01 10 1024x576 1

Sağlıklı Ferahlık: Evde Meyve Suyu Hazırlamanın En Kolay Yolu!

01 10 1024x576 1 1

Gerek narenciye sıkacağı gerek katı meyve sıkacağı ile yapabileceğiniz leziz meyve suyu tarifleri hem damak tadına hem de sağlıklı yaşamına hitap edecek gibi duruyor! Burada pek çok farklı lezzeti bir araya getirebileceğinizi hatırlatmak gerek! Sadece portakal veya elma suyu hazırlayabileceğiniz gibi sevdiğiniz ve birbirine yakıştığını düşündüğünüz meyveleri karıştırarak da nefis içecekler ortaya çıkarabilirsiniz. Eğer mor meyvelerle aranız iyiyse frambuaz, dut ve yaban mersini karışımını deneyebilir; daha tatlı ve turuncu meyveleri tercih etmek istiyorsanız şeftali, mango ve portakal suyu karışımını yapabilirsiniz.

Elma, armut ve kiraz suyu ise farklı tatları bir araya getirmek isteyenler için birebir. Kendinizi turunçgillerin gücüne bırakmak istiyorsanız da greyfurt, portakal ve kivi karışımını tercih edebileceğiniz gibi havuç, limon ve armut karışımını da tercih edebilirsiniz. Kendinize hazırlayacağınız bu harika tarifleri, ailenize ve arkadaşlarınıza da yapabilir, sohbetleri daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Katı Meyve Sıkacağı ile Taze Sıkımın Keyfini Çıkar!

Taze sıkılmış meyve suyu, yediden yetmişe çoğu kişinin severek tükettiği içecekler arasında! Yaz aylarında buz gibi bir meyve suyu içmek çoğu zaman oldukça keyifli bir ana dönüşebilir. Bu noktada karşınıza çıkacak olan katı meyve sıkacağı işinizi büyük oranda kolaylaştıracak! Üstelik katı meyve sıkacağı kullanımı oldukça pratik. Birkaç hamleyle farklı lezzetlerde meyve suları hazırlayabilir ve bunları keyifle tüketebilirsiniz.

Katı meyve sıkacağında sevdiğin meyveleri tek tek sıkabileceğiniz gibi karıştırarak da sıkabilirsiniz. Katı meyve sıkacağı sizin için birbirinden farklı meyvelerin suyunu hızlı bir şekilde sıkarak leziz bir içecek haline dönüştürür. Üstelik tüm bunları tek tuşla yapma fırsatını sizlere sunar.

03 9 1024x576 1

Narenciye Sıkacağı ile Vitamin Deposu İçecekler Hazırlamak Çok Kolay!

Turunçgiller arasında hem tadıyla hem de besin değeriyle öne çıkan mandalina ve portakal meyve suyu olarak da pek çok kişi tarafından keyifle tüketilmekte. Lezzetinin yanı sıra özellikle kışın hastalıklara karşı C vitamini kaynağı olan turunçgillerin tüketimi oldukça önemli. C vitamini oranı yüksek turunçgillerin meyve suyu halinde tüketilmesini kolaylaştıran narenciye sıkacağı elektrikli işleri büyük oranda kolaylaştırır. Narenciye sıkacağı kollu sistemi sayesinde oldukça pratik. Leziz ve sağlıklı bir meyve suyu için tek yapmanız gereken sevdiğin turunçgilleri yerleştirip bu kolu harekete geçirmek. 

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Kullanılır?

Katı meyve sıkacakları temelde aynı sistemle çalışır. Haznesine yerleştirilen meyve ve sebzeler gerekli tuşlara basıldığında sıvı hale gelir. Katı meyve sıkacağın modeline göre özellikleri değişebilir bunun sonucu olarak farklı içecekler yapılabilir.

Narenciye Sıkacağı Nasıl Kullanılır?

Narenciye sıkacakları, suyu sıkılmak istenen meyvenin sıkma konisine bastırılmasıyla çalışmaya başlar. Ortaya çıkan meyvelerin suyu makinenin altındaki meyve suyu haznesinde birikir. Bu haznenin kapasitesi modelden modele göre değişiklik gösterir. Kalabalık aile veya arkadaş grupları için düşünüldüğünde büyük hazneli olanlarının tercih edilmesi mantıklı olabilir. Sıkma konisi katı meyveleri sıvı hale getirebilmek için sağa sola dönerek çalışır. Bu sayede çift taraflı sıkma işlemi gerçekleşir. 

Narenciye Sıkacağında Neler Sıkılır?

Narenciye sıkacağı ile adından da anlaşılacağı üzere birçok turunçgil rahatlıkla meyve suyu haline getirilir. Portakal, mandalina, limon ve greyfurt gibi pek çok turunç meyveyi sıvı halde tüketmek bu sıkacaklar sayesinde oldukça pratik

02 9 1024x576 1 1

Katı Meyve Sıkacağı Alırken Neye Dikkat Etmeli?

Katı meyve sıkacağı alırken ürünün sağlamlığı, genel özellikleri ve bütçesi gibi pek çok unsurun değerlendirilmesinde fayda var. Bunun yanı sıra sıkacağın motor gücü ve hazne kapasitesi de alışveriş sırasında oldukça önemli. Motor gücünün fazla olması meyvelerin daha homojen bir hale gelmesini kolaylaştırır. Tüketilen meyve suyu miktarı göz önünde bulundurularak büyük veya orta boy hazneli olan modeller tercih edilebilir.