5

Gerçek İpek Saflığı İle Karaca İpek Çeyiz Paketi!

Gerçek İpek Saflığı İle Karaca İpek Çeyiz Paketi

Eşsiz görünümü ve kalitesiyle ipek, yüzyıllardan beri en değerli kumaşlardan biri olarak hayatımızda. İpekten üretilen ve evimize değer katan nevresimler, perdeler, halılar, aksesuarlar ve belki de bunların bir kısmını kapsayan İpek çeyiz paketi, çoğu zaman narinliği ve asaletiyle yaşam alanlarımıza farklı bir dokunuş kazandırırken, kendimizi çok daha yalın hissetmemizi sağlıyor.

Bizler sırf bunun için bile ipeğin o yumuşacık dokusundan ayrılamıyor, ipekten üretilen her şeye ayrı bir özen göstererek, değer veriyoruz. Bu nedenle bugünkü yazımızın odak noktası Karaca’nın mükemmel tasarımlarıyla harmanlanan ve gerçek ipeğin konforuyla birleşen Karaca İpek Çeyiz Paketi oluyor. Yatak odanıza huzuru, konforu, rahatlığı ve yeniliği getirecek bu set ile deliksiz uykulara ve enerji dolu sabahlara merhaba demeye hazırlanın! İşte ipek hakkında bilmeniz gerekenler ve ipek çeyiz paketinin detayları…

İpek Nasıl Üretiliyor?

Üretimi çok fazla emek gerektiren ve bir tırtıl türü olan ipek böceğinden elde edilen ipek, dünyanın en değerli ve lüks kumaşlarından biri olarak kabul edilir. Daha detaylı bilgi vermek gerekirse ipek, sadece dut yapraklarıyla beslenen ipek böceğinin kendini sardığı iplik şeklindeki kozanın hammaddesidir.

Oldukça zahmetli olan, zaman ve emek gerektiren ipek üretimi için, böceklerin bir kısmı üremeye bırakılır, diğer kısmı ise kozası için kullanılır.

İpeğin renkleri ve dokusu muazzam bir güzelliğe sahiptir. Sanırım bu da ipek böceklerinin dünyaya verdiği en güzel hediye olsa gerek…

İpek Kumaşının Özellikleri

Gerçek İpek Saflığı İle Karaca İpek Çeyiz Paketi
  • Gelin şimdi de bu değerli ve yumuşacık kumaşın özelliklerini sıralayalım;
  • İpek doğal bir liftir. Bu nedenle de son derece sağlıklıdır.
  • Pürüzsüz, parlak, kaygan ve yumuşacık bir yapıya sahiptir.
  • Dayanıklı ve esnek yapısı sayesinde de kumaş kalitesi son derece yüksektir.
  • Yazıları serin ve kışları sıcak tuttuğu için 4 mevsim tercih edilebilir özelliktedir.
  • Hafif bir yapıya sahip olmasının yanı sıra az kırışan kumaş özelliğine sahiptir.
  • Nemi içine hapsetme özelliği yüksektir, bu nedenle çok çabuk kurur.
  • Zarif ve dökümlü bir kumaş yapısına sahiptir. Eğer ipeği kullanım kılavuzuna uygun şekilde saklarsanız, uzun yıllar ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.

Karaca İpek Çeyiz Paketi

Karaca, 13 parçalık gerçek ipekten üretilen harika bir ipek evlilik paketi tasarladı. Üstelik paket içerisine ekleyeceğiniz ürünleri, zevkinize uygun şekilde kendiniz bir araya getirebiliyorsunuz. İşte mükemmel dokusu ve konforlu yumuşaklığıyla Karaca İpek Çeyiz Seti içeriği;

İpek Çeyiz Paketi İçeriği

  • İpek Nevresim Takımı

Seçenekleriniz:

Venita Lacivert 6 Parça İpek Nevresim Takımı

Venita Gold 6 Parça İpek Private Nevresim Takımı

Cornelia Silver 6 Parça İpek Private Nevresim Takımı

  • İpek Yatak Örtüsü

Seçenekleriniz:

Venita Lacivert 6 Parça İpek Yatak Örtüsü

Venita Gold 6 Parça İpek Private Yatak Örtüsü

Cornelia Silver 6 Parça İpek Private Yatak Örtüsü

  • Private Battaniye

Seçenekleriniz:

Venita Lacivert Private Battaniye

Cornelia Silver Private Battaniye

Cornelia Antrasit Private Battaniye

İpek Kumaş Nasıl Yıkanır?

Gerçek İpek Saflığı İle Karaca İpek Çeyiz Paketi

İpek dayanıklı ancak narin bir kumaş yapısına sahiptir. Bu nedenle yıkamadan önce kesinlikle ürün etiketindeki yıkama talimatlarını kontrol etmelisiniz. Eğer ipek ürünlerinizi üzerindeki yıkama talimatına uygun şekilde temizlerseniz, uzun yıllar aynı şekilde koruyarak muhafaza edebilirsiniz. Şimdi biraz daha detaya inelim ve ipek kumaş yıkama önerilerine değinelim;

  • İpek kumaş yapısı gereği kendini temizleyebilen bir kumaş türüdür. Bu nedenle de ağır yıkama işlemlerine gerek duymadan kolayca temizlenebilir özelliktedir.
  • İpeği elde yıkamanız tavsiye edilir. Bu esnada suyun düşük sıcaklıkta olmasına ve kumaşa hor davranmamaya özen göstermelisiniz. Çitileme yapmak kumaşınıza zarar verebileceği için lekeler için suda bekletme işleminin ardından hafif ovalama yapmanız önerilir.
  • İpeği temizlerken deterjan yerine az miktarda şampuan ya da sabun tercih etmelisiniz. Yumuşatıcı veya beyazlatıcı gibi temizlik malzemelerini kullanmanız tavsiye edilmez.
  • Şampuanı duruladıktan sonra ipek ürünlerinizi bir havluya sararak suyunu çektirebilirsiniz.
  • Kurutma makinesi kullanmayın ve ürün ya da ürünlerinizi direkt güneş ışığına maruz bırakmayacak şekilde gölgeye sererek kurutun.
  • İpek ürünlerinizi kuru temizlemeye verebilirsiniz.