ederek beslenmesine koyabilir, çocuğunuzun lezzetli ve çeşitli bir kahvaltı yapmasını sağlayabilirsiniz. 

Okul beslenme çantası için bir yemeği hazırlarken, yapımının kolay olması zaman tasarrufu açısından bazı günlerde önemli olabilir. Özellikle okul için yiyecekleri dakikalar içerisinde hazırlamak istiyorsanız pratik tariflerden yararlanmanız gerekebilir. Hem lezzetli hem de kolay beslenme çantası tarifleri arasında yer alan bazı seçenekler şu şekilde sıralanabilir:

Sağlıklı Sandviç

Okul için hazırlanabilecek en pratik tarifler arasında sandviç yer alır. İçerisine dilediğiniz malzemeyi koyarak hazırlayabileceğiniz sandviçlerde peynir, salatalık, domates, tavuk ve ton balığı gibi gıdaları tercih edebilirsiniz. Dilerseniz Karaca’nın gıda kategorisinde yer alan çeşitli ürünlerden faydalanarak sandviçi çeşitlendirebilirsiniz. 

Pankek

Pratik tarifler arasında yer alan pankek, çocukların severek tükettiği yiyecekler arasında yer alır. Bu tarifi çocuğun damak zevkine göre ister tuzlu ister tatlı olarak hazırlayabilirsiniz. Pankek hazırlarken tercih edeceğiniz doğru mutfak gereçleri, tarifi çok daha pratik bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Hazır paketli keklerin yerine hazırlayabileceğiniz bu tarif sağlıklı olmasıyla da ideal bir tercihtir. 

Yulaf Ezmesi Kavanozu

Yulaf ezmesi kavanozu hem sağlıklı hem de pratikliğiyle tercih edilebilir tarifler arasındadır. Süt, yulaf, bal, fıstık ezmesi ve çeşitli meyveleri bir kavanoza koyarak geceden buzdolabında bekletebilirsiniz. Sabaha kadar yulaf yumuşar ve meyvelerin aroması karışıma geçer. Böylece lezzetli bir öğün hazırlamış olursunuz. Yulaf ezmesini de saklama kapları yardımı ile beslenme çantasına koyabilirsiniz. Bu lezzete beslenme çantasında yer vererek çocuğunuzun sağlıklı yiyecekler tüketmesini sağlayabilirsiniz.