tavuk but 780x520 1

Hızlı ve Pratik Airfryer Tavuk But Tarifi

Hızlı ve Pratik Airfryer Tavuk But Tarifi

Herkesin çok sevdiği sofraların şenlik yemeği çocukların favorisi tavuk but tarifi ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır mısınız? Airfryer tavuk but pişirme hem pratik hem de lezzetli olduğundan bir gece önceden marine ettiğiniz tavukları akşam eve geldiğinizde pişirebilir ve pratik lezzetlere imza atabilirsiniz. Tavuk but nasıl yapılır öğrenmek için okumaya devam edin.

tavuk but2

Airfryerda Tavuk But Nasıl Yapılır?

Küçük ev aletleri kategorisinde yer alan hava fritözü çeşitleri ile tariflerinizi daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Space Gray Black modeli ile köz tadına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Karaca airfryer tavuk but gibi tarifler için oldukça idealdir. Airfryer gibi işinizi kolaylaştırcak elektrikli pişirme aletlerine Karaca üzerinden ulaşabilir ve pişirme deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

tavuk but3

Hızlı ve Pratik Airfryer Tavuk But

Sevdiklerinize hızlı ve pratik bir lezzet sunabileceğiniz airfryer tavuk but tarifi ile sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Özel marine sosu detaylarına ve püf noktalarına bakmayı unutmayın.
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Ana Yemek
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 281 kcal

Hızlı ve Pratik Airfryer Tavuk But Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Hızlı ve Pratik Airfryer Tavuk But Malzemeleri
  

  • 4 adet tavuk but
  • 1 orta boy yumurta
  • ½ yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • Pane harcı

Hızlı ve Pratik Airfryer Tavuk But Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak karıştırma kabına yumurta, süt, köri, kırmızı toz biber, karabiber, sıvı yağ ve tuz ekleyerek tel çırpıcı ile karıştırın.
  • Daha sonra elekten geçirerek unu yavaş yavaş ekleyip tamamen karışana kadar çırpın.
  • Tavuk butlarını hazırladığınız karışım olan marinasyon harcına batırıp iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • En az 6 saat beklerse tavuk butlarınız nefis olacaktır.
  • Dinlenmiş ve sosun lezzetini iyice çekmiş tavuklarınızı panelemek için pane harcını geniş bir kaba dökün.
  • Pane harcına batırdıktan sonra bekletmeden hemen pişirmeniz panelerin yumuşamaması için çok önemli.
  • Panelediğiniz tavukları 190 derecede airfryerda 20 dakika pişirin.
  • Tavuklarınızın içinin piştiğinden tam olarak emin olun.
  • Eğer mutfak termometreniz varsa kemikli tavuklarda pişme derecesi 80 derecedir, tavuklarınızın iç sıcaklığı 80 derece ise pişmiş demektir.
  • Tavuklarınızı piştikten sonra servis tabağınıza alın.

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 281kcalCarbohydrates: 1.23gProtein: 38.72gMonounsaturated Fat: 13.43gSodium: 360.4mgPotassium: 525.18mgVitamin A: 110.17IUVitamin C: 1.06mgCalcium: 32.68mgIron: 2.31mg
Etiket tavuk but

Airfryerda Tavuk But Yapmanın Püf Noktaları

Airfryer tavuk but için şahane bir pişirme yöntemi, kurutmadan ve ekstra yağ olmadan harika bir lezzet yakalayabilirsiniz. Peki airfryer tavuk but kaç dakikada pişer? Ne kadar marine edilmelidir? Püf noktaları nelerdir? Hadi hep beraber inceleyelim. 

Tavuk but airfryer için ilk püf noktası olarak bir öneri ile başlayalım; tavuklarınızı yıkamayın. Tavukları yıkarsanız eğer bakterilerin sağa sola saçılması bir yana aynı zamanda ıslattığınız tavukların etrafı yeterince harca bulanamaz ve tavuk harcı üzerinden atar. Bu yüzden tavuklarınızı yıkamamanızı tavsiye ediyoruz. 

Tavuk etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ tavuk etinde belli miktarda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap, evye, bıçak gibi malzemeler ile pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır. Bu bakteriler, tavuk tamamen pişirildiğinde zararsız hâle gelir. 

tavuk but4

Bir diğer püf noktası ise marinasyon aşamasında. Tavukları içerisinde beklettiğimiz sosumuz aslında bir noktada marinasyon görevi de görüyor. Bu yüzden en az 6 saat bekletmenizi öneriyoruz. Eğer mümkünse bir gece önceden marine edip dolapta bekletebilir ertesi akşam pişirebilirsiniz. Marine gibi işlemlerde kullanabileceğiniz gıda ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Marinasyon bittiğinde paneleme aşamasında pişirmeye hazır olun. Bunun sebebi, sosun paneyi yumuşatmasını istemememizden kaynaklanıyor. Hemen ısı ile buluşursa afiyetle çıtır çıtır yiyebilirsiniz. Tazeliğini korur ve daha pişirmeden yumuşamaya başlamaz. Ayrıca arada bir marinasyon sosu olması panelerin tavukların üzerine yapışmasını da sağlayacağından panelerimiz için endişelenmeye gerek kalmıyor.

Tavuk but tarifleri bazen but için ön haşlama yapmanızı önerebilir, eğer bu metodu kullanarak ilerlemek istiyorsanız yine paneleme yapmak istiyorsanız öncesinde yumurtaya batıracağınız için lezzetlendirmek açısından yumurtanıza baharat eklemeyi unutmayın. Karaca’da bulunan hazırlık gereçleri ile hazırlık aşamasında takip edeceğiniz adımları kolaylaştırabilirsiniz.

Tavuk But Sunum Önerileri

Başlı başına şahane bir lezzet çıtır panelenmiş tavuk but yanına ne gider? Ne ile sunabilir hangi servis ürün ve ekipmanlarından destek alabiliriz?

Airfryer but tarifi tercihen yan ürünlerle zenginleştirilmesi gereken bir yemek. Tavukla iyi gidebilecek lezzetler arasında tabi ki patates var! Airfryerımız var neden elma dilim patates ile tavuk butlarımızı servis etmeyelim ki? Şahane olur, bunun yanında soğan halkası, peynir çubukları ya da patates kroket gibi alternatifleri de tercih edebiliriz. 

Tariflerinizin tadı kadar sunumu da önemli. Bunun için zevkinize hitap eden sofra grubu ürünlerini inceleyebilir ve özgün sofralar kurabilirsiniz. Şık yemek takımları kullanarak uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sunum sırasında kullanacağınız kayık tabağın kenarına koyabileceğiniz yeşillikler de çok tazeleyici bir öneri olacaktır. Servis için aynı zamanda sunum tahtalarından da yardım alabilirsiniz. Küçük sos kâselerinin içine koyabileceğiniz dip soslar ile lezzete lezzet katabilirsiniz. Dip sos olarak remoulade, ballı hardal ya da dynamite sos tercih edebilirsiniz. 

Tavuk but tarifleri ile fast food restoranlarından bildiğimiz bir lezzet daha çok yakışıyor ve bu lezzet evde yapılınca çok daha güzel oluyor. Coleslaw! Bu şahane mayonezli havuçlu lahana salatası tavuk ile şahane bir ikili. Eğer yeterli malzemeyi temin ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. 

tavuk but5