kahvaltilik sos 1

Refika ile Karaca Test Mutfağı | Kahvaltılık Sos Tarifi

Tabağınızdaki lezzetli kahvaltılıkların yanına uygun bir sos arıyorsanız bu yazıdaki sos tarifi tam size göre. Bu kahvaltılık sos tarifi sayesinde kahvaltılarınızın lezzetini katlayabilir ve çok daha keyifli kahvaltılar yapabilirsiniz. Kahvaltılık sos tarifini bu yazıyı inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık sos, güzel bir kahvaltı sofrası için önemli bir unsurdur. Kahvaltılık domates sosu evde rahatlıkla hazırlanabilen bir sos türüdür. Kışlık kahvaltılık soslar kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Farklı sos çeşitleriyle kahvaltı sofranızı renklendirebilirsiniz. 

Kahvaltılık sos yapımı oldukça kolay olan tariflerdir ve evde yapmak hem ekonomiktir hem de sağlıklıdır. Mesela, domates sosu kahvaltıda oldukça popülerdir. Yapması çok basit olan bu sosu kendinize göre farklı baharatlarla da zengin hale getirebilirsiniz.

Kahvaltılık soslar hem lezzetli hemde pratik bir kahvaltı alternatifleri olarak karşınıza çıkar. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz çeşitli kahvaltılık soslar mevcuttur. Bunların arasında en popüler olanlar ise acı domates sosu, sarımsaklı yoğurt sosu, acılı biber sosu, avokado sosu ve daha birçok çeşit bulunur. Evde kahvaltılık sos yapımı oldukça basit ve pratiktir.

Kahvaltılık sosları sadece kahvaltılarda değil, öğle ve akşam yemeklerinde de kullanabilirsiniz. ekmek üstüne sürülebilir veya yemeklerin yanında sos olarak sunulabilir. Yaratıcılığınızı kullanın ve kendi özgün kahvaltılık soslarını keşfedin. Peki, kahvaltılık domates sosu nasıl yapılır? Bu soruya aşağıda yanıt bulacaksınız.

Kahvaltılık Sos Tarifi Malzemeleri

kahvaltilik sos 3

Kahvaltı sofralarınızının tabaklarında ne olursa olsun, kahvaltını en önemli tarafı lezzetli ve keyifli olmasıdır. Kahvaltı sofralarını tatlandırmak için evde rahatlıkla yapabileceğiniz domatesli kahvaltılık sos tarifileri bulunur. 

Kahvaltılık soslarını hazırladıktan sonra omlet, menemen, sandviç veya kahvaltılık ekmekler ile servis edilir. Bu sosları isterseniz sıcak isterseniz soğuk şekilde servis edebilirsiniz. Bu tarifi istediğiniz şekilde değiştirebilir ve kendinize göre malzemeler ekleyip çıkarabilirsiniz.

kahvaltilik sos 0

Kahvaltılık Sos Tarifi

Kahvaltılarınızı güzelleştirebileceğiniz pratik bir kahvaltı sos tarifi hazırladık. Bu pratik ve lezzetli kahvaltılık sos tarifini denemelisiniz..
Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 45 dakika
Kategori Meze
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 1
Kalori 5 kcal

Kahvaltılık Sos Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Kahvaltılık Sos Tarifi Malzemeleri
  

  • 1,5 kg domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet kapya biber
  • 6 adet sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • ½ tatlı kaşığı kaya tuzu

Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle domates kabuklarını sağlıklı bir şekilde soyun. Blender kullanarak domatesleri ezin ve bir tencereye alın. Tencerenin içinde püresi çıkan domatesleri yüksek ateşe koyun. Ara ara kontrol ederek karıştırın ve 30 dakikalık kaynamaya bırakın.
  • Domatesler dibe çöktüğü zaman üstte kalan fazla suyu mümkün olduğu kadar ayırın. Bu işlem domates sosunun kıvamı için oldukça önem arz eder.
  • Biberleri çok fazla büyük olmayacak şekilde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını ayırın. Daha sonra hem biber hem de sarımsağı bekletin.
  • İşlenmeyi bekleyen sarımsaklar ve biberleri rondodan geçirin. İyice pişirdiğiniz domateslerin içine katın.
  • Zeytinyağı, isterseniz elma ya da limon sirkesini, tuzu ve şekeri ilave ederek devam edin.
  • Ateş üzerinde bulunan domates sosu dipten tutmaya yakın durumda. Su kalmayacak durumda olduğu zaman ocağı kapatın ve tencere içine ince şekilde doğranan dereotlarını ekleyin.
  • Daha sonra 2-3 kez karıştırarak sıcak durumda iken kavanozlara doldurun ve kavanozları ters çevirin.
  • Bu şekilde hazırlanan sosları 1 gece bekletin ve daha sonra serin bir ortama alın. Artık bu sosları uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 5gCalories: 5kcalCarbohydrates: 0.42gProtein: 0.19gSaturated Fat: 0.28g
Etiket kahvaltılık tarifler, sos tarifleri

Kahvaltılık Sos Tarifi Püf Noktaları

Kahvaltılık sos yaparken lezzetini arttırmak ve daha güzel bir sunum elde etmek için bazı püf noktaları bulunur. Kahvaltılık sos nasıl yapılır sorusuna yanıt bulduktan sonra püf noktalarını da öğrenmek oldukça önem arz eder. Kahvaltılık sosun lezzeti için taze malzemeler kullanmak oldukça önemlidir. 

Özellikle baharatların tazeliğine dikkat edin. Kahvaltılık sosu sıva kıvamda olmalıdır, bu nedenle malzemeleri Karaca Mastermaid Power mutfak robotu ile püre haline getirirken yavaş yavaş az miktarda su ve süt ekleyerek kıvamını ayarlayın. Kahvaltılık sosun daha fazla aroma kazanması için baharatlar eklemek önemli bir noktadır. 

Kırmızı pul biber, kekik, nane, sarımsak tozu, kimyon ve tuz gibi baharatları kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kahvaltılık sosu bir kapta buzdolabında saklanabilir. Bu sayede kahvaltılık sosu birkaç gün boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu püf noktaları dikkate alarak hazırladığınız kahvaltılık sos lezzeti ile herkesi mutlu eder.

Kahvaltılık Sos Sunum Önerisi

kahvaltilik sos 2 1024x747 1

Kahvaltılık sosları kırmızı, sarı ve yeşil renkli kaselerde sunulduğunda çok daha şık bir görünüm elde edersiniz. Kahvaltılık sosun yanında ekmek çeşitleri, taze sebzeler ve meyveler ile sunum yapabilirsiniz. Böylelikle misafirleriniz kahvaltılık sosu farklı lezzetlerle birlikte tüketilebilirler. 

Kahvaltılık sosun üzerinde birkaç dal taze kekik yada maydanoz yaprağı ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hem daha görsel bir sunum elde edebilirsiniz hem de kahvaltılık sosun taze ve aromatik lezzetini arttırabilirsiniz. Kahvaltılık sosu ile yapılmış lezzetli sandviçler yapabilirsiniz. 

Sandviç ekmeğinin içine kahvaltılık sosu, dil peyniri, domates, salatalık ve yeşillikler koyarak nefis bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltılık sosu ile yapılmış omlet ve menemen gibi sıcak kahvaltı seçenekleri de sunabilirsiniz. Bu şekilde kahvaltılık sosun lezzetini daha da arttırabilirsiniz.