pazi cipsi 1

Hem Sağlıklı Hem De Çok Lezzetli Pazı Cipsi Nasıl Yapılır?

Birçok faydasıyla pek çok kişinin sevdiği pazı ile cips tarifini bir araya getirdik, ortaya hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir atıştırmalık çıkardık. Siz de yedikten sonra asla pişmanlık duymayacağınız bu enfes cips için bize eşlik edin, sağlıklı cipsle lezzete sağlık katmanın hafifliğini hissedin. İşte pazı ile ne yapılır sorusundan yola çıktığımız pazı tarifleri arasında en dikkat çekici tariflerden biri olan pazı cipsi için malzemeler ve yapılış detayları:

pazi cipsi 0

Pazı Cipsi Tarifi

Pazıdan cips nasıl yapılır sorusunun en lezzetli cevabı olan kolay pazı cipsi tarifi için uygulamanız gereken işlemler oldukça basit!
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 20 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 1

Pazı Cipsi Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Pazı Cipsi Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 demet pazı
  • 1 diş sarımsak
  • ½ bardak Ayçekirdeği içi
  • 1 çorba kaşığı limon
  • 1 çorba kaşığı yeşil soğan
  • Bir fiske tuz, karabiber, biberiye, fesleğen, kekik ve istediğiniz çeşitte baharat

Pazı Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • 1 demet pazıyı saplarından ayırarak üzerinde toprak kalmayacak şekilde iyice yıkayın.
  • Güzelce yıkadığınız pazı yapraklarını elinizde büyük parçalar halinde bölerek kenara alın.
  • Geri kalan tüm malzemeleri blenderda tamamen püre haline gelene kadar çektirin.
  • Hazırladığınız püreyi tabanı geniş bir tabağa boşaltın ve pazı yapraklarını sosa bulayıp dilerseniz yağlı kağıt da kullanacağınız fırın tepsisi üzerine birbirine değmeyecek şekilde dizin.
  • Tepsiyi 170 derecede önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve iyice pazılarınız kıtır kıtır olana kadar yaklaşık 10-15 dakika arasında ara sıra kontrol ederek pişirin.
Etiket pazı cipsi tarifi

Alternatif Pişirme Yöntemi 

Fırınınızın kapağı ve fanı açık şekilde pazılarınız kuruyup çıtır olana kadar pişirmek de bir diğer pişirme alternatifiniz. Eğer sebze meyve kurutma makineniz varsa pişirme işlemini orada da yapabilirsiniz. Kurutma makinelerinde pişirme süresi daha uzun olsa da pazılarınızın çok daha çıtır olacağına eminiz.

Pazı faydaları itibariyle mümkün olduğunca tercih etmeniz gereken besinlerden bir tanesi. Sağlıklı bir atıştırmalık olan pazı cipsi ise kesinlikle denemeye değer. Enfes tadına hayran kalacağınız bu tarifi mutlaka siz de deneyin!

Pazı Cips Sos Önerisi

pazi cipsi 2

Pazı cipsinizin yanına hazırlamak için yine sağlıklı birkaç tarifi göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebiliriz. Bunun için özellikle farklı olan avokadolu dip sos ya da enginarlı dip sos bizim ilk önerimiz. Sadece yoğurt ve sarımsakla hazırlayacağınız bir sos da pazı cipsiniz için enfes bir yan lezzet olabilir. Böylece farklı sos tercihinde bulunmak istemeyenler içinde denenmiş ve risksiz bir tercih. Ek olarak pancarlı dip sos da bizim deneyip çok beğendiğimiz soslardan bir tanesi.

Cipsim zaten çok sağlıklı biraz normal soslardan yararlansak da olur derseniz de pazı cipsinizi mayonez, hardal ve ranch gibi soslarla tüketebilirsiniz. Yemek söz konusu olduğunda bazen küçük kaçamaklar yapmak hepimizin tercihi.

Pazı Cipsi Yanına Ne Gider?

Yukarıda pazı cipsinin yanına gidebilecek soslardan bahsettik. Sos haricinde farklı atıştırmalıklar da isterseniz, fırında az yağ ile kızartılmış parmak patates ya da tavuk parçaları cipsinize eşlik etmesi için tercih edebileceğiniz yiyeceklerden.

İçecek tercihinizi taze hazırlanmış tadına doyulmaz bir limonatadan yana kullanabileceğiniz gibi sade ya da meyveli soda çeşitlerinden birini de tercih edebilirsiniz. Daha sağlıklı bir tercih olan ayran ise pazı cipsinize ekstra sağlık katması açısından güzel bir seçenek.